Můžu vyprat peří v sypku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Můžu vyprat peří v sypku?
Koupila jsem levně starý péřový spacák, vypadá úplně super, huňatý, ale pekelně smrdí. je ušitý normálně ze sypkoviny. Můžu to vyprat, jak to je? Péřovky (bundy) peru a suším v sušičce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já jsem teda prala jen péřový polštářek. Než jsem ho dala do pračky na 40, tak jsem ho polila jarem, aby se odmastily skvrny od potu a po vyprání sušila asi týden na radiátoru. Ale často jsem ho načechrávala - natřepávala, aby se peří rovnoměrně sušilo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co já vím, tak kamarádka nosila péřové peřiny jen do čistírny…neprala bych to sama…bála bych se…a to jinak peru snad úplně všechno… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava Můžeš, pokud se ti vejde do pračky. Já jsem prala péřovou zavinovačku a peru i péřové polštáře. Suším v sušičce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava Vyprat to můžeš, ale myslím, že to nepřestane smrdět.
Já mám takhle nějaké polštáře a ať to peru jak chci, tak z toho tu zatuchlinu pořád cítím. Chci to příležitostně odvézt do čistírny peří a nechat přešít povlak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám ještě teď v živé paměti jak babička vyprala péřový polštář a pak ho rozpárala a peří nasypala do kýblu k radiátoru aby ho usušila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Normálně peru peřiny v pračce, a pak do sušičky. Takže ten spacák bych tam taky strčila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dulezity je mit tu susicku, peru vsechno pernaty. Bundy, periny, polstare…. K suseni davam tenisaky. A mozna bych do prani hodila ty “vonavy” granule k prani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mracek46 A nepouštěl pak ten sýpek peří? Normálně je u sypkoviny značka neprat. Jednou jsem ho vyprala a pak ho vyhodila. Peří tím lezlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik píše:
Co já vím, tak kamarádka nosila péřové peřiny jen do čistírny…neprala bych to sama…bála bych se…a to jinak peru snad úplně všechno…
Ano, peří se nosí do čistírny, nepere se, ale čistí, co vím, tak tam bývá váhový úbytek. Sypek - starý se vyhazuje, dává se do nového sypku. U jednoho staréh polštáře mi sypek praskl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit