Musím dát výpověd'?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Nevím, jak u brigády, ale v zaměstnání to platí tak, že když ti zaměstnavatel vyloženě neřekne, že nemáš chodit, tak máš automaticky nárok na smlouvu na neurčito.
Možná mě někdo opraví… tohle je už pár let.
Což by pro tebe byla komplikace kvůli dvouměsíční výpovědní době.
Ale víc ti řekne spíš asi personální přímo té firmy, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zdravím, jdu si k vám pro radu.
Během studia jsem 3 roky chodila na brigádu do jednoho podniku, podepsala jsem poprvé smlouvu na rok a potom už žádnou, každý rok, i tento mám podepsaný růžový papír. V květnu jsem odmaturovala a v září chci nastoupit do nové práce kde bych chtěla mít podepsaný růžový papír. Můj dotaz tedy zní, nevíte prosím někdo jak to funguje s tím růžovým papírem, jestli když dám na brigádě výpověd tak tam se stává RP neplatný a mohu ho podepsat nově v nové práci? a případně musím dát na brigádě tak či tak výpověd když jsem nově nepodepsala platnou smlouvu?
Doufám že to má alespon trochu hlavu a patu.
Poprosím anonym nebo smazat, mám tu rodinu a je to pro me soukromí.
Děkuji
To pracujes na dohodu nebo jak to mas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aries6 píše:
Nevím, jak u brigády, ale v zaměstnání to platí tak, že když ti zaměstnavatel vyloženě neřekne, že nemáš chodit, tak máš automaticky nárok na smlouvu na neurčito.
Možná mě někdo opraví… tohle je už pár let.
Což by pro tebe byla komplikace kvůli dvouměsíční výpovědní době.Ale víc ti řekne spíš asi personální přímo té firmy, ne?
Dvouměsíční je u HPP… pokud má DPČ je 15 denní výpovědní lhůta. Pokud se nedohodnou a nebude ukončena DPČ dohodou.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Během studia jsem 3 roky chodila na brigádu do jednoho podniku, podepsala jsem poprvé smlouvu na rok …
Slovo „brigáda“ nemá žádný srozumitelný obsah.
Jde tedy o DPČ? Jestliže jsi u zaměstnavatele dala souhlas k ročnímu zúčtování daní, vyžádáš si od něj potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2023. Toto potvrzení předáš novému zaměstnavateli, pokud chceš aby Ti roční zúčtování za rok 2023 provedl on.
Musíš to ale stihnout do poloviny února 2024.
- Citovat
- Upravit
POkud jde o prohlášení k dani (růžový papír), ukončením dohody dojde i k ukončení podpisu na prohlášení. Tzn. pokud ukončíš dohodu k 31.8. od 1.9. můžeš podepsat prohlášení k dani u nového zaměstnavatele. Od nynějšího zaměstnavatele dostaneš Potvrzení o zdanitelných příjmech, které přiložíš k žádosti o roční zúčtování za rok 2023 (pokud o něj budeš žádat).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Během studia jsem 3 roky chodila na brigádu do jednoho podniku, podepsala jsem poprvé smlouvu na rok a potom už žádnou, každý rok, i tento mám podepsaný růžový papír. V květnu jsem odmaturovala a v září chci nastoupit do nové práce kde bych chtěla mít podepsaný růžový papír. Můj dotaz tedy zní, nevíte prosím někdo jak to funguje s tím růžovým papírem, jestli když dám na brigádě výpověd tak tam se stává RP neplatný a mohu ho podepsat nově v nové práci? a případně musím dát na brigádě tak či tak výpověd když jsem nově nepodepsala platnou smlouvu?
Doufám že to má alespon trochu hlavu a patu.
Poprosím anonym nebo smazat, mám tu rodinu a je to pro me soukromí.
Děkuji
Edit: jde o dohodu o provedení práce a žádný měsíc jsem nevydělala více jak 10tis.
Příspěvek upraven 24.07.23 v 14:11