Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, po viroze jsem dostala menstruaci s týdenním zpožděním, ovšem prvních asi pět dní to bylo pouze “spineni”, max pár kapiček krve za celý den, přes noc nic…pak se mi to po úplném uzdravení rozjelo víceméně normálně a teď je to i s tím prvotním špiněním 11. den, co “krvácím”…nikdy se mi to nestalo, perioda vždy max týden, osm dní, průměr je pět, šest…mám to prvotní spineni počítat jako ms? Jsem z toho už jelen…pobolívá mě i v podbřišku a nevypadá to, že by měla ms třeba zítra končit, krev pořád jasně červená.
k dr jdu v červenci na preventivku.
Má s tímto někdo zkušenost?
@Janli nebylo to úplně spineni ale par kapek krve, to se taky počítá jako spineni?
@robatko23 píše:
@Janli nebylo to úplně spineni ale par kapek krve, to se taky počítá jako spineni?
Ano. Nicméně, měla jsi virózu, takže nepravidelnost cyklu není nic vyjímečnýho.
@Janli děkuji za uklidnění…když do dvou dnů ms neskončí, myslíš, ze msm raději zajít k lékaři dříve?
@robatko23 píše:
@Janli děkuji za uklidnění…když do dvou dnů ms neskončí, myslíš, ze msm raději zajít k lékaři dříve?
Není důvod k lékaři chodit. Pokud by menzes trvala 14dnů, tak ano, dřív to nemá smysl.
Hele, já jsem jednou nohou v přechodu, jak já říkám, a takhle jedu třeba i tři týdny. Opruz, řeknu ti. Před dvěma lety jsem to za celý léto neměla, nosila jsem si prádlo, jaký chtěla, s partnerem jsem mohla…ehm… kdy jsem chtěla. Takže tak. Drž se ![]()
A ještě se zeptám, je normální mít v ms i krevní sraženiny - neboli kousky děložní sliznice? Dnes je tam mám a krvácím víc než předchozi dny a to by měla teda ms uz končit ![]()
@robatko23 Kousky sliznice v ms jsou normalni, odchazi pri ni sliznice. Ale u te dlouhe ms me trochu napada, zda nemohlo jit o biochemicke tehotenstvi? Kazdopadne, pokud stale trva, zasla bych uz k dr.
@Alzbeta21 aha aha takže myslíš ze ani do pátku nemám čekat? Teď teda nevím jestli tam to spineni počítat nebo ne ![]()
@robatko23 píše:
@Alzbeta21 aha aha takže myslíš ze ani do pátku nemám čekat? Teď teda nevím jestli tam to spineni počítat nebo ne
Ne, špinění se nepočítá, už jsem ti to jednou psala. Máš normální menzes, jen trochu rozhozenou virózou. Co chceš u lékaře dělat?
@Janli @Alzbeta21 píše že to normální není a ať jdu k dr víš, tak já už nevím
@robatko23 píše:
@Taktinevím mne je jen 25to nebude přechodem