Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No trápí tě úzkost, se kterou si neumíš poradit.
Pro základní porozdumění si pořiď třeba tuhle knihu, jsou tam i návody, jak se st ím vypořádat sama
https://www.kosmas.cz/…ost-a-obavy/
Kdyby se ti to nedařilo a zhoršovalo se to, zvážila bych psychoterapii.
Typické úzkosti. Projevují se různě, u mě konkrétně stejně jak popisuješ ty - měla jsem naprosto šílené představy, nejrůznější katastrofické scénáře, hlavně před spaním. Myslela jsem na to, jak se mnou spadne výtah, jak se mi zasekne hlava v plotě a různé psycho… co beru AD tak je to mnohem mírnější a konečně můžu normálně žít. Vyhledej psychiatra a nechej si napsat léky. ![]()
Dobrý den, koukala jsem po internetu, ale moc jsem toho nenašla tak se chci zkusit zeptat tady 🙂 nevím kdy přesně to začalo, ale ještě před tím než jsem otěhotněla jsem měla takové úzkostné stavy, že jsem se bála věci u kterých jsem, ale věděla, že to není možné aby se to stalo. Teď co mám děti je to horší. Jakmile malá třeba hodně doma dupe nebo skáče tak mám prostě v sobě takovou úzkost, že se třeba propadneme přitom, ale vím, že je to hloupost a stát se to nemůže. V tu chvíli je to dost nepříjemné a nejde jen tak na to přestat myslet. Takových příkladů je víc. Třeba že spadnou dveře z pantů q takové blbosti. Trochu se za to stydím a sama vím, že to jsou hlouposti, ale v tu chvíli mám v sobě opravdu úzkost a nevím jak tomu zabránit je to dost nepříjemné
nevíte někdo prosím co by to mohlo být nebo máte někdo zkušenosti? Děkuji za odpověď