Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
@aleba píše:
No nevím, ale když se provalí, že ředitelka porušuje zákony, přijde min. o místo, školce hrozí pokuty, tedy asi ne školce ale městu jako zřizovateli. Pochybuji, že si to někdo dovolí a vaše ředitelka bude asi velká výjimka
upřímně, mi je to jedno…stejně ty děti do školy pak vzít musí, tak tak trochu nechápu tuhle hysterii ![]()
@Pam12 protože děti neočkovacích fanatiků, mohou ohrozit ty děti co mají k očkování kontraindikaci a v předškolním věku ta imunita těch dětí ještě není taková jako ve školním věku.
Osobně bych chtěla vidět ředitelku, která si vědomě vezme na triko, že přijme dítě bez očkování, jelikož pak za to jsou dost velké postihy. Jak je psáno pokud není kontraindikace, tak při zápisu zatím být očkováno nemusí, ale v den nástupu ano.
@Ráďa81 píše:
@Pam12 protože děti neočkovacích fanatiků, mohou ohrozit ty děti co mají k očkování kontraindikaci a v předškolním věku ta imunita těch dětí ještě není taková jako ve školním věku.Osobně bych chtěla vidět ředitelku, která si vědomě vezme na triko, že přijme dítě bez očkování, jelikož pak za to jsou dost velké postihy. Jak je psáno pokud není kontraindikace, tak při zápisu zatím být očkováno nemusí, ale v den nástupu ano.
a nemyslíš, že ti fanatici k tomu mají důvod neočkovat. Osobně neznám nikoho, kdo by si řekl jen tak a ted nebudu očkovat. Vždycky je to většinou na základě nějaký zkušenosti. Já si žádala odklad kvůli autoimunitnímu onemocnění v rodině, dvě dávky dobrý, při třetí nám začal ječet už v autě a čtrnáct dní jsme doma měli dítě, který řvalo, řvalo a řvalo, že ho bolí hlava (poslední dávku dostal ve dvou letech), jo, doktoři uznali, že je to asi problém, ale stejně nás v podstatě nutili do dalšího očkování, Nejsem blázen, abych riskovala něco dalšího.
Určitě bych nenazývala někoho jen tak fanatikem ![]()
@Pam12 tak je spousta rodičů, kteří očkovat nechtějí, byť dítě je zdravé. Pokud je u dítěte zdr. kontraindikace tak je buď odloženo nebo se neočkuje, proto tedy nechápu bezohlednoch rodičů vůči ostatním
@Pam12 píše:
upřímně, mi je to jedno…stejně ty děti do školy pak vzít musí, tak tak trochu nechápu tuhle hysterii
Já hysterická nejsem, mě to nevadí, a moje děti by taky neměly mmr, kdyby mi je vzali neočkované do školky. Jen říkám, že ředitelek které by riskovaly a přijaly neočkované dítě asi mnoho nebude ![]()
@aleba já neříkám, že je jich mnoho, ale to, že takové jsou a za zeptání většinou člověk nic nedá ![]()
@Pam12 píše:
hele my třeba máme jen obyč infanrix a MMR taky ne. Státní jsem ani nezkoušela, protože bych ho do státní nedala ani kdyby ta očkování měl, a veškeré soukromé, které jsem poptala, tak s tím neočkováním neměli vůbec žádný problém. a bylo jedno jestli jsou drazí nebo levní. Ono se o tom spíš jen víc mluví, ale zas tak do detailu se to neřeší. Jo, možná v těch státních, ale i tam se dá dostat, pokud není ve vedení nějaký fanatik
u nás bohužel.. fakt se nedostaneš.. zjiš´tovali jsme hodně školek, vč soukromých a ani omylem.. no musím tu mmr dát, ačkoliv se mi to hodně nelíbí. Ale dostane jen jednu, víc ani omylem
u nás bere bez očko jen montesori a tam je školkovné 15 tis
my bojujem s tim, že kluk má jít do školky už ve 2 letech, takže to prostě nějak vykoumáme ![]()
@Ráďa81 píše:
@Pam12 protože děti neočkovacích fanatiků, mohou ohrozit ty děti co mají k očkování kontraindikaci a v předškolním věku ta imunita těch dětí ještě není taková jako ve školním věku.Osobně bych chtěla vidět ředitelku, která si vědomě vezme na triko, že přijme dítě bez očkování, jelikož pak za to jsou dost velké postihy. Jak je psáno pokud není kontraindikace, tak při zápisu zatím být očkováno nemusí, ale v den nástupu ano.
to není o fanatismu, navíc si vem, jaká je to kravina. Jak neočkované dítě může asi tak ohrozit to Tvoje, očkované? Pak by to přeci pozbývalo smysl
stačí nad tim zauvažovat. Sama bych taky neočkovala, kor MMR, což je neskutečná srajda
bohužel, první dávku dostane..
@Pam12 píše:
@aleba já neříkám, že je jich mnoho, ale to, že takové jsou a za zeptání většinou člověk nic nedá
je škoda, že jich je tak mizivé procento, že toto sehnat je téměř zázrak. Kor na velkém městě - jsme absolut bez šance ![]()
@martina.se píše:
u nás bohužel.. fakt se nedostaneš.. zjiš´tovali jsme hodně školek, vč soukromých a ani omylem.. no musím tu mmr dát, ačkoliv se mi to hodně nelíbí. Ale dostane jen jednu, víc ani omylemu nás bere bez očko jen montesori a tam je školkovné 15 tis
my bojujem s tim, že kluk má jít do školky už ve 2 letech, takže to prostě nějak vykoumáme
je fakt, že my jsme z Prahy a nabídka soukromých školek tu převažuje poptávku, takže to fakt neřeší. Komunikovala jsem se čtyřma, který mám v dosahu pěšky, a ani jedna očkování nepovažovala za důležitý.
@martina.se píše:
to není o fanatismu, navíc si vem, jaká je to kravina. Jak neočkované dítě může asi tak ohrozit to Tvoje, očkované? Pak by to přeci pozbývalo smyslstačí nad tim zauvažovat. Sama bych taky neočkovala, kor MMR, což je neskutečná srajda
bohužel, první dávku dostane..
ona to myslala tak, že nenaočkované dítě nakazí jiné nenaočkované, které by rodiče třeba i naočkovalo, ale má konkraindikaci.
i když já v tom taky nevidím problém. Proočkovanost je veliká, a stejně, když se podíváš na statistiky třeba černého kašle, tak přes 80% nakažených je plně proočkovaných, spalničky, jak bys smetl. v zahraničí taky není taková povinnost jako tady a řádí tam nějaké epidemie? neřádí.
Jo minule tu proběhla, jaká je epidemie spalniček v německu, kde to nemají povinné… pak když se to převedlo na procenta, tak světe div se, ale u nás byl ten výskyt daleko vyšší ač to povinné máme ![]()
@Pam12 píše:
je fakt, že my jsme z Prahy a nabídka soukromých školek tu převažuje poptávku, takže to fakt neřeší. Komunikovala jsem se čtyřma, který mám v dosahu pěšky, a ani jedna očkování nepovažovala za důležitý.
my v Ostravě, školek dost, čtvrt hoďky cesty kolem je jich tuším 7, ovšem očkování chtějí všechny vč těch soukromých
právě jsme se ptali, chlap to objel atd.. a prd.. jediná montesorri. Jenže až v centru, časově špatně atd..
uvidíme, jak to dopadne.. ale vybraná - státní, co bere 2leté, tak bohužel, no..
@Pam12 píše:
ona to myslala tak, že nenaočkované dítě nakazí jiné nenaočkované, které by rodiče třeba i naočkovalo, ale má konkraindikaci.
i když já v tom taky nevidím problém. Proočkovanost je veliká, a stejně, když se podíváš na statistiky třeba černého kašle, tak přes 80% nakažených je plně proočkovaných, spalničky, jak bys smetl. v zahraničí taky není taková povinnost jako tady a řádí tam nějaké epidemie? neřádí.Jo minule tu proběhla, jaká je epidemie spalniček v německu, kde to nemají povinné… pak když se to převedlo na procenta, tak světe div se, ale u nás byl ten výskyt daleko vyšší ač to povinné máme
tak nějak.. mmchdm, pokud má dítko kontraindikace, tak prostě rodiče musí počítat s tím, že to chytí. Ale jako např černý kašel je riziko pro novoše, né pro tříleťáky.. spalničky a spol to samé ![]()
@martina.se já nepíšu že ohrozí to naočkované, ale ty neočkované, které bohužel díky svým zdr. komplikacím majíodložené nebo zrušené očkování
@martina.se no to záleží na dg. dítěte, ono někdy to může ýt nebezpečné i protoho tříleťáka