Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, chci se zeptat na toto. Může si učitelka ve školce natočit mé dítě, aby mi dokázala, že je nachlazené?
Ona tvrdí, že pořád smrká a kašle. Mě se to úplně nezdá. Kašle jen trochu a má trochu rýmu. Nic, aby zustavalo doma.
A ona přišla s nahrávkou. To přece nemůže si bez mého dovolení natočit mé dítě? Co myslíte?
Teoreticky může. Zloděje si taky smíš natočit. Pokud to dělá v zájmu ochrany zdraví ostatních, tak si myslím, že na to se zákaz nevztahuje. Nesmí to někde zveřejnit.
Ja bych se snazila s ucitelkou rozumne domluvit. Trochu kasle a ma trochu ryma a umi smrkat a dodrzovat zasady hygieny? Ono i maly kasel neni nic prijemneho, kdyz dite vklidu nakasle jinemu cloveku primo do obliceje nebo rozpatlava nudle po svych rukavech a hrackach.
Pravdepodobne ano. Na zacatku roku jsi asi podepsala GDPR souhlas a malokdo tam zaskrtne ze s necim nesouhlasi. Jeste vesele vsechny fotky z vyletu cpou matky na site vcetne cizich deti co jsou vedle toho jejich. Spis bych resila jestli teda ma rymu a kasel a ze asi ty ucitelce tak lezeme na nervy, ze si dite i nataci, takze v klidu resit s ucitelkou a to v zajmu ditete s kterou pak travi vetsinu dne kdy ty jako big brother matka tam vubec nejsi
@Koblizkova1980 neřešila bych že dítě nahrává, ale spíš to jestli opravdu kašle tak málo a jestli dodržuje hygienu jak už je tady psáno.
Pokud to nikde veřejné nepoužívá a ukazuje video jen tobě, tak to udělat může.
@Koblizkova1980 píše:
Dobrý den, chci se zeptat na toto. Může si učitelka ve školce natočit mé dítě, aby mi dokázala, že je nachlazené?
Ona tvrdí, že pořád smrká a kašle. Mě se to úplně nezdá. Kašle jen trochu a má trochu rýmu. Nic, aby zustavalo doma.
A ona přišla s nahrávkou. To přece nemůže si bez mého dovolení natočit mé dítě? Co myslíte?
A byli to opravdu hrozne na te nahravce?
@Elishka1 píše:
A byli to opravdu hrozne na te nahravce?
Myslím, že když to učitelka natočila, tak se jí to hrozné zdálo.
@Havlova píše:
Myslím, že když to učitelka natočila, tak se jí to hrozné zdálo.
Učitelce určitě jo
Dítě je už vyléčené. Jsou to takové drobné dozvuky po nemoci. Zakašle tak 5× denně. Nos si umí utřít sám. Žádné potoky to nejsou
Dcera chodí do skupinky a dokonce dávají fotky do facebookove skupiny, já třeba facebook ani nemám, přijde mi to taky divný, ale asi je to moderní. Na druhou stranu takový záznam se hodí ne? Aspoň víš, zda učitelka lze nebo ne.
@Koblizkova1980 píše:
Dítě je už vyléčené. Jsou to takové drobné dozvuky po nemoci. Zakašle tak 5× denně. Nos si umí utřít sám. Žádné potoky to nejsou
Takže na videu nic převratného
@Koblizkova1980 píše:
Tak to má teda sakra postřeh, dítě kašle jen 5× denně.
To připadají tak dvě zakašlání na čas, kdy je ve škole. První teda netočila, jen to upoutalo její pozornost. A hned druhé, jako na potvoru, zázračně stihla zaznamenat. Neuvěřitelné… ![]()
@Tomie píše:
Tak to má teda sakra postřeh, dítě kašle jen 5× denně.To připadají tak dvě zakašlání na čas, kdy je ve škole. První teda netočila, jen to upoutalo její pozornost. A hned druhé, jako na potvoru, zázračně stihla zaznamenat. Neuvěřitelné…
Chodila za ním celý den s odjištěným mobilem.
@Havlova píše:
Chodila za ním celý den s odjištěným mobilem.
a zbylých 27 dětí skákalo zatím po lustru ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.