Můžu s kvasinkama do bazénu?

Anonymní
18.7.23 21:13

Můžu s kvasinkama do bazénu?

Dobrý den.. už asi třetím dnem mám kvasinky a mažu se clotrimazolem.. chci se zeptat.. můžu na koupaliště do bazénu? Už jsem skoro vyléčená.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1699
18.7.23 21:35

Ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
18.7.23 21:36
@Anonymní píše:
Dobrý den.. už asi třetím dnem mám kvasinky a mažu se clotrimazolem.. chci se zeptat.. můžu na koupaliště do bazénu? Už jsem skoro vyléčená.

Rozhodně bych nechodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
18.7.23 21:36

Neriskovala bych, chlor a chemie v bazénu dráždí. O to víc jestli ještě nejsi doléčená, máš třeba ještě zarudnuto a podrážděnou pokožku - to si z veřejného bazénu můžeš odnést jiné parády anebo se ti to muže prostě vrátit :roll:. Ty bazény se v takových vedrech a s takovým návalem lidí ani nemusí poradně vyčistit.

Bazén na zahradě je OK, pokud ti nevadí ten chlor. Biotop taky, pokud je tam hlídaná voda a povolené koupání, veřejný bazén je v tomhle ohledu bohužel nejhorší.

Nakazit ostatní nemůžeš, ale když už tam vlezeš, měla by ses po každé umýt a prevléci do suchých kalhotek a tak pořad dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
18.7.23 21:46

Jo, ale radši to nikomu neříkej :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
18.7.23 23:19

Ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35919
18.7.23 23:48

Ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
18.7.23 23:52

@TeeeT proč ostatní nakazit nemůže?

• Citovat
  • Upravit
2128
19.7.23 08:33

@Capelucia protože kvasinky jsou mikroorganismy, které se přirozeně vyskytují na sliznicích (ústa, nos, střeva, intimní partie). Máme je všichni a pokud jsou v rovnováze s bakteriemi, tak tvoří přirozenou mikroflóru - tzn. není to vir nebo třeba infekce, kterou chytneš (například ve špinavé vodě, nebo vzduchem).

Takže proto to není tak, že by si cizí kvasinka plavala v bazénu a chytla se na tebe.

Problém ale je, že při narušení fyziologických podmínek - pH pokožky, zapaření, nebo přítomnost jiných látek (třeba ten chlór, pohlavní styl, koupel v řece, podráždění sliznice, přehnaně sladká strava, léky atp.), má kvasinka lepší podmínky pro rozmnožení a může dojít k přemnožení kvasinek a rozvoj mykózy - kvasinkové infekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
19.7.23 18:04
@TeeeT píše:
@Capelucia protože kvasinky jsou mikroorganismy, které se přirozeně vyskytují na sliznicích (ústa, nos, střeva, intimní partie). Máme je všichni a pokud jsou v rovnováze s bakteriemi, tak tvoří přirozenou mikroflóru - tzn. není to vir nebo třeba infekce, kterou chytneš (například ve špinavé vodě, nebo vzduchem).

Takže proto to není tak, že by si cizí kvasinka plavala v bazénu a chytla se na tebe.

Problém ale je, že při narušení fyziologických podmínek - pH pokožky, zapaření, nebo přítomnost jiných látek (třeba ten chlór, pohlavní styl, koupel v řece, podráždění sliznice, přehnaně sladká strava, léky atp.), má kvasinka lepší podmínky pro rozmnožení a může dojít k přemnožení kvasinek a rozvoj mykózy - kvasinkové infekce.

Já si právě nejsem jistá. :think: Pár krát se nám povedlo přinést si plíseň mezi prsty na nohou vysloveně z bazénu. Já bych z někoho s kvasinkovou infekci vedle mě nadšená nebyla.

• Citovat
  • Upravit
42211
19.7.23 18:06
@Capelucia píše:
Já si právě nejsem jistá. :think: Pár krát se nám povedlo přinést si plíseň mezi prsty na nohou vysloveně z bazénu. Já bych z někoho s kvasinkovou infekci vedle mě nadšená nebyla.

Plíseň je něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria