MS Excel - výběr dat
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
MS Excel - výběr dat
Zdravím, vždycky jsem si myslela, že mi to s excelem jde docela dobře, ale teď jsem narazila a jsem z toho už úplně mimo, jak vymýšlím, co udělat
Můj problém je, že bych potřebovala udělat graf, ale mám těch hodnot opravdu mraky a excel se z toho seká. Tak jsem si řekla, že by mi stačilo, kdyby bral třeba každou 10/20 hodnotu, ovšem jak ho k tomu donutit, aniž bych musela ty hodnoty ručně vybírat, to netuším… ani jak si udělat druhou tabulku, ve které by byly jen ty vybrané hodnoty, pokud to jde… Je to vůbec možné a pokud jo, jak na to? Díky všem za nápady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Co takhle použít filtr a pak vykopírovat jen vyfitrované hodnoty (označení jen vyfiltrovaných je přes Alt ; ) a nebo kontingenčkou data seskupit a pak zase nakopírovat jen vybrané a z nich graf
Ale těžko radit, když ani nevím, o jaká data jde a jestli je něco spojuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, jsou to hodnoty pro spektrum, prostě na ose x jdou ty čísla postupně, ale na ose y se to mění… nemají nic moc společného… nakonec to asi udělám přes filtr, ale je to „drbačka“, vložila jsem si sloupec s číslama od jedné a pak ve filtru prostě zaškrtávám 1,21,41 atd. nevím, jak jinak na to… ale pokud bude mít někdo nápad, aspoň budu vědět pro příště ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja to take delam dost obklikou. Udelam si vedle sloupec tak, ze u hodnoty kterou chci je 1 a u zbytku 0. Takze pokud bych chtela napr. kazdou 5 hodnotu, tak mam pod sebou 1 0 0 0 0 a to kopiruji dal pod sebe. A pak si oznacim vsechny sloupce, x, y, a tento pridany a dam seradit dle toho pridaneho. Takze pak me vznikne blok s 0, ktere nechci a blok s 1, ktere jsou ty vytridene. Take je to asi jinak, nez autor myslel, ale je to rychle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cuddy díky, to by bylo určitě rychlejší
budu si pamatovat… já právě furt přemýšlím, jestli mu jde zadat každá 20., ale asi ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marianna Janečkova píše:
co znamená toto prosím "kontingenčkou data seskupit " děkuji
Vytvorit kontingencni tabulku z nejakeho seznamu dat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyz mas velky objem dat stejneho typu (napr. evidence faktur - jmeno klienta, datumy, castky…) a pak chces zjistit, kolik jaky rok/mesic bylo celkem nebo si to rozdelit podle klientu apod., tak si stoupnes do toho seznamu dat (nebo si ho cely sama oznacis) a das Vlozit, kontingencni tabulku, a ta ti vsechna data ze seznamu dat shrne. Co chces mit ve sloupeckach a radkach za informace, si navolis sama (pretazenim nazvu sloupecku mysi).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marianna Janečkova
no znamená to, vytvořit kontingenční tabulku dle parametrů, které tě zajímají
Ale pokud nevíš co to kont. tabulka je, tak to není na vysvětlení takhle na dálku ![]()
Jestli máš konkétní zadání, tak mi pošli SZ a je možné se domluvit na pomoci (zaslání dat a zadání a vytvoření výstupu)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit