Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den. S ex jdeme k soudu o zvýšení alimentů (po 8mi letech),protože se nechtěl domluvit. Vzala jsem si tedy právničku. A chci se zeptat.. je nutné být u soudu také když tam budu mít právníka? Právníka jsem se samozřejmě ptala, říkala že by to bylo lepší.. ovšem já jsem už tak dost na nervy, tyhle věci špatně snáším. Říkám si, že když už toho právníka přece platím, tak ať mě zastupuje přece se vším všudy. Děkuji a hezký den všem
Budou pravadet vyslech obou rodicu, takze na ten urcite. Jinak se lze omluvit, ale pokud neni vazny duvod, moc dobre to nevypada.
@Kiki787 píše:
Dobrý den. S ex jdeme k soudu o zvýšení alimentů (po 8mi letech),protože se nechtěl domluvit. Vzala jsem si tedy právničku. A chci se zeptat.. je nutné být u soudu také když tam budu mít právníka? Právníka jsem se samozřejmě ptala, říkala že by to bylo lepší.. ovšem já jsem už tak dost na nervy, tyhle věci špatně snáším. Říkám si, že když už toho právníka přece platím, tak ať mě zastupuje přece se vším všudy. Děkuji a hezký den všem
tak zastupování „se vším všudy“, neznamená, že bude za tebe vyslýchán u soudu. Soud zajímají tvoje odpovědi na otázky soudu a otce, to za tebe právník asi nezasupluje, nemyslíš? ![]()
@Keyllah vzhledem k tomu, že jsem u advokátky nějaký čas byla, ptala se na vše možné a chtěla napsat vše do emailu aby si z toho udělala poznámky, tak ano, myslela jsem že pravnik to tam vyřeší za mě.
@Kiki787 píše:
@Keyllah vzhledem k tomu, že jsem u advokátky nějaký čas byla, ptala se na vše možné a chtěla napsat vše do emailu aby si z toho udělala poznámky, tak ano, myslela jsem že pravnik to tam vyřeší za mě.
ale on se bude ptát soud, jak má právník vědět tvoji odpověď? Soud se zeptá -) proč jste 24.10.2023 nepředala dítko otci ve 15:00, ale v 16:00? opravdu ty rovnátka stály tolik a ne tolik, jak uvádí otec? prostě to jsou otázky, na které dojde až tam v návaznosti na to, co tam řekne otec a na to přece advokátka být připravena vůbec nemusí, to se může přihodit ten den ráno ![]()
K soudu by jste rozhodně měla jít. Před x lety jsem měla právničku u rozvodového soudu řeklami že tam nemusím a nakonec byla k ničemu.
U ucastnickeho vyslechu te nezastoupi, aspon jednou bys tam jit mela.
K výslechu musíš a taky je užitečné tam být, protože právnička nezná zdaleka všechny detaily, na které může přijít řeč.
Otec si tam může spoustu věcí navymýšlet a je na místě abys tam byla a nějak reagovala..Taky soud bude zajímat tvoje vysvětlení/pohled na věc a to cizí člověk prostě nedá.
Plus co si budeme nalhávat, když se nedostavíš k jednání o vlastním dítěti, jak to bude vypadat.
Jestli ti je nepříjemná představa nějaké kontrontace, tak na bývalého se za celý čas nemusíš ani podívat. Sedí na druhé straně místnosti a ty mluvíš se soudkyní/cem, ne s ním.
Já mám za sebou zatím dvě tříhodinová stání a ani nevím co měl na sobě.