Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, synátor má průjem a já mám doma jen smectu, která je ale po době expirace… Myslíte, že mu ji můžu dát? Pro šťoury upozorňuji, že jsem z vesnice, bez auta, manželem na noční a tady fakt nemáme pohotovostní lékárnu:-) ![]()
Tak maximalne se z toho jeste vic potento
Ja bych to riskla ![]()
Asi rok..:D Ještě mně napadlo uvařit černý čaj a rozmočit v tom rohlík… prostě klasickou průjmovou stravu…
Jak dlouho je prošlá?
Nevím, pokud to není nějak velký průjem, tak bych počkala do rána.
Syn má právě jenom rok, tak nevímm, jestli to nemůže udělat opak toho, k čemu smecta je… no je po očkování dva dny a dneska je to třetí plenka, ale není to tak, že by to z něho lilo, spíš je ta stolice o dost řidší než běžně… Ale je bez teplot, směje se, hraje si, akorát méně spí (ale to bude spojeno i s tím, že mu rostou zubiska…)
@Ell-Chmell píše:
Asi rok..:D Ještě mně napadlo uvařit černý čaj a rozmočit v tom rohlík… prostě klasickou průjmovou stravu…
Rok? Tak to bych opravdu raději vydržela do rána na lékárnu.
@Ell-Chmell Já myslela, že máš rok prošlou smectu ![]()
Vydrž, nedávala bych mu ji. ![]()
Rok a 3×, to mi přijde úplně v poho a na smektu bych se vbodla ikdybych mela neprošlou.
@Ell-Chmell tak v tom pripade bych mu ji nedavala, i neproslou
Příspěvek upraven 31.10.14 v 20:39
@WERISKA Asi jo, teď mu udělám čaj s rozmočeným rohlíkem a do rána uvidíme…:-)
Tak Smecta je v podstatě jíl, neumím si moc představit, co by se na tom až tak zásadního mohlo zkazit a už vůbec ne, že by se z toho ještě víc pos… ![]()
Nechci zbytečně panikařit, mám před porodem takže jsem asi trochu přecitlivělá… ale na průjem u ročního dítěte bych si zkusila zavolat na pohotovost pro radu, mi příjde hrozně malé i na jíl i třeba na uhlí…