Můžu učit angličtinu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Vsechno jde, jenom chcipla koza ne ![]()
Mam VSE a ucila jsem AJ externe na ZS. Dolozila jsem vsechny „diplomy“ oxfordskych zkousek, co jsem mela vcetne ruznych kurzu OUP a taky malou i velkou ceskou statnici. Ucila jsem na jazykove zamerene ZS a oslovila me sama reditelka kvuli zaskoku za ucitelku na rizikovem tehotenstvi. A par let jsrm zustala. Akorat jsem nemela tak vysoke tabulkove hodnoceni kvuli absenci ped. minima. Takze jsem si pak otevrela vlastni praxi. Nejlepsi bude kontaktovat skolu a zeptat se. Drzim palce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechci fabulovat, ale od 1.1.2015 mám za to, že díky novele už musí mít všichni bez výjimky pedagogické vzdělání. Určitě lze na prvním stupni učit AJ s oborem Učitelství pro 1. stupeň a pak s obory zaměřenými na pedagogiku AJ. Ale možná je u té AJ ještě jiná cesta…třeba někdo poradí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj
Ahoj, spíše ne, ale někdy je možné domluvit se se školou a při práci si pedagogické minimum pro výuku jazyka externě dodělat. Myslím, že distančně to jde například v Olomouci, ale i v Praze, apod., pokud je ti nad 26 let, tak tam bude asi nějaké školné, zkus si to zjistit přímo na vysoké škole. Možná by bylo také dobré nejprve se přihlásit na VŠ na pedagogické minimum, protože se zrovna asi podávají přihlášky (v září bude pozdě) držím palce.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, je to jak píše @Mari.G . bez pedagogického vzdělání a vysoké školy tě žádná škola nesmí přijmout. Tedy je nutná pedagogicky zaměřená VŠ, nebo jiná VŠ + pedagogické minimum. Doložit diplomy jazykových zkoušek už dnes fakt nestačí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musíš mít buď:
- vystudované učitelství AJ v Mgr. studijním programu nebo
- jakýkoliv pedagogický obor + jazykovou zkoušku na úrovni min. C1 + minimálně 60 hodin didaktiky jazyka (lze doplnit kurzem na VŠ v rámci CŽV) nebo
- VŠ jiného oboru + ped. minimum + zkouška + didaktika
Aktuálně to řeším. Vystudovala jsem Andragogiku a musím si doplnit zkoušku CAE / CPE a tu didaktiku. Angličtinu učím už 10 let.
Kurzy pro doplnění didaktiky pro učitele, kteří mají úroveň C1, poskytuje většina univerzit v rámci CŽV za poplatek (liší se od 6000 do cca 50 000 - záleží jak je kurz dlouhý).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit