Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Popravdě si myslim, ze nemate delat vubec nic, protoze posledni co bych chtěl v takove situaci poslouchat jsou řeči rodičů co bych mel dělat a změnit
. Tím akorat prohloubite jeho uzavřenost.
No a co, že neměl vztah? Dnešní mladí se do toho moc nehrnou. Je to jeho věc. A napsat o vlastním synovi, že je loser kvůli tomu, že nemá ve 20 vztah.. co ty jsi za matku..
@Anonymní píše: Více
Ty, prosím tě nedělej nic.
Kluk je dospělý, tak to nechej na něm a přestaň být trapná matka.
Tak loser by byl, kdyby nedělal školu, nechtěl makat a přispívat vám. Takhle je jenom nesmělý s holkama, ale pokud nevypadá nějak blbě, jako třeba velká obezita, tak si ho nějaká uloví ve věku, kdy holky přestávají zajímat frajírci a začínají si hledat husband material.
Když to dvacetiletému panicovi budou předhazovat rodiče, tak mu to určitě na sebevědomí nepřidá. Já připravila o panictví dva kluky kolem dvacítky. Byli podobní jako tvůj syn, introverti, na delší vztah to zatím nebylo, ale věřím, že to pro ně byl první krůček k oťukávání ženských. A teď po 15 letech už jsou z nich fotři. Pak jeden byl panic ve 23, s tím jsem nakonec nic neměla, protože byl hrozně nesmělý a já ještě hodně mladá, ale vím, že se pak seznámil v práci se starší zkušenější ženskou a vzali se.
Pokud má manžel se synem dobré vztahy, ať ho vytáhne do posilky, nebo na kolo a tak.
Hlavně se ho nevyptávejte a neryjte do něj.
Máme kamaráda, který je neustále ve společnosti lidí. Neodmítne žádnou akci, téměř žádný pobyt. Pracuje, má různé vlastnosti projekty, žije sám a frekventovaném místě. Přesto měl za život jeden, ne úplně vážný vztah.
Je to velice oblíbený mladý muž
no a nic…
Si myslím, že ten život je na něm. Vy s tím moc dělat nemůžete. Nebo by jste neměli nic dělat.
je mu teprve 20. Já svého partnera poznala až v 21. Taky jsem byla bez větších zkušenosti. Na vejšce má ještě čas někoho potkat.
Hlavně ho nechte žít, já měla první sex ve 22letech a přežilajsem, mám úžasného manžela, dvě krásné děti, nový dům, hodně cestujeme…takhle se Vám akorát zasekne a ne že se Vám bude svěřovat
Tady si někdo vzpomněl, že chce vnoučata, ne? ![]()
Přemýšlím, co ten syn vlastně dělá špatně. Taky jsem nedělala voloviny, nechodila na diskotéky, nesouložila… A dopadla jsem kupodivu dobře. Takže netuším, jak máte chlapce na sílu donutit žít dobrodružněji a víc se družit s druhým pohlavím.
Ale budu doufat, že je to troll, nebo onen syn, co se cítí trochu mizerně.
Trapný fakt. Protože syn nevymetá kluby, nesouloží s každou kterou potká a nikdy neměl vztah, tak je loser? Víš vůbec co to slovo znamená? Nech ho žít proboha.
Rodiče dětem v dětství nabídnou telefon a tablet, aby měli klid. V dospělosti se diví, že jsou děti mimo a klidu je až moc. Je to postě daň za pohodlí. Děti, které prožijí dětství aktivně a zapřažené v aktivitách s sportech tyhle problémy nemívají.
Proc loser, ja myslela ze budes resit bezdaka nemakacenka ty resis syna na VS. Tak to jsem byla loserka taky..na stredni jsem byla introvertka, ktera si doma cetla a ostatni ji byli nekde..kluky jsem zacala resit az dele a hovadiny jsem nedelala nikdy.
Tak to jsem byla asi taky loserka. Moc zkušeností jsem neměla, máma pařila víc a ve 20 už měla dítě. Poslední, co bych chtěla, aby mi rodiče ve 20 kecali do života. Diskotéky mě nebavily, scházeli jsme se maximálně se kamarády venku nebo jeli na výlet. Ve 20 jsem prožívala platonickou lásku a dotyčný o tom neměl ani tušení. Ale neboj, v padesáti už mám všechno mimo retrívra a muškátů za oknem. Nezůstala jsem na ocet ![]()
Příspěvek upraven 17.02.26 v 07:39
Co by jsi asi tak měla dělat, nic. Nech kluka žít, on si na to přijde sám, co chce od života. A ze je pořád na mobilu, nebo na pc, tak jste ho asi vychovali.
Dobrý den,
jsem zoufalá a už nevím co dělat. Můj syn je loser. Mrzí mě že to musím takto napsat, ale nedokážu najít jiný výraz který by to vystihoval lépe. Je mu 20, nikdy neměl vztah, z toho co jsem pochopila ani sexuální zkušenosti nemá. Většinu času je zavřený doma a kouká do telefonu nebo něco dělá na počítači, když dojde řeč na ženy tak se o tom nechce bavit. Nedávno z něj vypadlo, že dnešní holky o to přichází už v 15-16, mají rády frajery a že on si vedle nich připadá jako jejich pocmrnda, kterého berou jen jako někoho na zabití času a nebo aby si něco dokazovaly. Jeho kamarádi které má na VŠ jsou prý už zkušení také. To je všechno, co jsem z nej dostala. Do klubu ani nikam za zábavou nechodi, většina casu kterou tráví venku je cestování do skoly a jinak nulová snaha nebo chuť cokoliv s kýmkoliv dělat.
Ja už opravdu nevim co delat, manžel je z toho take paf a vubec nechápe, co s nim je. My za mlada dělali jednu hovadinu za druhou a zkušenosti jsme sbírali jedna radost.
Co mam dělat? Z toho, co jsem z nejneostás jsem pochopila, že nema v plánu svuj život vést jiným směrem, pry si po škole najde práci, bude nam přispívat na domácnost a to je pro něj konec.
Anonym nechte prosim