Může kojenec zázvor?

82
26.10.10 13:48

Může kojenec zázvor

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zda někdo dává svému mimi zázvor do čaje, když je nachlazený a má rýmu. Mě hodně pomáhá, ale nevím zda to můžu dát svému 9 měsíčnímu synovi. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12154
26.10.10 14:13

Neměl by ho:

…„není vhodný pro děti a kojící ženy, těhotné ženy nesmí užívat vysoké dávky. Zázvor také zvyšuje vstřebávání léků, a proto je při jeho užívání dobré poradit se s lékařem.“

Zkopírováno odtud:
http://www.krasnapani.cz/…i-a-dieta/94

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
26.10.10 14:21

To je dobře, že to vím, zázvorový čas piji ve velkém a přitom kojím. Díky za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
26.10.10 15:24

Nemáš zač. My máme taky rádi s mužem zázvorový čaj. V zimě to je super zahřívač. Proto jsem hledala kdysi taky info, co a jak. A hned, jak jsem viděla nadpis diskuze, hned mi cinklo v hlavě, že by neměl. Podvědomě. Ale radši jsem se ujistila :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Airi
14.5.12 14:00

to je divné, přitom gynekolog mi radil, že zázvor je dobrý na nevolnost v těhotenství a pila jsem ho celou dobu …

• Citovat
  • Upravit
3931
6.6.12 18:53

Ahojky holky chci se zeptat jestli se něco ohledně zázvoru nezměnilo mám nachlazenýho 10 měsíčního chlapečka a když si ho udělám tak se mi v nestřežené chvilce sápe po hrnku a upijí tak jestli se nemůže udělat slabší aj jemu ? :) díky za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
12.9.14 08:45
@klarushka píše:
Ahojky holky chci se zeptat jestli se něco ohledně zázvoru nezměnilo mám nachlazenýho 10 měsíčního chlapečka a když si ho udělám tak se mi v nestřežené chvilce sápe po hrnku a upijí tak jestli se nemůže udělat slabší aj jemu ? :) díky za rady :)

Taky mĕ to zajímá. Mam podezření, že je moje 10m nachlazená.
Můžu jí dát zázvor?
A v jaké formĕ? Sobĕ ho nastrouhaný zalívám horkou vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
12.9.14 09:14
@zvědavá borůvka píše:
Taky mĕ to zajímá. Mam podezření, že je moje 10m nachlazená.
Můžu jí dát zázvor?
A v jaké formĕ? Sobĕ ho nastrouhaný zalívám horkou vodou.

Ptala jsem se na to potom doktorky a ta říkala že když upije odemně tak to prý neva ale cíleně by mu ho nedělala protože je dost ostrej či co ;). Jinak já si ho dělala nastrouhanej s mátou, medem a citrónem zalitej horkou vodou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777
12.9.14 09:15

@zvědavá borůvka spis otazka, zda by ti to vubec vypila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
12.9.14 09:24
@pikola píše:
@zvědavá borůvka spis otazka, zda by ti to vubec vypila..

hele našemu 10 měs. to strašně chutnalo a vlastně dnes už 3 leťákovi chutná stále ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
12.9.14 09:25

J8 se obávám, že to nebude dětem chutnat, on je přeci jen dost štiplavý, já mám kolikrát co dělat, abych to zvládla vypít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777
12.9.14 09:28
@klarushka píše:
hele našemu 10 měs. to strašně chutnalo a vlastně dnes už 3 leťákovi chutná stále ;)

A sladis to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
12.9.14 10:01
@pikola píše:
A sladis to?

Jj medem. Jak sem psala delam si caj : strouhanej zazvor, med, citron, mata a voda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777
12.9.14 10:28
@klarushka píše:
Jj medem. Jak sem psala delam si caj : strouhanej zazvor, med, citron, mata a voda ;)

Tak to se nedivim, to uz neni moc zazvor. Ja osobne bych tak malemu diteti med nedala, ale to je kazdeho vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
12.9.14 11:08

@klarushka
Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...