Život po Filozofické fakultě MUNI

Anonymní
23.7.23 08:00

Život po fildě muni

Jak se Vám žije, pracuje po Mgr na filosofické fakulte? Dá se najit dobra prace? Nebo se dostat i do jineho oboru?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6419
23.7.23 09:00

Jaký máš obor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.23 09:10

Uz je to tedy nejaky ten patek, co jsem absolvovala - bylo tehdy obdobi velke pracovni krize - a sla jsem uplne mimo obor do korporatu. Tam jim jde vetsinou o titul jako takovy a o soft skills, maji ruzne programy pro absolventy a pomuzou ti najit, na co mas predpoklady. Takze pokud nechces zustat v oboru, doporucuji tento smer.

Vystudovala jsem humanitni obor, nastoupila do nakupu a behem dvou let se z asistentky vypracovala na nakupci. Presla do jineho korporatu, tam se presunula do IT a zacala se poradne ucit se SAPem a ted pracuju dalkove pro nemeckou firmu, polovicni uvazek za nekolikanasobek bezneho platu pro bezny fulltime :D Pokud se na zacatku nebojis zabrat, odmenou bude hromada volneho casu pozdeji, velmi doporucuji, je to oblast, kde se neustale shaneji novi sikovni.

• Citovat
  • Upravit
23.7.23 09:29

„@ZuzaM“: studium kultury

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
23.7.23 09:50

@sourozenka295 kulturní antropologie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.7.23 10:23

@g.sandova ne, nechci to zveřejňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.23 10:26

Vystudovala jsem jazyk, pak jsem ho chvili ucila, soubezne s tim jsem presla do marketingu, prestala jsem ucit a nakonec jsem v IT.

• Citovat
  • Upravit
6419
23.7.23 10:27

V takovém oboru je fakt těžké najít odpovídající zaměstnání. Ale změnit jistě můžeš. Spousta korporátů nabírá lidi a víceméně jim stačí jakákoliv VŠ, jazyk na dobré úrovni a práci s MS Office, hodně s Excelem.

Příspěvek upraven 23.07.23 v 11:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14590
23.7.23 11:31

Tak jsi jsi i během studia na univerzitě vybudovala nějaké kontakty v oboru, tak se poptej, ne? Lina huba hole neštěstí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat