Mšice na bylinkách

327
27.7.12 12:22

Mšice na bylinkách

Ahoj, mám na balkoně bylinkový truhlík a dnes jsem si všimla, že jsou na nich mšice, nebo co to je. Takový černý broučci na stonkách u petrželky a žlutí na listech u máty, jsem z toho teda dost naštvaná, to už asi zachránit nepůjde co? Nevíte, jak proti tomu bojovat třeba příští rok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
421
27.7.12 12:30

@jezika mě se objevily taky, na jahodách (sice zelený, ale to je asi jedno). Víš, co mi na to zabralo - do rozprašovače jsem nalila klasické mléko(může se prý říznout vodou) a bylinky tím postříkala - za 2 dny bylo po nich a že jich tam bylo…Navíc je mléko neškodné - bylinky se potom dají v poho konzumovat (ale před použitím stejně vše oplachuji vodou ;) ) ;) Někde jsem ještě četla, že zabírá i odvaz z cibule, ale ozkoušené to nemám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
27.7.12 12:32

A to tam zůstaly? Nebo odlezly? Zkusím to, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
27.7.12 12:35

@jezika umřely :mrgreen: zbyly po nich takové černé tečky (na šlahounech těch jahod) a zbytek asi zmizel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
27.7.12 13:14

Jinak v drogerii koupit mospilan..je to jediny co na ty mrchy posledni dva roky funguje :-) tam je ale nejaka ochranna lhuta kdy se potom konzumovat nesmi…ale myslim ze je to jen tri dny nebo tak nejak..ted si nejsem jista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
7.11.16 16:17

:mavam: Mám v bytě bylinky a různé rostlinky. Bohužel za poslední týden bojuji s návalem bílých mšic. Co s tím? Rostliny sprchuji a otírám mšicová vajíčka :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
7.11.16 17:30

Dej si tam příští rok levanule, ty odpuzují škůdce :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
7.11.16 17:32

Jé promiń, já odpovídala na původní příspěvek :D. Jedině si dát vždy levandule do vázy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
8.11.16 07:32
@Martina1991 píše:
Jé promiń, já odpovídala na původní příspěvek :D. Jedině si dát vždy levandule do vázy :)

Ahoj, to je jedno, dotaz je stejný. Ještě jsem četla, že někdo to stříká česnekovou štávou v rozprašovači. Ale máme parapet přímo u postele, tak nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
12.11.16 14:19

:mavam: Vyznáte se někdo v těch mšicích? Na začátku to byly takové bílé potvory. Začala jsem rostlinky stříkat mospilanem a vajíčka oddělávám ručně. Když teda něco někde uvidím. A lítají z toho takové větší, černé muchy, že by samečci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí