Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Spíš bych řekla, že si to namlouváš… jo, kdybys ses tak stravovala celý měsíc, tak tam i věřím tomu, že to vliv mít může, ale během MS vlastně jen odchází sliznice, která se utvořila.
Já jsem vysledovala něco podobného. Pokud cca týden před MS nasadím hodně zeleniny, tak mi pak MS celkově přijde lépe snesitelná, nemám takové bolesti apod. Ale pokud prasím, tak si pak tu MS pěkně vytrpím ![]()
@Slavka28 Nenamlouvas
Doporucuji knihu Woman Code (Alisa Vitti), je tam krasne popsano jak ruzne druhy stravy souvisi s ruznym prubehem cyklu/menstruace. Taky spousta doporuceni, co by se v ktere casti cyklu melo idealne jist, aby ms nebolela a treba jak si timhle rezimem vylepsit plodnost. Takze jsi vsimava ke svemu telu a procesum v nem a to je prima.
![]()
Aha, to by vysvětlovalo, proč se z mého špinění stala jatka. Takhle jsem o tom nikdy nepřemýšlela ![]()
Knihu, co tu doporučují jsem nečetla, ale na nějaké přednášce jsem kdysi cosi podobného slyšela. A na sobě mám odzkoušené, že v průběhu MS radši nejíst sladké a když se láduju ovocem a zeleninou, tak to taky nejsou výše zmiňovaná jatka, jako když se cpu blibinama.