Otoky - může za to zelenina?

38
13.9.11 12:52

Můžu za to zelenina??

Myslíte že můžu mít alergii na zeleninovou polévku? Uvařila jsem si tukožroutskou polévku a hrozně otekla v obličeji a mám osypané a nateklé ruce po lokty. Vždycky když mám více vitamínu C tak se osypu, ale neoteču. Nemůžu ani pořádně otevřít oči. Nevíte co to může být?? :cry:
Ještě mě napadlo jestli to nemůže být alergie na psa ale hafany chováme už od mého narození, takže by mi přišlo divné kdyby to bylo na psa…
Poradíte co s tím? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16244
13.9.11 13:03
Peťulka18 píše:
Myslíte že můžu mít alergii na zeleninovou polévku? Uvařila jsem si tukožroutskou polévku a hrozně otekla v obličeji a mám osypané a nateklé ruce po lokty. Vždycky když mám více vitamínu C tak se osypu, ale neoteču. Nemůžu ani pořádně otevřít oči. Nevíte co to může být?? :cry:
Ještě mě napadlo jestli to nemůže být alergie na psa ale hafany chováme už od mého narození, takže by mi přišlo divné kdyby to bylo na psa…
Poradíte co s tím? :kytka:

Muj tatka, takto otekl z vyvaru z celeru. Delali jsme taky zeleninovou polivku a dali do ni i tu vodu, ve ktere se varil celer… z toho chudak otelk v obliceji tak, ze nemohl ani otevrit oci. Trvalo to asi den.
Ale jinak syrovy celer nebo celer vareny v salatu muze. Jen nesmi ten vyvar z neho…
Takze verim ze to muze byt z te polivky.
Pokukd je to alergie na tu zeleninu, melo by to do dne dvou odeznit samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
13.9.11 13:05

třeba celer je povinně značený alergen..
alergie může být na cokoliv, co obsahuje bílkovinnou složku.
takže po zelenině, klidně ano!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16244
13.9.11 13:08
Nataša píše:
takže po zelenině, klidně ano!

A jak je mozne ze je clovek alergicky jen na ten vyvar z celeru ale na syrovy nebo vareny celer uz ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
13.9.11 13:21

Ještě jsem zapoměla napsat že sem byla trochu osypaná když už sem jí začala jíst, ale oteklá jsem byla včera a dnes, do večera mi to trochu splastkne ale ráno jsem zas jak balón. Celer v ní je taky.. :think:
Asi jí přestanu jíst a uvidím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
14.9.11 08:44
hanapospis píše:
Nataša píše:
takže po zelenině, klidně ano!
A jak je mozne ze je clovek alergicky jen na ten vyvar z celeru ale na syrovy nebo vareny celer uz ne?

jo tak to nevím. :think: je to dost zajímavé.. většinou to bývá naopak.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8petule8
19.9.11 09:05

A nemůže to být kombinace nějakých alergických reakcí? :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat