Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky jsem ve 36tt a strašně mě bolí záda jde to od kříže až k lopatkám.
Mám to od rána ale ráno to tak po 3 hodinách přešlo pak asi po dodině zase začalo tak jsem si dala vanu tak to zase na chvilku přešlo a pak zase začalo tak zase vana zase chvilku klid a už to zase začalo.
Je to strašná bolest ale neni to v intervalech ale mám to třeba třeba i 3 hodiny v kuse jak ráno ale dneska je to fakt nesnesitelný. Poradíte mi něco? Aby to tak nebolelo? Děkuju za odpovědi
Ahoj, jsem ve 33tt a taky se peru se stejnou bolestí zad jako ty a už nevím co proto dělat. Už ani ta vana nepomáhá, tak jsem to vzdala a nějak se s tím budu muset poprat do porodu.Jen mi to teda dokáže pořádně kazit náladu. Takže se omlouvám, že jsem ti ani nějak moc neporadila, ale kdybych věděla jak na to, tak určitě poradím ![]()
@Kelly3 Já to mám poprvé až takhle a je to fakt strašný ani míč nepomáhá ![]()
Me koncem tehotenstvi take bolela silene zada podobnym zpusobem. Nekdy tak silne, ze jsem se blokla a ani hnout nemohla. Hlavne, kdyz byla nejaka sebemensi zatez, ktera se normalne ani za zatez pocitat neda. Takze na konci tehotenstvi jsem uz preventivne zehlila v sede, mop jsem uz nebrala do ruky vubec a radeji vytirala na vsech 4 (stacilo zametani na bloknuti zad). Pri vareni jsem si sedla a pripravila prisady opet v sede (skrabani brambor, krajeni masa, zeleniny, strouhani syra atd.) Sice me zada bolela porad, ale ne tak strasne moc. Mesic po porodu jsem se divila, co vsechno jsem nezvladala. Jo a koupele mi pomahaly jen hodne kratce. Za chvilku ta bolest byla zpet.
Ahoj vím co myslíš u dcery jsme manžela i prosila ať jedeme do nemocnice, že to už nevydržím… teď jsme 35tt a už to začíná, ale ne v takové míře… já pak přišla na způsob půlka diazepamu a zaspat a je to i trochu na uvolnění svalstva. Ale toto je relativní a spousta mamin mě tu pošle,,, že jak v těhotenství diazepam. Dřív se to normálně dávalo, teď je nová doba a nesmí se naprosto nic… takže to je můj typ doktor mi to tehdy normálně předepsal na recept
Mě takhle bolí záda už od 28.týdne ![]()
Nemůžu skoro nic dělat, nijak sedět…
Pomáhá mi na to cvičit-protahovat páteř. Cvičím 2-3× denně pár minut a je to mnohem lepší. Jen teda hned po cvičení se nemůžu ani pohnout ![]()
To cvičení taky… chodila jsme i k rehabilitační pracovnici na cviky a masáže… ale bohužel nic moc:-(((
Aliceh82 Take jsem v tehotenstvi mela diazepam. Na pocatku jsem totiz opravdu zustala vazne zablokovana a nemohla se vubec pohnout.. dokonce me v nemocnici posadili i na vozik, protoze jsem nemohla udelat ani krok. Ale brat sama od sebe bych si ho asi nedovolila. Ale urcite jsi vedela, co delas. Pises, ze jsi ho mela na predpis, tak doktor snad vi, co dela, ze?
Měla na předpis od gynekologa a po tom zablokování a jen na konci… dcera má dva a půl roku a je naprosto v pořádku, takže opravdu jsem to měla na radu a na doporučení… tehdy by mě to ani nenapadlo, že se tak dá vyřešit, ale mám máti co dělala porodní asistentku a několik let to učila, takže to bylo na hodně rad jak z toho ven… každopádně dřív než ve třetím trimestru a jen občas bych to nikdy nebrala. Jen když je opravdu krize:-) p. s.jediné co se uvádí, tak, že dítě při pravidelné konzumaci může být méně savé a více spavé, ale to se mi nestalo
Teď ho po pravdě mám taky doma a dvě tablety jsem už měla, když se to nedalo vydržet… ono druhé těhotenství, když dítě přes den nespí a nemůže si člověk odpočinout, manžel jezdí v 7 z práce a babičky nefungují je fakt mazec, ale sama toho nejsem úplným zastáncem, ale u prvního to bylo plazení se po zemi a teď po dvakrát nutnost ať funguji… je to děsný ty záda:-) ale holky zvládneme to:-))) a pak je pravda, že se strašně uleví, už jsme si koupila poukázku na masáž jak bude malý venku a nemůžu se dočkat až mi ty záda někdo odblokuje:-)))