Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Změnila bych gynekolozku za nějakou co problémy opravdu řeší.
Zkusila bych pravidelně pít kontryhel užívat gynex. Mně to také srovnalo cyklus a gynex mi pomohl k otěhotnění.
Zdravím. Mám naprosto totožný problém! Když jsem začínala menstruovat tak mi trvalo zhruba dalších 4-5 měsíců než jsem to znovu dostala a takhle stále dokola. Radila jsem se o tomto problému se svojí gynekoložkou a ta mi nasadila antikoncepci která mi sice upravila menstruaci tak že jsem to měla jednou za 2-3 měsíce ale na druhou stranu mi zase rozhodila úplně celý organismus nevím z jakého důvodu ale začala jsem enormně přibírat na váze a následně jsem začala mít i problémy s tlakem takže jsem to vysadila. Naštěstí teď zhruba po dalších třech letech se mi to upravilo tak že že to mám zhruba každý druhý měsíc. Každopádně ráda bych jednou měla rodinu a doufám že se nám to povede. Moc vám držím palce a nemějte strach! Vše se v dobré obrátí uvidíte. ![]()
Ahoj, chci se zeptat. Už nějakých 5 roků mám celkem nepravidelnou menstruaci. Někdy to nepřišlo třeba 3-4 měsíce, pak to zase chodilo třeba půl roku každý měsíc. Gynekoložka mi na to vždy dala buď vyvolávačku nebo prášky jako Proveru, Norethisteron a tak. Ale to mi přišlo, že mi spíše uškodilo více, protože po tom třeba MS přišla, ale pak nepřišla ta další. Každopádně za poslední rok se mi MS docela “ustálila” a teď chodí jednou za dva měsíce, prakticky cyklus je dlouhý 70-75 dnů, což chápu, je stále extra dlouhý, ale aspoň to chodí nějak “pravidelně”, s gynekoložkou jsem to řešila půl roku zpátky, tak říkala, že to vypadá dobře, že se to nějak ustálilo, ale stejně se bojím, zda tam nebude ještě nějaký jiný problém. Jinak mám potvrzenou zvýšenou hladinu testosteronu a gynekolozka říkala i něco o PCOS, ale to jsem nepochopila, zda ho tedy mám nebo ne, ale zeptám se na další prohlídce. Cysty nemám. Každopádně se chci zeptat - nějaké tipy, jak to třeba zkusit ještě více srovnat? Nebo co zabírá na PCOS? Já se bojím, že s tímto nebudu moci otěhotnět
Je mi 25 let, takže tak z 2-3 roky bychom se chtěli začít snažit s přítelem a ja se bojím, že se to nepovede