Můžu se sama objednat na screening v Ostravě?

23.3.13 09:46

Mužu se sama objednat na screening v OV?

Ahoj holky, mám menší problém se svým gynekologem v Zábřehu. Chce mi udělat screening za 1400kč, ale já mám přímo od genetika zprávu, že doporučeje v prvním trimestru. Máme rodinou zátěž. On mi nechce dát žádanku a musím zaplatit. Pro nás je to finančně hodně, prodělala jsem umělé oplodnění. A taky jsem se dočetla, že ve Vítkovicích to dělají za 600kč. Můžu se sama objednat kam chci? Prosím poraďte. Ten můj doktor jen tahá peníze. Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35329
23.3.13 09:53

Objednat se muzes kamkoli, nebo nikam. Dr. te nemuze nutit jit zrovna k nemu. Nicmene volila bych lekare s akreditaci, kdyz uz, coz mozna vsichni nemaji, ta cena( 600Kc) je podezrele nizka. Obvykle to byva zhruba tech 1500. Nicmene muzes to zkusit obvolat( najdi si na internetu) ja neplatila ani jednou, vesla jsem se nahodou do nejakeho grantu, pokazde jinde( jednou Gennet a jednou VFN v Praze).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
23.3.13 09:55

Jo a podle me, kdyz si to platis, zadanku nepotrebujes, nejde tam o vysetrni, ktere by te mohlo ohrozit( tam yadanka potreba v kazdem pripade - treba rtg).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.13 09:57

Díky, já to studovala už včera. Fifejdy 880kč, Poruba 950kč, Víktovická nemocnice 600kč. Zkusim jestli mají na to certifikát a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.13 10:00

Díky díky, mě připadá, že někteří doktoři jen z Tebe ždímou peníze. Já teď chodila do Gyncentra v OV a tam jsem byla šťastná. Pan doktor po úspěšném IVF mě musel předat zpátky ke svému doktorovi, protože má plno pacientu. Je pravda, že umělé oplodnění stálo 30 000kč, ale na poprvé vyšlo tak jsme šťastní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
23.3.13 10:06

Já jsem byla teda ve fakultce, doporučení jsem nepotřebovala, jen jsem zavolala a oni mi řekli termín pro odběr krve a tam mi zas řekli další termín na ultrazvuk.
Platila jsem 1000,– (950 a 50 za fotku :roll: ).
Dr. byla pečlivá, pořádně tam mimino poměřila, dali mi zprávu pro mého gynekologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
23.3.13 10:06

Jak už bylo psáno, jsou nemocnice, které čerpají z nějakého grantu, takže neplatíš nic.. Tak zkus pohledat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.13 10:08

Jo zkusím tam zavolat a aspoň nějakou korunku ušetřím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
23.3.13 10:11

@LenkaRumpik Já byla v těch Vítkovicích za 600Kč, přesně jak píšeš.. Můj doktor v Zábřehu za to chtěl taky nějakou astronomickou částku, možná, že dokonce chodíme k tomu stejnému :roll: Ve Vítkovicích mě objednali i bez žádanky nejdříve na odběry, potom na screening, doktor byl pečlivý, měřil a zkoumal prcka asi 20 minut, takže Vítkovice rozhodně doporučuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
23.3.13 10:12

@LenkaRumpik ahoj, já chodím do Gynetu ve Výškovicích a tam screening taky stojí 600,– Kč myslím :think: A já tam jsem nadmíru spokojená :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AV
552
23.3.13 10:13

Já bych ti doporučila fakultku, je tam buď pan doktor Matura a v tomhle je fakt kapacita (při Vaší rodinné dispozci bych si vyžádala přímo jeho), nebo paní doktorka Pánnová a to je taky moc hodná paní doktorka, všechno vysvětlí a je milá a užiješ si krásně mimi na ultrazvuku kde ti všechno ukáže. Mě dokonce rodila. Já před rokem platila 850 kč plus 50kč fotečka, takže o stovku podražili ale jsou to akreditovaní odborníci :-). Navíc mi ČPZP proplatila 1000Kč na tento screening :-). Jo a žádanku nepotřebuješ, jen si zavolej podle toho kolik jsi tě objednají na krev i UTZ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AV
552
23.3.13 10:15

ČPZP mi proplatila jen těch 900Kč, ale mohla jsem čerpat až do 1000 kč :-) pro upřesnění :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.13 10:16

Tak to jsi mě uklidnila. Já chodím na Dolní 101, Ostrava - Zábřeh. A co jsem těhotná tak nejsem vůbec spokojená. Když přijdu kolem 12hod, tak sestra mě vyháni, že mají oběd :) A to jsem jen šla předat zprávu a nemocenckou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15866
23.3.13 10:20

@LenkaRumpik tak zkus kouknout tady http://www.gynet.cz/ Opravdu profesionální přístup :palec: taky jsem byla loni těhotná z IVF, ale ve 4. měsíci jsem potratila :,( Teď to řeším znova :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1765
23.3.13 10:20

@LenkaRumpik Tak to pravděpodobně navštěvujeme stejnou ordinaci.. já to sice nemám s čím porovnat, jiného gynekologa jsem nikdy neměla, ale už jen to, že si ode mě vybral 800Kč jenom tak za,,nadstandartní péči v těhotenství" mě dostalo teda :cert: Nevím, co je nadstandartního na tom, že mě pokaždé prohlédne..možná těch 10 sekund, na kterých pokaždé zapne ultrazvuk :roll: A tak teď už to tam doklepu a pak už tam nebudu chodit tak často, aby mě to štvalo 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí