Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, dámy!
Týká se: teplota, průjem, výtok, stres, čípek, PMS, nidační krvácení?
Prosím o radu. Dne 20.7. jsem měla poslední menstruaci. Cyklus mám nepravidelný, mezi 25-34 dny, většinou ale okolo 28 - sebrali mi vaječník pár let zpět, tak někdy je to kratší, jindy delší.
Sex byl naposledy 31.7. Kdy jsem ovulovala si nejsem jistá, protože asi po 5 dnech poté jsem se probudila s otokem a svěděním a dostala jsem krém a čípky macmiror na kvasinkovou infekci.
Teď jsem už pár dní po léčbě. MS by měla přijít za 2-3 dny, ale před pár dny (v neděli 14.) jsem se probudila a při kontrole hlenu hned po probuzení našla maličko slabě růžového výroku (tak na půlku malíčku u nehtu). Je možné, že jsem se prostě jen škrábla? Nebo to byla slabá nidace?
U oběda mě polil studený pot - říkala jsem si, nervozita, těžké jídlo a horko - a bylo mi asi minutu nevolno, ale pak to přešlo. Výtok jinak další dny i později 14.8. večer bílý, trošku lepkavý, ale není ho mnoho (tak nehet u malíčku), na kalhotkách nic. Čípek je poměrně tvrdý, řekla bych. Prsa mě bolí od 7.7. ale to je u mě vždycky v rámci PMS. Unavená jsem, ale mám za 3 týdny státnice, a tak jsem pod obrovským stresem a moc nespím. Těho Test dnes negativní.
Posledních pár dní/týdnů mám také pocit, že je mi trošku špatně od žaludku a trpím průjemem, a je mi poslední dobou tepleji. Ale od antibiotik z května mám rozházenou mikroflóru a nervozita ve mě vyvolává úplně svíravé pocity a návaly horka běžně.
Měly byste rady prosím? Je třeba mít obavy? Na gyndě mají volný termín až za 14 dní…
Použili jsme diaphragmu a krém (nesnáším dobře AH), ale i když se býti mámou nebráním, teď to vážně řešit nechci…
Prosím, co si o tom myslíte?
Díky.
Myslím, že ti hrabe… nejvíc mě pobavilo, že je ti poslední dobou tepleji
Jako promiň…ale komu ne ted.. přestaň se sledovat, místo toho se radši uč na ty státnice. Pokud by nepřišla menstruace v danem termínu, udělej si test. Ses v nervech, s mikroflorou v háji po atb, přehnaně se sleduješ… na to sedí to vše co popisuješ. Kliiiiiiid.
Řekla bych že jsi hlavně ve stresu…test je
zatim negativním..Zkus případně ještě za týden pokud se nedostaví ms (kvůli stresu a nemoci ji ale můžeš mít klidně dost opožděnou) nebo si za ten týden zajdi na krev..to už by měl být výsledek jistý…
PS:přeji hodně štěstí u statnic ![]()
Jsi vynervovaná a os toho se odvíjí všechny ty nepříjemné pocity. Držím palce na státnice ![]()
Jako nevím hele, zda ti trochu nehráblo. Rozhodně se moc sleduješ, ty vole popis hlenu na půl stránky 🙈, ohmatávání čípku. Jako tvůj příspěvek se mi fakt nejeví jako normální 🙈
Každopádně pokud by to byly příznaky, ten způsobuje hormon hcg, test by byl pozitivní.
@Midaku děkuju! Taky si to myslím, ale je to první vztah, tak trošku panikařím ze sebemenší blbosti. Obzvlášť proto, že je taky spoustu příspěvků, jak je diaphragma nespolehlivá a tak. Díky ještě jednou ![]()
@Suelinda no, normální to asi není, ale protože moje doktorka je silně proti všemu, co není AH, tak si v tom připadám trošku sama a dost často jsem se setkala s tím, že diaphragma selhala. První vztah… No, zkrátka jsem v panice a snažím se nějak poznat svoje tělo, asi jako reakci na to, že když jsem se nesledovala, skončila jsem na sále málem bez obou vaječníků
díky ale za uklidnění.
@Betty MacDonald jojo
snaha poznat svoje tělo. Pardon, jestli je to moc ![]()
Napríklad ja sa takto sledujem ale som trocha iný prípad. Užívam antikoncepciu a posledný styk bol 16. 7. Prerušovaný.. následne aj počas 7 dňovej pauzy ale už sme mali kondóm pre moju istotu.. krvacanie mi prišlo ale ja sa stále bojim, že som tehotná. Dnes som znova v strese a už ma bolia kríže, asi aj brucho a pod. Neviem či si tie príznaky nahováram alebo čo. Na krvné testy sa objednavať nechcem, je tam veľmi nepríjemná sestrička a tá by mi hneď povedala, že pokiaľ mám ms a negatívne testy tak ma neobjedna🤷♀️
Zdravím dámy, potřebovala bych radu..
Již týden mám zpoždění menstruace, ale mam bolesti v podbrisku, je mi nevolno po jidle a přijde mi, že mám i natekla prsa.. test jsem si dělala, ale je však negativní… o 2 dny později jsem si dělala další a stále negativní.. mám zajít k lékaři? Nebo ještě pár dní počkat? Děkuji za radu.
@Anonymní píše:
Napríklad ja sa takto sledujem ale som trocha iný prípad. Užívam antikoncepciu a posledný styk bol 16. 7. Prerušovaný.. následne aj počas 7 dňovej pauzy ale už sme mali kondóm pre moju istotu.. krvacanie mi prišlo ale ja sa stále bojim, že som tehotná. Dnes som znova v strese a už ma bolia kríže, asi aj brucho a pod. Neviem či si tie príznaky nahováram alebo čo. Na krvné testy sa objednavať nechcem, je tam veľmi nepríjemná sestrička a tá by mi hneď povedala, že pokiaľ mám ms a negatívne testy tak ma neobjedna🤷♀️
Myslím, že to bude v pohodě, pokud jste menstruovala. Případně pak jedině ta krev no. Já to teda zatím nedostala, 2 dny zpoždění…
@NickEnd krvácanie prišlo po viac ako 14 dní po styku, a teraz 3 týždne po ms testy negatívne, príznaky nemám len mám stále taký podvedomý strach
@Anonymní píše:
@NickEnd krvácanie prišlo po viac ako 14 dní po styku, a teraz 3 týždne po ms testy negatívne, príznaky nemám len mám stále taký podvedomý strach
ja užívam HAK, ovulsciu nemám čiže ak by som otehotnela tak by to bol asi zázrak
Ahoj, chtěla bych jen poradit. Snažíme se o miminko už poměrně dlouhou dobu, měla jsem dva dny spožděnou MS. Tak jsem si zkusila udělat test, ukázala se mi slabá čárka. Jelikož jsem měla nepravidelnou MS někdy o 2-3 tak jsem to nechtěla nějak řešit. Ale když jsem ten test udělala několikrát tak pořad vycházel pozitivní, začala jsem slabě krvácet. Mělo to takovou růžovou barvu, asi 3-4 hod a potom konec už nic. Bolelo mě i trosku břicho, takže jsem z toho byla vážně mimo, protože na cca druhy den jsem začala krvácet nad ránem silné čerstvá červená, břicho mě bolelo asi chvíli potom nic, za hod to přešlo a teď nekrvacím, vůbec, si říkám ze jsem s tím smířená že zase nic no ale udělala jsem si test znovu a vyšel taky pozitivně možná víc silnější než ty předtím. Zajela jsem si pro jistotu k Dr na pohotovost. Zatím tam nevidí nic podle výpočtu bych mohla být ve 4tt. Hcg prý mám nízké, těhotenský hormon tam je. Ale muže to být buď začínající těhotenství, vývoj plodu, a nebo začínající potrat. Jsem z toho opravdu špatná, když jsem slysela slovo potrat tak jsem se opravdu začala bát a přát si aby se udržel. Ani žádné příznaky nemám, krom růžového výtoku, zvětšené prsa, težkost a bolest prsou, měl to někdo prosím podobně?
Přiložila jsem zde i mé testy, jedna focena v noci. Tak jsem tam přiložila raději dvě.