Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den. prosim vás o radu.Uz měsíc řeším neustále škrábání v krku, ráno, večer chrapot a jakoby vyrážku na horním patře. Dobiram třetí ATB, ale crp jsem měl vždycky celkem dobré. Jednou jsem měl 2 pak 7 teď 8. Prodělal jsem monunekluozu, ale to stím prý nemá nic společného a monunukluoza se prý stejně nedá nijak Napadá mě, nemůže to být spíš alergie? Občas cítím jako škrábání při polykání. Diky
A proč bereš antibiotika pro tak nízkém CRP? Vždyť si jenom odrovnáváš imunitu. Zajdi si s tím problémem na ORL.
Kup volně prodejná antihistaminika, lichořeřišnicové a echinaceové kapky. Něco z toho by mělo zabrat. Kdyby ne, tak ještě to může být na gastro - reflux.
@nozu píše: Více
Já vím no, ale na ORL jsem byl, tak jsem myslel že by doktoři měli vědět co dělají ![]()
@Okta píše: Více
Na gastro beru helicid, spíš si říkam jestli to opravdu nemůže být alergie
@Lukyd89 pokudby to bylaalergie, rak mimo pylů že stromů či trav, to mohou být i potraviny. Anebo je také intolerance, která jde zjistit jen vysazením z jídelníčku. Také to mám kombinované a nyní se mi přidávají další příznaky a musím počkat až to přejde. Beru maximum toho, co můžu.
@Lukyd89 píše: Více
To už jsi asi zkoušel - antihistaminika. Určitě můžeš více jak 1× denně.
Ještě mě napadá - nemáš teď poslední dobou víc reflux? Já ho teď mám poprvé skrz těhotenství a hrozně dlouho mi trvalo než mi došlo že to škrábání a knedlík v krku je tím (a ne nemocí).
@Lukyd89 píše: Více
U me typicky projev alergie, zkus nejake volne prodejne antihistaminikum, ale pozor, po nekterych muzes byt HODNE unaveny. Nech si poradit v lekarne.
@blumen píše: Více
To mě trošku uklidňuje, zkusím se zeptat, ale potřebuji něco po čem nebudu spát, budu dlouho řídit. od té alergie může být i ta vyrážka v krku a to škrábání při polykání?
@Lukyd89 Ja to tak mam, svedici pupinky, na patre, v krku, k tomu teda kycham. No hlavne neco, co neuspava, po nekterych antihistaminicich bych jen spala a je zakazane s nimi ridit.