Alergie na chlad

11
9.9.11 14:18

Alergie na Chlad

Ahojky. Jmenuji se Lucie a od 12 let mám tuto alergii. Teď je mě 31 a alergie se začala více projevovat. Je mi zima častěji, ikdyž venku zas taková zima není. Když sním zmrzlinu, tak je mě hned zima. Pak třeba, když jdu kolem mrazáků v krámě, tak se dá zase do mě chlad. Ale to co mě uplně trápí je, že mě brní konečky prstů, jak na rukou, tak na nohou. V zimě to ještě doladí kopřivka, která svědí a zbavím se ji jedině, až mě bude teplo. Hledám tímto způsobem lidi, co to mají stejné, zda se nějak léčí? Zda to funguje? A prostě něco o tom. Můj lékař doporučuje …paní teple se oblékej te.!!! Jde to tak???? Nejde… Pokud někdo ví, o čem tu píši… Prosím připojte se. Díky Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50725
9.9.11 14:26

Co ginkgo, nezkoušelas? Já jsem to brala kdysi přes zkouškové, aby mi to líp myslelo a přestala jsem mít studené nohy :mrgreen:

Jinak jsem teda něco takového v životě neslyšela :think: Že je někdo zmrzlík, to jo, ale že by z toho měl až kopřivku… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
9.9.11 14:28
Angua píše:
Co ginkgo, nezkoušelas? Já jsem to brala kdysi přes zkouškové, aby mi to líp myslelo a přestala jsem mít studené nohy :mrgreen:Jinak jsem teda něco takového v životě neslyšela :think: Že je někdo zmrzlík, to jo, ale že by z toho měl až kopřivku… :lol:

No ono to není k smíchu a fakt to existuje se všemi alergickými příznaky.

• Citovat
  • Upravit
cher
9.9.11 14:29

Bohužel nikoho neznám,ale nedá mi se nezeptat- nikdy jsi neuvažovala o odstěhování někam jižněji? :think:

• Citovat
  • Upravit
3839
9.9.11 14:51

ahoj,
jednu dobu na to trpěl můj táta. Stačilo, aby třeba ráno stoupl bosou nohou na podlahu a už bylo zle. Musel si dávat pozor na vše studené a teple se oblékat. Tvůj Dr. má pravdu…
Projevilo se to ale v době, kdy byly nějaké problémy v rodině (které on zvlášť těžce nesl) a léčil se z těžké nemoci. Prostě psychické i fyzické problémy mu vygradovaly v takovou alergii. Teď už je zdravý, rodina je též v pohodě, alergie se téměř vytratila.

neřešíš náhodou ještě něco dalšího v životě? všechno souvisí se vším… jak říká čínská medicína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
9.9.11 15:20

chlad

Ahojky,tady na těch stránkách je to docela dobře popsané má to i název. http://www.lupusinky.estranky.cz/…-co-ne_.html A mě právě zajímalo kdo tady u nás v České republice to má a jak se léčí?Tam jsou lidé ze všech koutů země,ale ty léky by jsem tu třeba ani nesehnala.Tak proto se ptám.Ahojky lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.9.11 15:45

Ahoj,
mela jsem znamou, ktera musela i v lete chodit nabalena a, kdyz bylo chladneji, v kapsach nosila takove ty gelove polstarky na zahrivani rukou. Nevim, v cem presne to spociva, jestli jen problem cirkulace nebo neco dalsiho, ale ta znama se kvuli tomu prestehovala do teplejsi zeme. Myslim, ze ji to hodne trapilo a omezovalo. Ted uz jsme se dlouho neozvaly, tak nevim, jak na tom je, je to uz starsi pani.
Co nejake masaze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6398
9.9.11 16:04

:think: Přesně tak,hodně to souviselo z těžkým životním obdobím,ted už ji mám málokdy,když jsem spokojená,Projevovala se mi ale trošku jinak,zima mi nevadí,ani sníh,nejhorší je kontakt dlaní a chodidel se studenou podlahou,to mi části chodidel a dlaní opuchnou a zčervenají,bolí a mravenčí,na stehnech a rukou červené fleky.Studená voda vadí jen když je studený i vzduch,pak mám ty fleky po těle.Ale s věkem je to méně a méně.Nejhorší je to přechodné období,kdy se ještě netopí,to stačí pomyslet na tu studeou podlahu a už cítím,jak plosky napuchávají…Pomáhají preventivně teplé ponožky,papuče,boty,rukavice…
Možná to souvisí s tou špatnou cirkulací krve,prože nemám ráda ani saunu,moc vedro,mívám červený obličej atp.A mít doma dlažbu bych nesnesla…
V dětství zkoušeli kalciovky,ale nepomáhaly a prý to léčitelné není a někdy vymizí samo.
Ale teda jíst zmrzlinu a pít studené mi nedělá žádný problém…jen voda v bazenech je na mě srudená a pak mám fleky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leny25
2.12.11 22:13

Ahojky…zrovna řeším podobný problém. Dneska jsem byla s mrňousem venku a nestačila jsem se divit. co jsou letos mrazy, nebo spíš teploty kolem 5 stupňů a míň, mé uši se zvětší tak dvojnásobně a na rukou se udělají bílé praskliny. To bych ještě nějak zvládla, ale dneska se mi udělali po 5 minutách venku při 0 stupních fialové fleky na líčkách a nějaké vyrážky. todle už legrace nebyla a začínám se celkem bát. Mamka mi říkala, že jsem na to trpěla v dětství, tak mám pocit, jakoby se mi to po porodu vrátilo či co. Každopádně začínám odedneška chodit zabalená jak mumie 8o .. Kdo máte zkušenosti..pište!

• Citovat
  • Upravit
582
10.12.11 15:23

Ahojky tak přesně tohle mam taky,jen mi nepříjde že by se do mě dávala tak často zima.Pokaždé když dělám něco ve studené vodě tak mě začnou neuveřitelně bolet ruce,pak začnou otejkat a nakonec jsou z toho obrovske červené probělalé fleky(probělalé proto jak je ta kůže hrozně napuchlá a naplá),tohle se opakuje vždy když výjdu ven v zimě nebo na podzim(prostě vždy když je venku zima),k tomu se přidají uši a vše co je odkryté a ted už i nohy i když jsou pod kalhotama.Neřeším to nijak i když mi to ohromě vadí.Doktor řekl že příčina je zde asi taková že jsem se přestěhovala ze suchého panelákového bytu do vlhkého baraku..tak sem ti moc neporadila,ale musela sem to napsat aspon někomu kdo ví co to je,protože když to říkam někomu tak na mě vždy kouká jak péro z gauče.. 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katchaba
11.12.11 15:36

rýma v koupelně

No tak takovouhle alergii nemám, ale když jdu ráno do koupelny a je tam třeba chladno, tak se mi okamžitě spustí rýma a kýchání. Ale doktorka na nic nepřišla..

• Citovat
  • Upravit
1764
11.12.11 21:49

Jak to čtu, tak mě hned napadl krém na chladovou alergii, kdo by měl zájem, ráda poradím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka aksulim
16.2.12 15:27

je mi 30let a pred mesicem se mi zniceho nic zacali objevovat po 10min.venku osklive fleky a opuchliny,ktere v teple do 10min.zmizi,doktorka mi dala leky ktere nezabrali a mam zas nove leky,rekla bych ze pri 0° je to jeste horsi a rychlejsi.jsem z toho zoufala nikoho takoveho neznam,ani jsem to nikdy neslysela. 8o

• Citovat
  • Upravit
5352
16.2.12 15:36

Já mám od asi 35 let chladovou alergii, která se projevuje tak, že mám celoroční rýmu. Když sním teplou polévku (tak v půlce obvykle začnu smrkat), když se zahřeju v létě třeba cestou do schodů, zpotím se a pak mi jak se říká po zádech přebehne mráz - opět se mi spustí z nosu, když v zimě vyjdu z tepla do zimy atd. atd. Už ani nevím, co je to mít nezakrvavený kapesník, neb mám samozřejmě nosmí sliznici trvale podrážděnou. Léčení - trvale brát antihystaminika, což mi přijde jako nesmysl. Nechci do sebe cpát celý život chemii, takžer žiju s alergií a snažím se vyhýbat situacím, kdy se mi projeví, což ale samozřejmě vždy nejde :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
23.2.12 17:34
Mafina5 píše:
Já mám od asi 35 let chladovou alergii, která se projevuje tak, že mám celoroční rýmu. Když sním teplou polévku (tak v půlce obvykle začnu smrkat), když se zahřeju v létě třeba cestou do schodů, zpotím se a pak mi jak se říká po zádech přebehne mráz - opět se mi spustí z nosu, když v zimě vyjdu z tepla do zimy atd. atd. Už ani nevím, co je to mít nezakrvavený kapesník, neb mám samozřejmě nosmí sliznici trvale podrážděnou. Léčení - trvale brát antihystaminika, což mi přijde jako nesmysl. Nechci do sebe cpát celý život chemii, takžer žiju s alergií a snažím se vyhýbat situacím, kdy se mi projeví, což ale samozřejmě vždy nejde :-(

tak přesně tohle mám taky, asi od 32 let a rok od roku horší, je to dost nepříjemné :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek