Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Měla jsem tu diskuzi ohledně nechráněného styku, přičemž nedošlo tedy k vyvrcholení ve mě, ani hned potom.. a dle všech možných online kalkulaček to byl můj neplodný den. Chci říct, že jsem si nemyslela, že by tam hrozila nějaká větší pravděpodobnost těhotenství, ale pro jistotu jsem si vzala pilulku po. Nebyl to přímo postinor, nýbrž nulsora má fungovat na stejném principu a vzala jsem si jí do 27hod.. než bylo možné si jí vyzvednout, dříve to nešlo.
Každopádně, má menstruace má zpoždění cca 4 dny. Obvykle jí mam přesnou a jsem z toho poměrně nervozní. Vím, že v příbalovém letáku bylo zmíněně, že se může stát, že pilulka způsobí zpozdění.. ale je to něco opravdu běžného? Mám asi třetí den lehčí bolestí v podbříšku jako při začátku MS, ale furt nic.. může být na vině ta pilulka? Mám samozřejmě v plánu si pro jistotu udělat test, ale furt doufám, že je to jen tím.
Máte s tím zkušenosti?
Ano, je to opravdu běžné že pilulka způsobí zpoždění menstruace a další nežádoucí účinky.
Ano, pilulka po je prostě nálož pro tělo, tak nelze očekávát, že ma budeš mít dle plánu.
@lucciii23 píše: Více
nemám zkušenosti, ale je to tady často i v diskusích, a je to i v příbalovém letáku - pilulka po je obrovská nálož hormonů a je naprosto normální, že ti rozhodí cyklus na několik měsíců
Ano. Pilulka ti může hodně rozhodit menstruační cyklus. Je to pro tělo hrozný dryják.
Delala jsem si pro jistotu test, vlastne radeji dva a jsem zmatena. Co to zmamena? Jeden je dost jasne negativni a u toho druheho neco malo vidim..jak to? Delala jsem je ve stejnou dobu. Jinak jsou to tri tydny od styku, takze by to melo byt prukazne, ne?
@lucciii23 píše: Více
ten, kde cosi vidíš, máš brutálně rozmáčený - neplatný test