Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
To není hezké. Obvolej vice kožních. Piš e-maily, přilož fotku.
@Trojlístek píše: Více
přesně, vypadá to dost podezřele,
zakladatelko zkus ještě obvodní doktorku-doktora, ať ti napíše žádanku statim - to znamená ihned, možná i ten obvoďák ti může napsat doporučení na chirurgii k vyříznutí a žádanku na histologii
Uf, nebo zkus soukromou kliniku, alespoň část ti zpětně proplatí pojišťovna. To fakt není hezký.
Obvolej co nejvíc lékařů, dokud Ti někdo nedá lepší termín. Případně bych kontaktovala i obvoďačku, určitě by našla nějakou páku, jak Tě dostat na kožní co nejdřív. Držím palce!
Tak snad nemáte v širokém, dalekém okolí jedinou kožní ordinaci, ne?
Zkusím přes tu obvodacku tu zadanku se statimem, zkoušela jsem volat na nekolik ale buď nezvedaji nebo taky musím počkat hned mě nikdo nevezme 🤦♀️
@Anonymní píše: Více
No, je hezké, že jso byla jednou. Znaménka se kontrolují minimálně 1× ročně, já chodím 2×..
Myslím, že se to pořád dost propaguje, je to tedy i tvá odpovědnost, že je to tam, kde to je…
Tak tohle bych řešila okamžitě, nevypadá to vubec pěkně. Takže obvolat co se dá. A přinejhoršímptrelepit a jít do nemocnice na kožní, že ti to krvácí. Nemám ráda tyto podfuky, ale tohle je opravdu ošklivé.
Anebo přímo do ambulance, s tím, že si vysedis třeba několik hodin, ale že to prostě krvácí po chvilkách už pár dní.
Odkud jsi? Já jsem z Brna a mám kožařku, která je ještě,,stará škola" (díky bohu za to!) a má pracovní den zorganizovaný tak, že bere v rámci pár hodin na počkání.. takže si tam člověk vysedí frontu, ale má jistotu, že bude vyšetřen..
Jinak - nejsem doktor a absolutně si neodvažuji soudit, jestli to je nebo není melanom. Ale mám dojem, že jsem na zahraničním fóru narazila na příspěvek, kde měla paní velmi podobně vypadající znaménko, které se taky takto změnilo, ale melanom to nebyl. Ale rozhodně neváhej a běž s tím co nejdříve na kožní, ať se nepodcení situace.. ![]()
@Anonymní píše: Více
Jsem z Rovné vesnice za Sokolovem, bohužel tady mě nikdo bez objednání nevezme klidně bych seděla frontu, zkusím to přes obvodacku abych se na kožní dostala co nejdřív…Jinak tvoje kožařka to má super rozdělený, takhle by to měli mít všude
To je opravdu ošklivé. Dost alarmující je i ta změna velikosti a barvy. Určitě nečekej do října a zkus více kožařů. Obecně tedy mají dost dlouhé čekací doby, ale u nás ve městě je třeba jedna, která bere bez objednání a hned. Sice tedy člověk přijde ráno do čekárny, kde už je tak 40 lidí, ale když dostatečně dlouho počká, ošetření se mu dostane hned. Přesně tahle situace by mi stála za to, tam čekat klidně celé dopoledne…
Ahoj, určitě obvolej více ambulanci, nebo se vydej do Prahy. Lidé běžně dojíždí za lékaři přes celou republiku, pokud se např. jedná o něco specializovaného. Například na kožní klinice na Vinohradech mají akutní ambulanci, kde tě ve všední den v prac. hodiny ošetří (pokud se nic nezměnilo), ale samozřejmě se musí počítat s delším čekáním. Nemusí to být nic špatného, ale určitě bych to nenechávala být. Na fotce je to špatně vidět a stejně ujištění z eMimina nemá zadnou váhu.
Dobrý den, tento výrůstek mám už pár let, když se mi objevil tak jsem s tím byla na koznim ale tam řekli že je to neškodné ale v tu dobu to mělo ještě barvu kůže a nebylo to tak velké a vystouplé. Teď mě na to upozorňovala gynekoložka ať s tím zajdu co nejdřív ke kožnímu že se jí to nelíbí, že z toho může být rakovina 😱 dnes jsem volala na kožní ale mají volný termín až na říjen, i když jsem jí řekla o co jde a že když se do toho škrábnu tak to bolí a nejde zastavit krvácení tak mi řekla že bohužel mají plno až v říjnu mají volný termín 🤦♀️ jenže já jsem si o tom četla jak se to může rychle šířit a plasim už dopředu že mám rakovinu a ještě budu čekat takovou dobu než se to začne řešit 😩 pořád nad tím musím přemýšlet jak to udělat aby mě vzali dřív a co bude jestli je to vážně rakovina