Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak to se trochu pletete, i kdyz ma jeden rodič díte svěřeno do pece, neznamená to ze ten druhy ztrácí právo rozhodovat o jeho výchově atd, je porad jeho zákonným zástupcem. Takže teoreticky by se rodiče měli na všem dohodnout a pokud by se v nejake podstatne věci nedohodli, mohl by o tom rozhodovat soud, který by musel rozhodnout v zajmu dítěte. Tady vvtomto případe si ale myslím ze v zajmu dítěte je mít svého lékaře blíž nez ve vedlejším meste, takže bych ho prehlasila v klidu, otec by se ničeho nikde nedomohl.
V naše případě o tom soud opravdu nerozhodoval, řešila se pouze změna návštěv a byla to změna jednoho ppld za druhého, ze stejného města a soudkyni to nezajímalo.
A to bývalý připojil i k žádosti o úpravu péče dovětek, že není spokojen s výběrem PPLD!
Soudy jsou v dnešní době tak zahlcené, že kdyby měly řešit i tohle, tak už se z toho opravdu zblázní.
No to by otec musel podat poradny navrh, aby to soud zacal řešit. Jasné, ze to v praxi neni moc časté ale aby si zas někdo nemyslel ze otec nemůže už mít na nic vliv. Muže ho mít, kdyby chtěl, stejny jako matka.
Příspěvek upraven 25.03.13 v 23:40
No, hlavní argument by mohl být pokud bude synovi opravdu špatně, tak proč ho smýkat někam daleko k doktorovi do tramtárie, když to není nutný a stejně kvalitní péče se mu dostane za rohem ![]()
No to klidně může. Pokud bude chtít, aby syn chodil do školy v místě jeho bydliště, tak si ho tam bude muset každé ráno vozit. Když má ta práva, má i povinnosti. Jednoduche. ![]()
Pokud máš soudně syna v péči (vsuvka, teď jsem se překlepla a místo é jsem napsala í. Vypadalo to velice zajímavě
), můžeš jej přehlásit kam chceš a bývalý se může třeba na hlavu stavět. respektive, teoreticky by mohl být proti, ale pokud je to tak, jak popisuješ, stejně mu to nejspíše zamítnou. Naši měli, co se o hodně mladšího bratra týče, jediné extempore u soudu, kdy se táta rozhodl, že chce dělat problémy. Soudkyně tomu nevěnovala pozornost a málem ho vyhodila ze soudní síně, nakonec mu jeho vlastní právnička musela opakovaně promlouvat do duše a vysvětlit mu, že se chová jako, s prominutím, debil. Nutno dodat že i přesto mám tátu moc ráda, jen to blo prostě pro oba náročné období.
Držím palce, ať to nějak zvládnete
(A co ty víš, třeba se přítel i tomu praní přiučí
)
Tohle vůbec neřeš, přehlaš si ho kam chceš. Může do toho kecat ale je to pro jeho dobro ne? ![]()
Drahouškovi bych nechala zvýšit alimenty na zbytečné cestování. Já už jsem na chlapy tak alergická, že kdyby ten náš šašek trval na navštěvování školy co on vymyslí, tak mu tam děti nasáčkuji na střídavou péči a hotovo..
To jsou takoví ješitní píp píp píp!!! Nerozdejchají rozchod, tak budou aspoň vysí. at jinak..
![]()