Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak nemusíš ho měnit pokaždý co vylezeš z vody, ale ve chvíli, kdy budeš mít delší koupací pauzu, v aquaparku ho taky nebudeš měnit jen kvůli přechodu z bazénu do sauny a pak zase zpátky ![]()
Jinak i když je na pláži wc dost daleko, když už na něj půjdeš, tak si vem tampon sebou a je to, já bych celý dopoledne bez záchodu třeba nedala ![]()
Úplně v pohodě. Zvol klidně větší velikost a neměj obavy, já kolikrát měnila při slabé MS až po celém odpoledni koupání. Nebo mrkni, jestli by ti nevyhovoval menstruační kalíšek, ten natuty nic nenacucá a navíc pojme víc tekutiny, takže nemusíš měnit celý den.
@Nickjmeno jedna se fakt cca o 2-3 hodiny. Nikdy sem na pláži nebyla déle. Jdu kolem 10 h. na pláž a před 13 h zpátky a odpoledne také tak nějak.( cca od 15 h do 17 h ). Takže jde mi fakt jen o tu dobu jinak je mi to jedno. Na tom místo jedu už po několikáté takže vím že WC je nějakých 400-500 m takže se projdete. ![]()
@unuděná na kalíšek se zatím necítím. V květnu sem neprve začala s tampony a i z toho sem měla strach.
mám v plánu určitě kalíšek do příštího léta se naučit používat, hodně ho chválí.
@Anonymní píše:
@Nickjmeno jedna se fakt cca o 2-3 hodiny. Nikdy sem na pláži nebyla déle. Jdu kolem 10 h. na pláž a před 13 h zpátky a odpoledne také tak nějak.( cca od 15 h do 17 h ). Takže jde mi fakt jen o tu dobu jinak je mi to jedno. Na tom místo jedu už po několikáté takže vím že WC je nějakých 400-500 m takže se projdete.
Normálně by se měl měnit co 4 hodiny a kolikrát se taky zapomene nebo není možnost si někam oběhnout a při slabý menstruaci to nic neudělá, když to není celej den, takže 2 - 3 hodiny bych byla úplně v klidu ![]()
@Anonymní píše:
@unuděná na kalíšek se zatím necítím. V květnu sem neprve začala s tampony a i z toho sem měla strach.mám v plánu určitě kalíšek do příštího léta se naučit používat, hodně ho chválí.
Jo, je skvělej, zvlášť, pokud jsi hodně aktivní
Ale ani ty tampony se nenacucají zvenku, neboj.
@Nickjmeno děkuji moc… Nebyla sem si jistá. Jak sem psala nikdy sem tampon ve vodě neměla.. Teď už budu klidná ![]()
@unuděná aktivní sem hodně. A vždycky jen tampon. Ale děkuji za tip na kalíšek,, až se vrátím ze zahraničí tak se po nějakém kouknu ![]()
No mě se třeba pokaždé ve vodě nacuca a jak je nacucany, tak vyjíždí ven
takže bych na to nespoléhala, že to po koupání vydrží 3 hodiny ![]()
@Kriss Tina píše:
No mě se třeba pokaždé ve vodě nacuca a jak je nacucany, tak vyjíždí ventakže bych na to nespoléhala, že to po koupání vydrží 3 hodiny
To ho máš špatně zavedený nebo máš ochablé svaly pánevního dna..
Nebo skáčeš bomby?
To dokáže udělat pěknej výplach ![]()
@unuděná ani jedno, zavedený na max kam dosáhnu, skákat neskákam a pánevní dno no jako po dětech, ale žádná hrůza
nevím jak je to možné no.
@unuděná tak já skákat nebudu, ani nic jiného. Nejsem super plavec, jdu jen tam kde dosáhnu a skákani u mě nehrozí ![]()
Tak doufám že bude vše v pohodě
@unuděná píše:
Jo, je skvělej, zvlášť, pokud jsi hodně aktivníAle ani ty tampony se nenacucají zvenku, neboj.
No, když bude ve vodě řádit, tak se nacucá. Ona frnda není vodotěsná. ![]()
@Bábrdl píše:
No, když bude ve vodě řádit, tak se nacucá. Ona frnda není vodotěsná.
Tak ta moje asi je
S tamponem klidně i do aquaparku a jen v opravdu extrémních podmínkách trochu nasál vodu zespoda (ale rozhodně ne celý) ![]()
Zdravím, předem se omlouvám za blbý dotaz, je mi to trapné, ale nikdy sem s tamponem nebyla v bazénu či moři. Tudíž mám z toho trošku obavy. Všude sem četla že hned po koupání vyměnit, ale co vím tak na pláži není možnost si tampon vyměnit, WC je dost daleko. Můžu ho mít třeba 3 hodiny? Mám MS docela mírnou, nic hrozného a ještě beru Ascourit. Ale mám strach aby to nenacucalo vodu. Používám jen o. b. a v diskuzích tady sem četla že o. b. nikomu z vás nenacucal a vydržel několik hodin…