Tráva kolem domu

KateřinaG
28.7.11 22:22

Tráva kolem domu

Ahojky, potřebovala bych poradit. Šéf mě pověřil, abych zjistila jak na „prales“ co se nám vyrašil kolem kanceláří. Řeším to celkem akutně, páč už je to dost neprůchozí a to pro klienty není zrovna dobrej obrázek.. :-? Problém je, že ten terén kolem firmy je trošku nerovný a navíc sou v něm kousky cihel a odpadu co tam zbyl po rekonstrukci baráku.. Takže klasickou sekačkou asi nebude uplně ta správná cesta.. nevíte čím to posekat, aby to vypadalo reprezentativně a přitom se ten přístroj uplně nezničil? Předpokládám, že sekačka by se těma cihlama uplně odrovnala.. :-(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
777
28.7.11 22:35

Nejdříve uklidit a pak posekat :palec:
Vem si pár kolegů a udělejte si brigádu :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
28.7.11 22:38

zkusila bych to strunovkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Adaška
28.7.11 22:55
bekky píše:
Vem si pár kolegů a udělejte si brigádu :-D :-D
:palec: :palec: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
3595
28.7.11 23:24

já bych taky zaúkolovala chlapy, ať srovnají nejdřív terén a pak teprve na řadu tráva, ať přikryješ špínu čímkoliv, vždycky zůstane špínou :lol: takže nějaký chabrus terén nebude nikdy vypadat reprezentativně.no a že to za tebe udělá někdo jiný? bylas pověřena, to znamená, že můžeš dělat i manažera toho celého projektu :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
29.7.11 00:02

Přesně, nejdřív rojnice, posbírat největší bordel, pak nějaká ta strunovka nebo křoviňák, posekat velkou trávu, dosbírat malý bordel, případně nějak srovnat terén, třeba dosít trávu podle potřeby… A pak hlavně udržovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
29.7.11 00:32

no jestli tam necháte ten binec, budete mít potíže při každém sekání - tudíž uklidit se to prostě musí - sekat v suti je nejen blbé pro stroj, ale taky dost nebezpečný pro okolí- bude odskakovat spoustu kamínků- sekačkou určitě, ale i strunovkou- říkte si o to, že kamínek někoho trefí, nedejbože zabije.

a když tam máte binec, tak do něj asi trávu nikdo nesel, tudíž kvalita té trávy, spíš plevele nebude valná - tudíž to bude požadovat dosadit trávu - když je to firma, nemá smysl škudlit a čekat, až se tráva ujme a „vyrobí“ hezky vypadající trávník - trvalo by to roky. ¨

jestli jste ve městě, kde jsou udržovány veřejné plochy, zkusila bych se zeptat u firmy která to dělá, za kolik by vám to udělala- když se do toho pustíte samy, může to být hodně práce- zvlášt když nevíte jak na to, nemáte vybavení atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
29.7.11 05:59

jestli se vam nechce uklizet a nasledne udrzovat, tak herbicid a pak beton :-) :-)

je to pitomy, kdyz to neni vlastne nikoho, protoze je to spousty prace, ktera nekonci. Napadaji me sama narocna reseniu, jako zasadit tam pudokryvne rostliny - takove ty nizke keriky, herbicid a pak vysejt smes „louka“ - to se neseka, protoze to ma kvest...... vsechno je drahe a narocne. nejlevnejsi bude asi poridit vysoky nepruhledny plot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
29.7.11 07:01

Katko, je šéf ochotný investovat do okolí firmy nějaké penízky? Pokud ano, tak nejjednodušší je zaúkolovat firmu, kde dělají veškeré zahradní služby. Oni terén vyklidí, podle požadavků zarovnají a pak můžou položit třeba travní koberec. Netuším, na kolik to může přijít, ale určitě udělají nějakou cenovou nabídku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KateřinaG
19.8.11 13:33
bekky píše:
Vem si pár kolegů a udělejte si brigádu :-D :-D

Supr nápad, ale myslím, že ti by mě hnali :-D :-D

• Citovat
  • Upravit
KateřinaG
19.8.11 13:37
Kristanka píše:
já bych taky zaúkolovala chlapy, ať srovnají nejdřív terén a pak teprve na řadu tráva, ať přikryješ špínu čímkoliv, vždycky zůstane špínou :lol: takže nějaký chabrus terén nebude nikdy vypadat reprezentativně.no a že to za tebe udělá někdo jiný? bylas pověřena, to znamená, že můžeš dělat i manažera toho celého projektu :mrgreen: :palec:

To s tím manažerem je dobrý :-D asi se na to vymluvím :-D :-D

• Citovat
  • Upravit
KateřinaG
19.8.11 13:44

No je to opravdu spíše plevel, bohužel už je teď z toho spíše prales než nějaká zelená plocha.. No dívala jsem se na pár strunových sekaček a dají se sehnat celkem rozumě, tak třeba by mi šéfík dovolil utratit pár tisíc za cenu toho, že to někdo z firmy dycky přejede, aby to trošku vypadalo.. Nicméně na to první upravení asi fakt budu potřebovat firmu :/ páč to je děsný už :(

• Citovat
  • Upravit
KateřinaG
19.8.11 13:46
tterka píše:
Katko, je šéf ochotný investovat do okolí firmy nějaké penízky? Pokud ano, tak nejjednodušší je zaúkolovat firmu, kde dělají veškeré zahradní služby. Oni terén vyklidí, podle požadavků zarovnají a pak můžou položit třeba travní koberec. Netuším, na kolik to může přijít, ale určitě udělají nějakou cenovou nabídku :wink:

Myslím, že uplně do travního koberce ochotný investovat nebude, je to hroznej škrt, ale tak třeba by aspoň nějakou tu sekačku schválil, aby to prostě jednou za čas mohl někdo posekat.. aji kdybych sem měla nahnat bráchu na brigádu za pár stovek :)))

• Citovat
  • Upravit
KateřinaG
19.8.11 13:49
Pudloslava píše:
jestli se vam nechce uklizet a nasledne udrzovat, tak herbicid a pak beton :-) :-)je to pitomy, kdyz to neni vlastne nikoho, protoze je to spousty prace, ktera nekonci. Napadaji me sama narocna reseniu, jako zasadit tam pudokryvne rostliny - takove ty nizke keriky, herbicid a pak vysejt smes „louka“ - to se neseka, protoze to ma kvest...... vsechno je drahe a narocne. nejlevnejsi bude asi poridit vysoky nepruhledny plot.

no z části pozemku už sme udělali parkoviště, vysypané šterkem, ale i tak dost „prostoru s pralesem“ zbývá.. jako taky by se mi líbilo, kdyby to bylo udržované, ale na to nemám čas a když už bych měla, tak si raději udělám doma vlastní zahrádku a né se po práci ještě rýpat v zemi u firmy.. :lol:

• Citovat
  • Upravit
50725
22.8.11 20:45

S tou strunovou sekačkou si myslím, že nebudeš spokojená - stačí narazit na nějaký šutr, na obrubník a struna je v p*deli, přetrhne se, ty musíš přestat, strunu posunout a tak furt dokola. Teda to je moje zkušenost, třeba má někdo jinou nebo nějaký fígl - já jsem s tím sekla párkrát a teda moje nervy :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí