Můžu učit bez VŠ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@PaníBovaryová, jsme obyčejná spádová ZŠ. V okolí mnoho bytů RPG. Opravdu, někdy je to nářez. Naštěstí většina rodičů a dětí je opravdu fajn a práce mne moc baví. „Prázdniny“ - jsou největší benefit. Příprav mám opravdu hodně ( keramika, vyrábění, a každý týden někde chodíme ( Seznam, rozdělení dětí. Informovat rodiče, vybrat lístečky, napsat lístečky… Zařídit, aby vše klaplo…
) Jsem vychovatelka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
Možná mě někdo opraví, ale mám pocit že i učitelka na praxich musí mít aspoň pedagogické minimum, natož pak normální učitelka
Ano, je treba VS obor ucitelstvi odborneho vycviku nebo ucitelstvi praktickych predmetu (to mam ja hotove, zatim ucit, nez dostuduji zbytek nechci, ale kolegyne studentka ted nove uci praxi na zdravce). Staci sice Bc., jestli chce i jine predmety, tak potrebuje Mgr.
Kazdopadne vysokou bude potrebovat, prestoze by prosla novela skolstvi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Abych,,zvysila" sve vzdelani napr. na VOS nebo VS nemam hlavu A studovat uz ani nechci
Pak mas smulu. Bez skoly nelze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarieP píše:
To má každý pedagog. Rodiče již dávno nejsou soudní. Občas fakt koukám s otevřenou pusou, co je zase napadlo… Že by dítě mělo být elementárně vychované z rodiny, to velká část z nich nedokáže pochopit. Co taky chtít po dítěti, když rodič má chování řeznického psa?!![]()
Uveď nějaký příklad, nedovedu si to představit. Chápu, že někteří rodiče jsou šílení. Já zas mám ale (tedy ještě z dob totality) zkušenosti, že některé učitelky jsou šílené. Ale jasně, že doba se změnila. Zkušenosti s dnešními učitelkami nemám, kluk teprve půjde do školy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rodiče nejsou soudní. Teď se řešil u nás v přípravné třídě případ, kdy rodiče nechtěli a nechtějí věřit speciálním pedagožkám, že jejich dítě normální docházku do ZŠ nezvládne. Po vyšetření u dětského psychologa je vše jasné…střední mentální retardace…A oni jedou furt svoji, že jim budou stačit čtyřky
Ale speciální škola je fuj, ble, nikdy
Přitom čtyřky na prvním stupni jsou jasné pětky na druhém a to dítě to nemá šanci zvládnout.
Takže konkrétně u vás a s vašimi diagnózami, doufám, že vy dvě soudné budete a nebudete kluky trápit v normální ZŠ. Taky učitelka. Anonym práce a konkrétní popis případu.
- Citovat
- Upravit
@Enmamma píše:
Uveď nějaký příklad, nedovedu si to představit. Chápu, že někteří rodiče jsou šílení. Já zas mám ale (tedy ještě z dob totality) zkušenosti, že některé učitelky jsou šílené. Ale jasně, že doba se změnila. Zkušenosti s dnešními učitelkami nemám, kluk teprve půjde do školy.
Konkrétně - jeden rodič mně a kolegům ohledně svého dítěte posílá zprávy, v nichž nás vulgárně oslovuje. Celkový tón jeho zpráv je arogantní a naši práci zpochybňuje, obviňuje nás z nejrůznějších zanedbání, přičemž obvinění jsou lživá.
Jiný rodič - Kolegyně byla rodičem obviněna, že dítě ztrapnila před celou třídou - takto byla situace dítětem doma podána, Skutečnost byla, že dítě sehrálo samo pro zábavu cirkus a ztrapnilo se samo, učitelka ho jen - opravdu velmi citlivě - napomenula, že není potřeba se předvádět. Rodič věří pouze dítěti, obratem píše urážlivou zprávu.
Třetí z mnoha a mnoha dalších - žáci si stěžovali, že je učitelka záměrně špatně připravila na zkoušení, takže dostali špatné známky. Pravdou bylo, že nesplnili zadání a krom toho se jeden z nich nepřipravil vůbec.
Většina těch rodičů se s námi učiteli vidět nechce a svým dětem naprosto věří a obhajují je, aniž by znali názor druhé strany a fakta. Mnozí rodiče odmítnou do školy přijít, abychom si situaci vyjasnili.
Nedávno jeden z rodičů na mou výzvu přišel, i s dítětem. Když jsem se před rodičem dítěte zeptala, jak se věc měla, a dítě si už z očí do očí nevymýšlelo, ale řeklo pravdu, rodič žasnul.
Je to opravdu vysilující, nekonečné a bere nám to chuť se snažit, protože snaha se často obrátí proti nám.
Inkluze je kapitola sama pro sebe.
Na střední je situace jiná.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Konkrétně - jeden rodič mně a kolegům ohledně svého dítěte posílá zprávy, v nichž nás vulgárně oslovuje. Celkový tón jeho zpráv je arogantní a naši práci zpochybňuje, obviňuje nás z nejrůznějších zanedbání, přičemž obvinění jsou lživá.
Jiný rodič - Kolegyně byla rodičem obviněna, že dítě ztrapnila před celou třídou - takto byla situace dítětem doma podána, Skutečnost byla, že dítě sehrálo samo pro zábavu cirkus a ztrapnilo se samo, učitelka ho jen - opravdu velmi citlivě - napomenula, že není potřeba se předvádět. Rodič věří pouze dítěti, obratem píše urážlivou zprávu.
Třetí z mnoha a mnoha dalších - žáci si stěžovali, že je učitelka záměrně špatně připravila na zkoušení, takže dostali špatné známky. Pravdou bylo, že nesplnili zadání a krom toho se jeden z nich nepřipravil vůbec.
Většina těch rodičů se s námi učiteli vidět nechce a svým dětem naprosto věří a obhajují je, aniž by znali názor druhé strany a fakta. Mnozí rodiče odmítnou do školy přijít, abychom si situaci vyjasnili.Nedávno jeden z rodičů na mou výzvu přišel, i s dítětem. Když jsem se před rodičem dítěte zeptala, jak se věc měla, a dítě si už z očí do očí nevymýšlelo, ale řeklo pravdu, rodič žasnul.
Je to opravdu vysilující, nekonečné a bere nám to chuť se snažit, protože snaha se často obrátí proti nám.
vy máte služební mobily, že ti vypisují SMS? U nás mají učitelé jednu pevnou linku a mobil má jenom ředitel a zástupce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová zprávou jsem myslela zprávu přes bakaláře, případně přes pracovní e-mail.
- Citovat
- Upravit
@PaníBovaryová píše:
vy máte služební mobily, že ti vypisují SMS? U nás mají učitelé jednu pevnou linku a mobil má jenom ředitel a zástupce
Vstřícnější kantoři se školními věcmi běžně fungují na soukromých mobilech.
Je to tak prostě jednodušší. I když, uznávám, je to vlastně nesmysl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enmamma píše:
Nezlob se, ale takhle na web to nedám. Jsem lehce dohledatelná. A GDPR je potvora… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Většina těch rodičů se s námi učiteli vidět nechce a svým dětem naprosto věří a obhajují je, aniž by znali názor druhé strany a fakta. Mnozí rodiče odmítnou do školy přijít, abychom si situaci vyjasnili.Nedávno jeden z rodičů na mou výzvu přišel, i s dítětem. Když jsem se před rodičem dítěte zeptala, jak se věc měla, a dítě si už z očí do očí nevymýšlelo, ale řeklo pravdu, rodič žasnul.
To chápu, že tě to vysiluje. Těžko říct, co s tím. A co se týče inkluze, já osobně s ní nesouhlasím. Ty děti potřebují speciálního pedagoga, zároveň pro ně i pro zdravé děti to musí být náročné. A učitel, aby se zbláznil. Nedovedu si představit učit zdravé děti a současně brát ohledy na handicapované děti, kdy každé potřebuje jiný přístup. Inkluze by neměla být povinná. Řadu postižených dětí to stresuje a dobré to pro ně není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarieP píše:
Nezlob se, ale takhle na web to nedám. Jsem lehce dohledatelná. A GDPR je potvora…
Já se nezlobím, ale skrze obecný příklad tě nedohledá ani Pán Bůh.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zatím koukněte na https://tak.zacniucit.cz/#… nebo https://www.ucitelnazivo.cz/ tam je ale potřeba už vystudovaný magisterský program jiného než učitelského směru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit