Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, mám na balkoně bylinkový truhlík a dnes jsem si všimla, že jsou na nich mšice, nebo co to je. Takový černý broučci na stonkách u petrželky a žlutí na listech u máty, jsem z toho teda dost naštvaná, to už asi zachránit nepůjde co? Nevíte, jak proti tomu bojovat třeba příští rok?
@jezika mě se objevily taky, na jahodách (sice zelený, ale to je asi jedno). Víš, co mi na to zabralo - do rozprašovače jsem nalila klasické mléko(může se prý říznout vodou) a bylinky tím postříkala - za 2 dny bylo po nich a že jich tam bylo…Navíc je mléko neškodné - bylinky se potom dají v poho konzumovat (ale před použitím stejně vše oplachuji vodou
)
Někde jsem ještě četla, že zabírá i odvaz z cibule, ale ozkoušené to nemám…
@jezika umřely
zbyly po nich takové černé tečky (na šlahounech těch jahod) a zbytek asi zmizel ![]()
Jinak v drogerii koupit mospilan..je to jediny co na ty mrchy posledni dva roky funguje
tam je ale nejaka ochranna lhuta kdy se potom konzumovat nesmi…ale myslim ze je to jen tri dny nebo tak nejak..ted si nejsem jista.
Mám v bytě bylinky a různé rostlinky. Bohužel za poslední týden bojuji s návalem bílých mšic. Co s tím? Rostliny sprchuji a otírám mšicová vajíčka
![]()
Jé promiń, já odpovídala na původní příspěvek
. Jedině si dát vždy levandule do vázy ![]()
@Martina1991 píše:
Jé promiń, já odpovídala na původní příspěvek. Jedině si dát vždy levandule do vázy
Ahoj, to je jedno, dotaz je stejný. Ještě jsem četla, že někdo to stříká česnekovou štávou v rozprašovači. Ale máme parapet přímo u postele, tak nevím ![]()
Vyznáte se někdo v těch mšicích? Na začátku to byly takové bílé potvory. Začala jsem rostlinky stříkat mospilanem a vajíčka oddělávám ručně. Když teda něco někde uvidím. A lítají z toho takové větší, černé muchy, že by samečci?