MŠ - přístup

Anonymní
4.9.23 18:40

MŠ - přístup

Ahoj holky, jdu si sem spíš vylít srdíčko. Není to žádná “trága”, ale celá situace mě hodně mrzí.

V lednu jsem dostala docela dobrou pracovní nabídku. Jenže syn měl v tu dobu 1,5 roku, takže jsem hledala školku, kde by vzali dvouleté dítě. Po několika dnech hledání jsme s partnerem jednu vybrali. Samozřejmě soukromou, ale cenově relativně přijatelnou. Hned v lednu jsem tak volala paní ředitelce, že bychom měli od září zájem, a kdy bude možnost poslat přihlášku. Řekla mi, že v květnu bude něco jako zápis do školky, ale, že jsem jedna z prvních, takže mi malého na 100 % vezme. Měla jsem poslat ještě elektronickou přihlášku, co mají na stránkách, kde je napsáno: Posláním této přihlášky můžete získat přednostní místo v dětské skupině.

Poslala jsem tedy přihlášku, kývla na práci, šli jsme na “předzápis”, kde jsme se ještě zapisovali do listiny zájemců. Byli jsme asi třetí v pořadí. Paní ředitelka nám sdělila, že nás bude o prázdninách kontaktovat. Byl už konec srpna a nikdo se neozýval, tak jsem tam zavolala. Ve zkratce: paní ředitelka nás v listině přehlídla, přihlášky, co přišly přes web nezkontrolovala a syna mi nemůže vzít, protože už je naplněná kapacita. Málem jsem se jí rozbrečela do telefonu, že co mám teď jako dělat, že mi slíbila, že mi syna vezme a já musím do práce. Nakonec to teda nějak vyřešila, syn do školky nastoupil, ale jen na 3 dny v týdnu - a ty mi ještě určila ona. Sice mi to moc nevyhovuje, ale říkám si, že alespoň něco. Prý to má být jen na měsíc, že pak mají některé děti odcházet. Včera mi volala, že značku a skříňku, kterou syn dostal přiřazenou (chodil do školky už od srpna, aby si zvykl), mu bere a dostane ji někdo jiný. Syn měl dnes nějakou SOS skříňku bokem od dětí, nemám mu kam pověsit věci, ve kterých přijde, kam dát oblečení na ven. Do toho jsem pak zjistila, že maminky, jejichž děti nastupovaly dnes, si značky vybíraly samy, kdežto nám byla přiřazena. Já jsem z toho všeho taková špatná, partner je neskutečně naštvaný, uvažuje, že syna ze školky odhlásí, já nevím, co mám dělat; syn je v MŠ spokojený, učitelky jsou výborné, jen prostě ta organizační stránka mě štve a mám strach, co to bude příště. Jediné štěstí, že syn není starší, aby se mě zeptal, proč má věci bokem od dětí…

Jak byste se zachovaly? Nebo řešily byste to nějak víc? Hodně mě mrzí, že je syn takhle “separovaný” a my se musíme přizpůsobovat a ustupovat ostatním maminkám jen proto, že ředitelka má nepořádek v papírech.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4706
4.9.23 18:44
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jdu si sem spíš vylít srdíčko. Není to žádná “trága”, ale celá situace mě hodně mrzí.

V lednu jsem dostala docela dobrou pracovní nabídku. Jenže syn měl v tu dobu 1,5 roku, takže jsem hledala školku, kde by vzali dvouleté dítě. Po několika dnech hledání jsme s partnerem jednu vybrali. Samozřejmě soukromou, ale cenově relativně přijatelnou. Hned v lednu jsem tak volala paní ředitelce, že bychom měli od září zájem, a kdy bude možnost poslat přihlášku. Řekla mi, že v květnu bude něco jako zápis do školky, ale, že jsem jedna z prvních, takže mi malého na 100 % vezme. Měla jsem poslat ještě elektronickou přihlášku, co mají na stránkách, kde je napsáno: Posláním této přihlášky můžete získat přednostní místo v dětské skupině.

Poslala jsem tedy přihlášku, kývla na práci, šli jsme na “předzápis”, kde jsme se ještě zapisovali do listiny zájemců. Byli jsme asi třetí v pořadí. Paní ředitelka nám sdělila, že nás bude o prázdninách kontaktovat. Byl už konec srpna a nikdo se neozýval, tak jsem tam zavolala. Ve zkratce: paní ředitelka nás v listině přehlídla, přihlášky, co přišly přes web nezkontrolovala a syna mi nemůže vzít, protože už je naplněná kapacita. Málem jsem se jí rozbrečela do telefonu, že co mám teď jako dělat, že mi slíbila, že mi syna vezme a já musím do práce. Nakonec to teda nějak vyřešila, syn do školky nastoupil, ale jen na 3 dny v týdnu - a ty mi ještě určila ona. Sice mi to moc nevyhovuje, ale říkám si, že alespoň něco. Prý to má být jen na měsíc, že pak mají některé děti odcházet. Včera mi volala, že značku a skříňku, kterou syn dostal přiřazenou (chodil do školky už od srpna, aby si zvykl), mu bere a dostane ji někdo jiný. Syn měl dnes nějakou SOS skříňku bokem od dětí, nemám mu kam pověsit věci, ve kterých přijde, kam dát oblečení na ven. Do toho jsem pak zjistila, že maminky, jejichž děti nastupovaly dnes, si značky vybíraly samy, kdežto nám byla přiřazena. Já jsem z toho všeho taková špatná, partner je neskutečně naštvaný, uvažuje, že syna ze školky odhlásí, já nevím, co mám dělat; syn je v MŠ spokojený, učitelky jsou výborné, jen prostě ta organizační stránka mě štve a mám strach, co to bude příště. Jediné štěstí, že syn není starší, aby se mě zeptal, proč má věci bokem od dětí…

Jak byste se zachovaly? Nebo řešily byste to nějak víc? Hodně mě mrzí, že je syn takhle “separovaný” a my se musíme přizpůsobovat a ustupovat ostatním maminkám jen proto, že ředitelka má nepořádek v papírech.

Poptat se v jiných dostupných skolkach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
4.9.23 18:59

A omluvila se aspon nějak ta ředitelka? Máš pocit, že to je všechno jen náhoda nebo, že to dělá schválně? Taky bych byla naštvaná. Asi moc možností nemáš. Jedině to vydržet nebo hledat jinou školku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
4.9.23 19:02

To zní blbě, no. Na druhou stranu, ředitelka naší školky je ženská k dětem milá, ale organizačně dost neschopná, ve spoustě věcí má zmatky a někdy z té její organizace kvetu. Mé prvé dítě tam „přežilo“ tři roky, bylo ve třídě se skvělýma učitelkama, podnikaly s dětma spoustu věcí, dítko tam chodilo moc rádo, a to pro mě bylo podstatné. Takže druhé dítě jsem tam po pár letech dala taky a včera nemohlo usnout samou radostí, že se po prázdninách do školky zase vrací. Tak si to třeba sedne. Vycházela bych i z toho, jestli máš jinou možnost, kam dítko dát, protože abys rušila školku bez náhrady a přišla kvůli tomu o fajn práci, když se tam dítěti líbí, by mi přišla škoda. Ale další podobné věci už bych si líbit nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
4.9.23 19:03
@Anonymní píše:

Mělas volat v červenci. Píšeš snad o mojí školce :lol: tyhle a podobný věci mě točí taky, takže sama nejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
4.9.23 19:04

Příště na nějaké přísliby nehled. Standardní je že dostaneš písemně vyrozumění o přijetí či nepřijetí dítěte do školky. Tohle co tam probíhalo bylo nějaké kupce i s mistama.

Už jen neurčité že s ozve o prázdninách je dost zvláštní.

Po zápisu vždy má přijít oficiální vyrozumění. Chápu že je to soukromá školka že jsou třeba věci jinak, ale celé to jednání ředitelky je zvláštní.

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
4.9.23 19:06
@Bubla Bůčková píše:
Mělas volat v červenci. Píšeš snad o mojí školce :lol: tyhle a podobný věci mě točí taky, takže sama nejsi.

Máte školku? A co malej jak se mu tam líbí?

Příspěvek upraven 04.09.23 v 19:17

• Citovat
  • Upravit
Vesnickaholka
4.9.23 19:07

Je to nejak moc nahod najednou, nicmene kdyz pro Tebe bylo tak dulezite, aby syna vzali, tak proc jsi zacala resit az na konci srpna, ze se Ti nikdo neozval?? :nevim:
Pokud nemas nahradni variantu co se skolky tyce (coz asi nemas),tak to nejak prezij a hledej jinou skolku.. nicmene si myslim, ze pokud tam dite stravi nejaky cas, tak je blbost ho vytrhavat ze zabehnuteho kolektivu..
Ono chybu na Tve strane vidim i v tom, ze jsi se upnula jen na tu jednu skolku a nemela jsi nahradni reseni, kdyby ta jedna nevysla.. pro me nebylo dulezite, jestli se holka dostane do skolky (mohla jsem byt klidne dal doma) a o tak jsem podala prihlasky do dvou skolek..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.9.23 19:15

Holky, všem děkuji za názory. Já jsem taky toho, že pokud je dítě spokojené, do školky se těší, učitelky jsou super a už je tam zadaptováno, je blbost školku měnit. Jde mi hlavně l synovo pohodlí, ale děsím, co za náhodu se objeví příště a jak to případně řešit. Říct natvrdo, že už žádné ústupky dělat nebudu? Že jsem měla úplně stejné podmínky jako ostatní? Ředitelka si sype popel na hlavu, omluvila se mi a s každou “novinkou” se omlouvá, ale co slova vyřeší činy. A že jsem počítala s jen jednou školkou? Tak ano, na 100 % mi to potvrdila, takže jsem s ní počítala. Dřív jsem nevolala proto, že jsem myslela, že začne věci řešit až v těch posledních dvou týdnech v srpnu, kdy jedou školky. Když se nikdo neozýval týden, tak jsem volala.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
4.9.23 19:18
@Anonymní píše:
Holky, všem děkuji za názory. Já jsem taky toho, že pokud je dítě spokojené, do školky se těší, učitelky jsou super a už je tam zadaptováno, je blbost školku měnit. Jde mi hlavně l synovo pohodlí, ale děsím, co za náhodu se objeví příště a jak to případně řešit. Říct natvrdo, že už žádné ústupky dělat nebudu? Že jsem měla úplně stejné podmínky jako ostatní? Ředitelka si sype popel na hlavu, omluvila se mi a s každou “novinkou” se omlouvá, ale co slova vyřeší činy. A že jsem počítala s jen jednou školkou? Tak ano, na 100 % mi to potvrdila, takže jsem s ní počítala. Dřív jsem nevolala proto, že jsem myslela, že začne věci řešit až v těch posledních dvou týdnech v srpnu, kdy jedou školky. Když se nikdo neozýval týden, tak jsem volala.

Soukromá školka má přes léto zavřeno. Co třídní schůzky? Nějaká adaptace?
Já bych se asi ptala dřív, byla bych nervozni.

Skříňka a výběr značky by mi ve 2 letech byl jedno.
Spíš bych řešila, ať potěší to místo na počet dnů co jste si domluvily.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.9.23 19:21
@kocourGarfield píše:
Soukromá školka má přes léto zavřeno. Co třídní schůzky? Nějaká adaptace?
Já bych se asi ptala dřív, byla bych nervozni.

Schůzka byla v tom červnu, adaptace proběhla minulý týden a v podstatě pořád probíhá, ale syn je moc šikovný, moc se mu tam líbí, dnes byl už i na dopolední spánek a bez problémů. Dřív bych se ptala, ale právě proto, že soukromé mají zavřeno, tak jsem nechtěla otravovat. Nervózní jsem byla slušně, hlavně, když už byla polovina srpna a pořád žádný telefonát :roll:

• Citovat
  • Upravit
68965
4.9.23 19:28

Teď už nemá smysl řešit co by kdyby. Fakt je, že je to od ředitelky nefér, na druhou stranu mohla říct i to, že tam to místo prostě není a smůla. Takže já sama za sebe, pokud se tam dítěti opravdu líbí a jinak jsi spokojená s přístupem učitelek a tím, jak se chovají k dětem, pokud tu školku fakt potřebuješ, zatnula bych zuby. Ale pokud by si zas něco vymysleli, na rovinu bych se zeptala, proč si všechny špeky musíš vyžírat zrovna ty, když prvotní chyba nastala na jejich straně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
4.9.23 19:39
@ludmilaadamkova píše:
Máte školku? A co malej jak se mu tam líbí?Příspěvek upraven 04.09.23 v 19:17

Lidunko hrozný zklamání, zas je ve smíšené třídě a jsou tam s ním 3 letaci :( takhle to mluvení snad nedozene. Státní, takže třetina cizinci, spoustu mrnat a jako bonus ráno a odpoledne společná třída s virosama nabityma novošema :,( samozřejmě domluva s ředitelkou ala slibem nezarmoutis. Štve mě ta řeč asi nejvic :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
4.9.23 19:40
@Anonymní píše:
Schůzka byla v tom červnu, adaptace proběhla minulý týden a v podstatě pořád probíhá, ale syn je moc šikovný, moc se mu tam líbí, dnes byl už i na dopolední spánek a bez problémů. Dřív bych se ptala, ale právě proto, že soukromé mají zavřeno, tak jsem nechtěla otravovat. Nervózní jsem byla slušně, hlavně, když už byla polovina srpna a pořád žádný telefonát :roll:

A v tom červnu Ti ředitelka potvrdila, že, Tě s vámi stále počítá?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.9.23 19:45
@kocourGarfield píše:
A v tom červnu Ti ředitelka potvrdila, že, Tě s vámi stále počítá?

To byl teprve zápis a den otevřených dveří, šli jsme tam jen proto, abychom viděli, jak to tam vypadá. Já už měla z ledna potvrzeno, že se do kapacity vlezeme. Což bychom vlezli, kdyby nás pak nepřehlédla.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin