Alergie na jogurt?

14535
29.8.11 12:30

alergie na jogurt?

Ahoj,
je tu někdo, komu se dítě osypalo po jogurtu? Minulý pátek jsme dali poprvé pár lžiček bílého jogurtu a v neděli malý vyskákaly pupence připomínající komáří štípnutí. Bylo jich jen 7, 5 na obličeji a 2 na ruce. Další den se jí objevily další 2. Moc jsme to neřešili, protože jsme spali mimo domov a tak jsme to za štípance považovali. Během týdne jsem jogurt dala ještě 2× a malá se začala osypávat. V sobotu jsme jeli na pohotovost, protože pupínků už bylo 25, ale všechny jen na hlavičce, ručičkách a 2 na hrudníčku. Na první pohled to vypadalo jako neštovice nebo velkej štípanec (dost se měnil vzhled), poslali nás domů s Fenistilem. A protože jsme se na pohotovosti zdrželi, tak malá dostala mléčno-obilnou kaši od Nutrilonu. Jogurt od čtvrtka nedostala, mažu to gelem a dostává i kapky a trochu se to zlepšilo. Máte někdo podobnou zkušenost, že by se nedostavil průjem ani zvracení nebo ekzém a projevilo se to jen pupínkama? A myslíte, že jí vadí jen ten jogurt a kaši můžu zkoušet? Jde o to, že jako novorozenec dostávala jako dokrm Nutrilon a neměla problémy. Takže se mi to jako úplná alergie na BKM nezdá. Omlouvám se za zmatenost, ale pátrám po čem je tak flekatá :-( .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17629
29.8.11 12:35

hm, to jsem teda zvědavá, co to nakonec bude :think:
Je možné že v tom Nutrilonu je ta bílkovina nějak upravená, což v jogurtu není a proto na něj reaguje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
29.8.11 12:53

Pokud je po mléčné kaši v pohodě tak se mi to na ABKM nezdá, protože v UM je normální kravská bílkovina. To, že v porodnici dostávala dokrm a nic jí nebylo to nic neznamená. Moje dítko taky mělo v porodnici dokrm Nutrilonem, pak dostala 2 dávky Nutrilonu ve 4 měsících - nějak měla pořád hlad a nestačilo kojení ani po 15 minutách a taky OK, ale po zavedení mléčné kaše v 6 měsících se objevila reakce - nejdřív osypky, později se přidal půjem s krví.

• Citovat
  • Upravit
14535
29.8.11 14:09

Dokrm měla skoro do 2 měsíce, ale to už ho dostávala třeba jen 1× za 2 dny. Pak jsem jen kojila a až teď právě dala ten jogurt :zed: . V sobotu dostala kaši a některé pupínky ještě neběhly, ale nové nepřibyly, ale dostávala léky, tak fakt nevím jestli to ještě doběhlo :nevim: . Každopádně jí teď nebudu dávat nic a uvidíme. V nemocnici mi říkali, že by určitě musela mít zažívací potíže a ty nemá. Ale proč se osypala :roll: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
29.8.11 14:21

Mě se to taky nezdá ,že by alergie..Teď jsme se s malým vrátili z nemocnice s alergii na bílkovinu kr.ml. Osypal se přesně po týhle kaši.. Třeba je v tom jogurtu nějaká kultura kyselejší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
29.8.11 14:27

no já nechci děsit, ale moje dítko má diagnostikovanou alergii na jogurt. Jenže teda předtím byla alergie na BKM ta už je prý snad pryč ale vyskočila ta jogurtová :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
29.8.11 14:33

Tak to je dobře ,že to čtu,takže později dávat bacha i na jogurt radši..ikdyž z touhle alergií dávám bacha i na zeleninu,jak jsem vyplašená po tý jeho strašný reakci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
29.8.11 14:46

tak když to přeženu,tak může být alergie i na vodu. :wink: Teď mi doktor řekl, že se klidně může osypat, otéct atd… a i ty zažívací potíže. Každý má reakci jinou. Moje alergoložka mi zase říkala, že se potravinové alergie rády projevují vyrážkou na obličeji. Tak to začalo u nás. A ještě bolavé očka. Takže úplně netradiční reakce. Asi bych se nenechala odbýt tvrzením že tak se to projevit nemůže.
Co víám tak se hodně doporučuje začít ťřeba tvrdým sýrem. Ale na to máte děti asi ještě malinkaté. Takže opatrně!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
29.8.11 14:51

Jo, jo, ta vyrážka na obličeji je dost častá - mě se takhle malá osype po vajíčku a po pšeničné mouce a pak se ještě zeblije :roll: Ale když je ta alergie slabší, tak může být jen vyrážka.

Terrad jestli se ti zdá, že to má i po kaši, tak to už by ABKM nasvědčovalo. A ona se může rozvinout postupně, takže i to, že UM dítko tolerovalo ještě nic neznamená.

• Citovat
  • Upravit
1079
29.8.11 15:03

Mufina má pravdu. To že ti tolerovala Nutrilon nic neznamená. Asi bych trvala na odběru krve na alergii na BKM ať máš jasno. Myslím, že by ti to mohla udělat i dětská doktorka a nemuseli by jste zatím na gastro a nebo na alergologii. Ale to asi záleží na doktorce. Určitě bych se s ní o tom pobavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
29.8.11 15:18

No já se s ní o tom pobavím. Malá asi bude trošku senzitivnější na určitý věci. Kolem 3 měsíce se pořád osypávala po koupání a to jsme koupali jen ve vodě, pak jak začala všechno ocucávat, tak taky vždycky zflekatěla, ale vymizelo to. Očkování máme taky rozdělený, protože po něm teplotovala a zvracela a má kolem vpichu vždycky boule. Ach jo, to je pořád něco :zed: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
31.8.11 15:32

Ahoj,mám holčičku 10 měsíců a nedávno jsem jí poprvé dala jogurt pro takhle malé děti,byl tepelně upravený,takže nemusel být ani v lednici.jen co ho malá dojedla,začala šíleně otékat po celém těle,jeli jsme rychle do nemocnice,kde jí píchli injekci,Hrozně jsem se vyděsila.Takže nás čeká v nejbližší době alergologie,také se děsím alergie na mléko :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
31.8.11 15:39

To bych byla taky pěkně vyděšená, to byl normální anafylaktický šok 8-o Tak to asi alergii mít bude, ale neboj, není to nic hroznýho.

• Citovat
  • Upravit
2892
31.8.11 19:44
Jasně,určitě to zvládneme,kdyby měla opravdu alergii,ale ta představa,že jí v budoucnu nebudu moci dát nějakou mňamku z mléka nebo udělat pěkný dort k prvním narozkám,je mi moc líto :cry: ale co jsem mohla čekat,zdědila po mě atopický exém a mám i potravinovou alergii,takže je to jasné,bohužel.
Mufina píše:
To bych byla taky pěkně vyděšená, to byl normální anafylaktický šok 8-o Tak to asi alergii mít bude, ale neboj, není to nic hroznýho.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
31.8.11 20:02

POdle me stipance na hlave a rukach - tyn. exponovanzch mistech - jsou fakt od komaru. Propichnou i slabou latku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek