Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, mám stejný problém. Mám teda zatím 5 dní zpoždění, ale je mi strašně blbě. Větší prsa mám, ale nijak zvlášť, jsem hrozně unavená a cítím se tak jako divne, zimnice. Normálně jsem si byla jistá, ale test je negativní.. nechápu co to muže být. Nejradši bych to už dostala, protože ten tlak je příšerný.
Mate někdo podobnou zkušenost?
@Anonymní píše:
Ahoj, mám 10 dní zpoždění, k doktorce mám jít normálně na prohlídku na konci listopadu/začátku prosince.
3 testy v různé dny negativní.
Poslední ms byla 24.-28.9. Podle kalendáře měla přijít další 24.10.
V červenci jsem vysadila antikoncepci (nesnažíme se ale o dítě). Poté byla ms vcelku pravidelná (max zpoždění 1-2 dny).
Než jsem před 5 lety začala prášky brát, tak jsem měla hodně nepravidelnou MS.
Myslíte, že mám tu doktorku dát co nejdříve, počkat na další MS (termín by měl být 24.11.) nebo mám jít až poté? Je to tam docela daleko, plus korona, nechci tam jet zbytečně, aby mi neřekla ať počkám na další a za týden pojedu znovu, že furt nic.
Jestli mimčo nechcete, zavolala bych doktorce a řekla o co mi jde. A objednala se. Proč ne
@Anonymní píše:
Ahoj, mám stejný problém. Mám teda zatím 5 dní zpoždění, ale je mi strašně blbě. Větší prsa mám, ale nijak zvlášť, jsem hrozně unavená a cítím se tak jako divne, zimnice. Normálně jsem si byla jistá, ale test je negativní.. nechápu co to muže být. Nejradši bych to už dostala, protože ten tlak je příšerný.Mate někdo podobnou zkušenost?
Známe to asi všechny, můžeš být jen nastydlá nebo ses trochu stresovala, tak máš zpoždění. 5 dní není nic ![]()
@Taktinevím nesnažíme se o mimino, ale kdyby bylo tak to nějak zvládneme.
Chráníme se kondomem + přerušovanou, tak jako ta šance je docela malá. Nic mě nebolí atd. akorát zhruba 3 týdny zpátky (v půlce cyklu) jsem měla lehce nažloutlý výtok bez zápachu cca 3 dny. Ale jinak nic.
Doktorce právě volat nemůžu, zvedne to recepční (ne sestřička) a doktorce mě nedá, vyzkoušeno
. Jde se tam objednat jen přes net.
@Taktinevím snad mas pravdu. Já jsem tohle ještě nikdy nezažila, ani ty stavy, jen když jsem byla těhotná na jaře, ale to jsem měla pozitivní test už 5 dni před MS. Bohužel jsem v červenci potratila ![]()
@Anonymní píše:
@Taktinevím nesnažíme se o mimino, ale kdyby bylo tak to nějak zvládneme.
Chráníme se kondomem + přerušovanou, tak jako ta šance je docela malá. Nic mě nebolí atd. akorát zhruba 3 týdny zpátky (v půlce cyklu) jsem měla lehce nažloutlý výtok bez zápachu cca 3 dny. Ale jinak nic.
Doktorce právě volat nemůžu, zvedne to recepční (ne sestřička) a doktorce mě nedá, vyzkoušeno. Jde se tam objednat jen přes net.
V půlce cyklu by to mohly být plodné dny, ale zase jen 3 dny se mi zdá málo. Jestli tě nic nebolí, netrápí, tak bych klidně i na tu kontrolu šla tak, jak jsi objednaná
@Anonymní píše:
@Taktinevím snad mas pravdu. Já jsem tohle ještě nikdy nezažila, ani ty stavy, jen když jsem byla těhotná na jaře, ale to jsem měla pozitivní test už 5 dni před MS. Bohužel jsem v červenci potratila
Aha. Tak to bych ti přála jen a jen dobré zprávy. Takhle co píšeš, to spíš ale vypadá, že to dostaneš, já takové stavy občas mám, ale já se asi už pomalu chystám na menopauzu (43let!
). A nebo bys mohla cystu, která příchodu menzes brání. Nechci zase strašit, já se tu už o ní zmiňovala, protože na ní trpím. A to by pak kontrola byla na místě.
@Taktinevím jo díky, jsi hodna. Pořád nic a test porad negativní, takže asi se fakt něco děje. Počkám do pátku a zavolám doktorovi. Díky ![]()
Furt nic. Termín objednaný nemám, teď koukám že volno je až 24.11., což mám ale termín další MS. Přijde mi teda rozumnější vzít termín až o týden později. ![]()
@Anonymní píše:
Furt nic. Termín objednaný nemám, teď koukám že volno je až 24.11., což mám ale termín další MS. Přijde mi teda rozumnější vzít termín až o týden později.
Ty jo, to je blbý. No ale asi to budeš muset vydržet no
Já taky porad nic, zítra jdu na kontrolu, tak snad budu moudřejší. ![]()
@Anonymní píše:
Já taky porad nic, zítra jdu na kontrolu, tak snad budu moudřejší.
Budu držet palce a taky budu zvědavá. Tak jestli to budou zprávy hodné sdílení, napiš ![]()
Ahoj, mám 10 dní zpoždění, k doktorce mám jít normálně na prohlídku na konci listopadu/začátku prosince.
3 testy v různé dny negativní.
Poslední ms byla 24.-28.9. Podle kalendáře měla přijít další 24.10.
V červenci jsem vysadila antikoncepci (nesnažíme se ale o dítě). Poté byla ms vcelku pravidelná (max zpoždění 1-2 dny).
Než jsem před 5 lety začala prášky brát, tak jsem měla hodně nepravidelnou MS.
Myslíte, že mám tu doktorku dát co nejdříve, počkat na další MS (termín by měl být 24.11.) nebo mám jít až poté? Je to tam docela daleko, plus korona, nechci tam jet zbytečně, aby mi neřekla ať počkám na další a za týden pojedu znovu, že furt nic.