Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
@Anonymní píše:
@martina.se to je jasne, spis me zajimalo jestli to preci jen nezkusit@Etcetera78 byla bych rada kdyby nastoupila v zari 2016, tzn. ve 3,5 letech
zkus, ale pokud nesplňuješ základní podmínku, nepočítej s přijetím.
Pokud MMR ockovani odnitas, tak mas se skolkou smulu, jine by to bylo kdy nebylo dite nebylo ockovane ze zdr. duvodu.
@martina.se mame to podobne s ockovanim tedy syn mel jine zdr. problemy na zaklade nich nam bylo doporuceno odlozeni. Nakonec prvni davku dostal v prosinci, bylo mu 28mesicu.
@aleba píše:
Bez MMr ani k zápisu chodit nemusíš, nevemou ti ji nikde.
kamarádka má tři děti, dvě z nich nemají ani hexu a ve školce má všechny, záleží jak se k tomu postaví ředitel/ka, je to na menším městě
@Ráďa81 nás to čeká ještě do 2 let, ve 2 by měl nastoupit.. jako hrubě se mi do toho nechce, ale prostě musíme
jedna dávka je pro nástup do školky povinná ![]()
@Pam12 píše:
kamarádka má tři děti, dvě z nich nemají ani hexu a ve školce má všechny, záleží jak se k tomu postaví ředitel/ka, je to na menším městě
nějaké divoké -ze zákona je přijmout nesmí
pokud to není soukromá školka, kde si pravidla určují sami. Státní si to nemůže dovolit.
@Pam12 píše:
Tak to by mě zajímalo, co by na to řekla inspekce, to je fakt na pováženou, ta ředitelka porušuje zákon.
Jinak já jsem taky z malého města, školky tu jsou dvě a ani do jedné bez očkování nevezmou.
@martina.se píše:
nějaké divoké -ze zákona je přijmout nesmípokud to není soukromá školka, kde si pravidla určují sami. Státní si to nemůže dovolit.
můžeš dostat výjimku… tady je to pěkně rozepsaný
http://candigliota.blog.respekt.cz/…erske-skoly/
@Pam12 píše:
můžeš dostat výjimku… tady je to pěkně rozepsaný
http://candigliota.blog.respekt.cz/…erske-skoly/
kraviny.. vyzkoušej to v praxi
jediné, co je skutečně bráno v potaz je kontraindikace a i tak máš obr problém se do té školky dostat.. a vidim, jak se „zástupy“ rodičů soudí ![]()
@Anonymní píše:
@Pam12 dekuji, mame v MS znamou tak se poptame
známosti Ti nepomůžou, musí postupovat dle zákona, ten je totál napytel, ale pořád platný.. dokonce plánovali zpřísnění ![]()
@martina.se píše:
kraviny.. vyzkoušej to v praxijediné, co je skutečně bráno v potaz je kontraindikace a i tak máš obr problém se do té školky dostat.. a vidim, jak se „zástupy“ rodičů soudí
no tak kraviny to asi nejsou, když jí je do školky vzali a chodí tam, že? ![]()
@Pam12 píše:
no tak kraviny to asi nejsou, když jí je do školky vzali a chodí tam, že?
asi fakt vesnice. U nás se můžeš na hlavu postavit a chytneš se akorát v nejdražší soukromé
jako jo, kraviny to jsou. Protože např odvolávat se na důvod - přesvědčení, tak Ti každý tu řekne, že to můžeš jít zkusit přesvědčit jinam ![]()
@martina.se píše:
asi fakt vesnice. U nás se můžeš na hlavu postavit a chytneš se akorát v nejdražší soukroméjako jo, kraviny to jsou. Protože např odvolávat se na důvod - přesvědčení, tak Ti každý tu řekne, že to můžeš jít zkusit přesvědčit jinam
hele my třeba máme jen obyč infanrix a MMR taky ne. Státní jsem ani nezkoušela, protože bych ho do státní nedala ani kdyby ta očkování měl, a veškeré soukromé, které jsem poptala, tak s tím neočkováním neměli vůbec žádný problém. a bylo jedno jestli jsou drazí nebo levní. Ono se o tom spíš jen víc mluví, ale zas tak do detailu se to neřeší. Jo, možná v těch státních, ale i tam se dá dostat, pokud není ve vedení nějaký fanatik
@Pam12 píše:
hele my třeba máme jen obyč infanrix a MMR taky ne. Státní jsem ani nezkoušela, protože bych ho do státní nedala ani kdyby ta očkování měl, a veškeré soukromé, které jsem poptala, tak s tím neočkováním neměli vůbec žádný problém. a bylo jedno jestli jsou drazí nebo levní. Ono se o tom spíš jen víc mluví, ale zas tak do detailu se to neřeší. Jo, možná v těch státních, ale i tam se dá dostat, pokud není ve vedení nějaký fanatik
No nevím, ale když se provalí, že ředitelka porušuje zákony, přijde min. o místo, školce hrozí pokuty, tedy asi ne školce ale městu jako zřizovateli. Pochybuji, že si to někdo dovolí a vaše ředitelka bude asi velká výjimka ![]()
@martina.se to je jasne, spis me zajimalo jestli to preci jen nezkusit
@Etcetera78 byla bych rada kdyby nastoupila v zari 2016, tzn. ve 3,5 letech