Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky pomoc
na balkone v každým truhlíku mam v hlíně černý mušky. Zkusila jsem postřiky z OBI a nic!!! kytkám to neprospíva- mušky maj v hlíně larvy a asi si dlabou korěny rostlin. Nemáte nějakou radu co na ně zabíra??
mě pomohly takové žluté lepkavé trojúhelníčky(taky koupeno v OBI), oni se na to ta mušky přilepí. Ale nevím jak je to když už nás v hlíně larvy. Asi přesadit??
Ahoj,
už tu před časem diskuze byla. Jedná se o smutnice, na webu toho o nich najdeš víc než dost ![]()
Hlavní zásada je napřemokřovat zeminu. Co se týká babských rad, tchýně mi jednou radila zapíchat několik zápalek hlavičkou dolů do květináče, slyšela jsem o rozpůleném stroužku česneku zapíchnutém do květináče, na webu zahrada.cz radí prolít půdu slabým roztokem manganistanu draselného, prý to zahubí larvy. Já zapíchala do květináčů žluté lapače, které jsem koupila v drogerii, na ty se chytaly mušky v interiéru.
Zkus se podívat na http://www.zahrada.cz/…stliny-0228/?…
tam najdeš rad od zkušených víc než dost
![]()
Gina píše:
Ahoj,
už tu před časem diskuze byla. Jedná se o smutnice, na webu toho o nich najdeš víc než dost
Hlavní zásada je napřemokřovat zeminu. Co se týká babských rad, tchýně mi jednou radila zapíchat několik zápalek hlavičkou dolů do květináče, slyšela jsem o rozpůleném stroužku česneku zapíchnutém do květináče, na webu zahrada.cz radí prolít půdu slabým roztokem manganistanu draselného, prý to zahubí larvy. Já zapíchala do květináčů žluté lapače, které jsem koupila v drogerii, na ty se chytaly mušky v interiéru.
Zkus se podívat na http://www.zahrada.cz/…stliny-0228/?…
tam najdeš rad od zkušených víc než dost![]()
Já je měla taky,ale květiny jsem přesadila a hlínu samozřejmě vyměnila.
to samé jsem řešila loni v zimě, měla jsem to snad ve všech kytkách v baráku…pak všude lítali mušky..no děs…někdo mi poradil nastříkat na tu zem biolit na mouchy(tak nějak se to jmenovalo) a málo zalévat.....no a pomohlo to.Na jaře jsem kytky raději přesadila a mám klid