Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Myslíte že můžu mít alergii na zeleninovou polévku? Uvařila jsem si tukožroutskou polévku a hrozně otekla v obličeji a mám osypané a nateklé ruce po lokty. Vždycky když mám více vitamínu C tak se osypu, ale neoteču. Nemůžu ani pořádně otevřít oči. Nevíte co to může být?? ![]()
Ještě mě napadlo jestli to nemůže být alergie na psa ale hafany chováme už od mého narození, takže by mi přišlo divné kdyby to bylo na psa…
Poradíte co s tím? ![]()
Peťulka18 píše:
Myslíte že můžu mít alergii na zeleninovou polévku? Uvařila jsem si tukožroutskou polévku a hrozně otekla v obličeji a mám osypané a nateklé ruce po lokty. Vždycky když mám více vitamínu C tak se osypu, ale neoteču. Nemůžu ani pořádně otevřít oči. Nevíte co to může být??
Ještě mě napadlo jestli to nemůže být alergie na psa ale hafany chováme už od mého narození, takže by mi přišlo divné kdyby to bylo na psa…
Poradíte co s tím?
Muj tatka, takto otekl z vyvaru z celeru. Delali jsme taky zeleninovou polivku a dali do ni i tu vodu, ve ktere se varil celer… z toho chudak otelk v obliceji tak, ze nemohl ani otevrit oci. Trvalo to asi den.
Ale jinak syrovy celer nebo celer vareny v salatu muze. Jen nesmi ten vyvar z neho…
Takze verim ze to muze byt z te polivky.
Pokukd je to alergie na tu zeleninu, melo by to do dne dvou odeznit samo.
třeba celer je povinně značený alergen..
alergie může být na cokoliv, co obsahuje bílkovinnou složku.
takže po zelenině, klidně ano!
Nataša píše:
A jak je mozne ze je clovek alergicky jen na ten vyvar z celeru ale na syrovy nebo vareny celer uz ne?
Ještě jsem zapoměla napsat že sem byla trochu osypaná když už sem jí začala jíst, ale oteklá jsem byla včera a dnes, do večera mi to trochu splastkne ale ráno jsem zas jak balón. Celer v ní je taky.. ![]()
Asi jí přestanu jíst a uvidím..
hanapospis píše:Nataša píše:A jak je mozne ze je clovek alergicky jen na ten vyvar z celeru ale na syrovy nebo vareny celer uz ne?
jo tak to nevím.
je to dost zajímavé.. většinou to bývá naopak.. ![]()