Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den a ahoj všem..
Nemáte prosím někdo zkušenosti s pediatričkou MUDr. Miroslavou Šormovou z Lovosic? Nepodařilo se mi najít žádné recenze a brzy bych měla kontaktovat budoucího pediatra našeho nenarozeného dítka. V Lovosicích není moc veliký výběr, váháme mezi MUDr. Kožíškem nebo právě MUDr. Šormovou.
Díky za Vaše zkušenosti. ![]()
K paní doktorce chodíme, malému je teď půl roku. Vybrala jsem si ji přestože není naše spádová - nejsme z Lovosic a jsem spokojená. Malý nebyl zatím ještě nemocný a chodíme jen na kontroly. Nikdy jsme ještě nečekali (objednává na čas) a dohodla jsem se s ní i ohledně oddálení očkování. Je moc hodná a vstřícná a sestřička taky. Kdybys měla nějaký konkrétní dotaz napiš.
.. a asi tedy nebudeš vědět, jak je na tom s podáváním antibiotik, když máš dítko zdravé, že? Jde mi o to, že Dr. Kožíšek je docela vyhlášený tím, že na spoustu věcí dává ATB, ale dost možná zbytečně.. A jaké služby Dr. nabízí - myslím, jestli třeba chodí do domácnosti k novorozenci, pak jestli vše dostatečně vysvětlí, nabízí více než jedno řešení? Co když bych s nějakým postupem nesouhlasila - je ochotna to respektovat a navrhnout třeba jinou variantu?
Ahoj, jestli se rozhoduješ jen mezi nimi, tak rozhodně ne mudr. Kožíšek… Chodila jsem k němu kdysi s dcerou a ted tam chodí pár mých kamarádek. Paní doktorku znám spíš z nemocnice, byla vždy milá, profesionální …ale nevím jak nahlíží na ty antibiotika atd. co by soukr. pediatr.
Díky za názor. Manželovi se MUDr. Šormová zamlouvá také víc.. a po pravdě i mě zaujala hlavně z toho, co jsem se od ní dočetla na http://www.detskylekar-lovosice.cz/, jen jsme o ní chtěli zjistit trochu více.. Kdyby mě někdo přesvědčil, že i ona (tak jako ostatní pediatři v Lovo) stojí za prd, tak se asi poohlídneme někde jinde. Ale jinak se nám nechce nikam dojíždět.
ještě jsem si vzpomněla, odebírají miminkům krev s prstíku, to nedělá každý, kamarádku hnali do laborky na odběry ze žily na stejné vyšetření a dělá CRP vyšetření (z kapičky krve zjistí jestli se jedná o virózu - kvůli ATB)Každopádně se s ní dá diskutovat a jsem pro ní jako matka rovnocený partner.
Nejdřív když jsem se byla domluvit mi nabídla, že přijede k nám domů až přijedeme z porodnice a kdyžjsem pak volala ptala se, jestli můžeme přijít k ní do ordinace. Řekla kdykoliv a hned nás vezmou a bylo to tak. Kdybych řekla že ne, asi by přijela k nám.
Sama nepoučuje o tom, co máš s mimi dělat (kamarádky. co chodí jinak jsou zvyklé, že jim dr. nadiktuje kdy začít s příkrmama, čím a kdy mazat a nemazat, na začátku dostaly přednášku o péči…)Ona odpoví, když se zeptáš, když se neptáš neřeší, což mě vyhovuje, ale někdo si nechce info shánět a řešit a je rád, když mu to dr. nalajnuje.
Já řešila lavně to očkování, nakonec jsem nedala vůbec pneumokoka a hexa až teď v 6 měsících a dohodly jsme se, netlačila na mě, jen řekla, že jsem teď u ní jediná, kdo nechce pneumokoka, ale že je to na mně.
Děkuji .. to je přesně to, co jsem potřebovala „slyšet“, abych si byla jistá.. ![]()
Není zač, jsem ráda, že můžu pomoct, taky jsem to dost řešila a byla ráda za každou zkušenost ![]()
Právě.. si říkám, že u obvoďáka pro dospělé je celkem jedno, jaký je, páč když mi něco bude, obrátím se dle uvážení na odborníka, ale u děcka těžko poznám, na koho se obrátit.. Tak myslím, že u pediatra docela záleží na kvalitě.. Už jen třeba kvůli těm ATB. Já je jako dítě nedostávala prakticky nikdy, ale teď mi kamarádky vypráví, jak mají jejich děti pořád ATB a mě to přijde divný. Uvidíme.. přeci jen to bude naše první dítě, tak jsem možná i „útlocitnější“ ![]()
Ahoj holky, jsem z Lovo a rodím v červenci a taky jsem přemýšlela o MUDr.Šormové jako o vhodné pediatričce a díky vám se mi to i potvrzuje, děkuju ![]()
Každopádně se chci zeptat těch z vás, které s tim máte už zkušenost - jak dlouho před porodem bych měla mimi u paní doktorky přihlásit? Co k tomu potřebuju? Budu ráda za jakékoliv informace ohledně registrace u pediatra, díky moc.
ahoj Lenusto
, právě jsem volala ohledně registerace paní doktorce. Sestřička byla neskutečně příjemná! (to jen tak na okraj) Tak k té registraci - paní doktorka nové pacienty přijímá, míst mají dost, takže žádné ohlašování předem není nutné. Až odrodím, tak mám zavolat, kdy nás pouští z nemocnice a domluvíme se na první návštěvě, kterou se pí doktorka se sestřičkou snaží dělat doma. Takže podtrženo, sečteno, nepotřebuješ vůbec nic mimo telefonního čísla v mobilu, aby jsi ve chvíli, kdy budeš vědět, kdy přesně vás propustí, dala vědět doktorce a domluvila se na první návštěvě. ![]()
Za málo..
Jen mě ještě napadlo, že bych možná raději tak měsíc před termínem porodu přeci jen do ordinace zavolala - jen tak pro jistotu, jestli mají ještě místo a i pro ten pocit, že se mnou počítají ![]()
Jo, to jsem si taky rikala, jistota je jistota.. Doufam, ze se do cervence ordinace nezaplni novorozenatama ![]()