Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zda někdo dává svému mimi zázvor do čaje, když je nachlazený a má rýmu. Mě hodně pomáhá, ale nevím zda to můžu dát svému 9 měsíčnímu synovi. Díky
Neměl by ho:
…„není vhodný pro děti a kojící ženy, těhotné ženy nesmí užívat vysoké dávky. Zázvor také zvyšuje vstřebávání léků, a proto je při jeho užívání dobré poradit se s lékařem.“
Zkopírováno odtud:
http://www.krasnapani.cz/…i-a-dieta/94
To je dobře, že to vím, zázvorový čas piji ve velkém a přitom kojím. Díky za radu
Nemáš zač. My máme taky rádi s mužem zázvorový čaj. V zimě to je super zahřívač. Proto jsem hledala kdysi taky info, co a jak. A hned, jak jsem viděla nadpis diskuze, hned mi cinklo v hlavě, že by neměl. Podvědomě. Ale radši jsem se ujistila
.
to je divné, přitom gynekolog mi radil, že zázvor je dobrý na nevolnost v těhotenství a pila jsem ho celou dobu …
Ahojky holky chci se zeptat jestli se něco ohledně zázvoru nezměnilo mám nachlazenýho 10 měsíčního chlapečka a když si ho udělám tak se mi v nestřežené chvilce sápe po hrnku a upijí tak jestli se nemůže udělat slabší aj jemu ?
díky za rady ![]()
@klarushka píše:
Ahojky holky chci se zeptat jestli se něco ohledně zázvoru nezměnilo mám nachlazenýho 10 měsíčního chlapečka a když si ho udělám tak se mi v nestřežené chvilce sápe po hrnku a upijí tak jestli se nemůže udělat slabší aj jemu ?díky za rady
Taky mĕ to zajímá. Mam podezření, že je moje 10m nachlazená.
Můžu jí dát zázvor?
A v jaké formĕ? Sobĕ ho nastrouhaný zalívám horkou vodou.
@zvědavá borůvka píše:
Taky mĕ to zajímá. Mam podezření, že je moje 10m nachlazená.
Můžu jí dát zázvor?
A v jaké formĕ? Sobĕ ho nastrouhaný zalívám horkou vodou.
Ptala jsem se na to potom doktorky a ta říkala že když upije odemně tak to prý neva ale cíleně by mu ho nedělala protože je dost ostrej či co
. Jinak já si ho dělala nastrouhanej s mátou, medem a citrónem zalitej horkou vodou ![]()
@pikola píše:
@zvědavá borůvka spis otazka, zda by ti to vubec vypila..
hele našemu 10 měs. to strašně chutnalo a vlastně dnes už 3 leťákovi chutná stále ![]()
J8 se obávám, že to nebude dětem chutnat, on je přeci jen dost štiplavý, já mám kolikrát co dělat, abych to zvládla vypít.
@klarushka píše:
hele našemu 10 měs. to strašně chutnalo a vlastně dnes už 3 leťákovi chutná stále
A sladis to?
@pikola píše:
A sladis to?
Jj medem. Jak sem psala delam si caj : strouhanej zazvor, med, citron, mata a voda ![]()
@klarushka píše:
Jj medem. Jak sem psala delam si caj : strouhanej zazvor, med, citron, mata a voda
Tak to se nedivim, to uz neni moc zazvor. Ja osobne bych tak malemu diteti med nedala, ale to je kazdeho vec.