Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máme kočár Tako junamo Motostyle, s kterým jsme hrozně spokojený. Byl s náma za ty čtyři měsíce, co máme malou u moře na kamenných plážích, na na vrcholcích hor, v několika zoo, v bahně, na loukách, v lese, prostě zvládá naprosto vše bez vytřesení duše malé bez jediného zádrhelu. Ale má pro nás jednu obrovskou nevýhodu, je hrozně málo skladný. Hodně často jezdíme autem a je fakt, že i když máme Zafiru, tak když naložíme kočár do kufru, je problém tam dostat ostatní věci třeba na víkend pro zbytek rodiny, problematicky se s ním operuje při různých příležitostech - naposled do lanovky, jsme ho museli rozebrat a nést dva lidi kočár a já malou, abychom se do lanovky dostali.. Různě kde jsou schody, kde by se dalo vzít dítě do ruky a kočár by vzal druhý, tak je pro nás problém, protože to nedokážeme. Z toho důvodu se poohlížíme po novém sporťáku. Priority pro nás jsou myslím jasné. Musí jít do úplného lehu, musí zvládat co nejvíc terénu, a musí být skladný a jednoduchý na skládání a hlavně řešení musí být pohodlné pro malou. Trochu oříšek
. Včera jsme se byli podívat na kočárky a zaujali nás dva (Mutsy Igo - ten by šel eventuelně vyměnit za náš stávající, myslím, že ho asi dokáže plnohodnotně nahradit) nebo Baby Jogger City čtyřkolka. Ten spíš jako doplněk k tomu našemu. Buď náš úplně vyměníme nebo jen pořídíme druhý na ty okamžiky, kdy s naším bude složitější manipulace. Kdo s těmato kočárama máte zkušenost? Nebo máte jiný typ pro naše potřeby, ti z vás, kdo jsou také akční jak my?:-) Díky
Jestli jogget tak s nafukovacimi koly. My mame 3kolku gt a drzi, ale nehoupe. Maji tusim i jiny nafukovaci do terenu.
Jinak BJ je super skladny. Manzel si to pochvaluje, ze se zvladneme nalozit i na dovcu ![]()
Mám BJ citi mini čtyřkolku a BJ elite. S oběma jsem moc spokojená, Elite je víc do terénu a Citi mini je zase skladnější. Ale to skládání je fakt super.
Ale za mne teda city mini do terenu neni.. ani ten GT (ten mam), je to super kocarek, ale terenni kocarek to proste neni.
@Any11 Podle mě teda lehčí terén, třeba polňačku, zvládne bez problémů.
Jinak mrkni na ten Elite. CM je teda skladnější, ale i ten Elite se dá krásně složit. Ten terén zvládne v pohodě.
@jessikka Jiste, ale pozadavek „musí zvládat co nejvíc terénu“ nesplnuje.
Mne to bylo jedno, na tohle jsem mela satek nebo nositko. U prvni jsem mela Mutsy Urban Rider.. to byl pro mne terenni kocarek.
@plzenacka Pro to, co potřebuješ, bych jako druhý koupila City Mini GT. Není to vysloveně teréňák, ale jízdně na tom bude podobně jako ten iGO a stojí polovic. Plus je opravdu hodně skladný. Akorát teda je to trojkolka bez polohování nožiček. U mimča to nijak nevadí, vejde se komplet na tu lehací část, ale někomu to později vadí.
Mám Mutsy Evo a plná spokojenost. Je hodně skladný a lehký. Do úplného terénu ale není, i když ledacos projede, přece jen kola nejsou nafukovací. To nemá ani ten Igo - ten je podle mě vachrlatější než Evo.