Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
madi píše:
Nebyli jste venku? Nespálila se o kopřivu? Tohle měl malej nedávno na nožičce a zmizelo mu to samo, ani jsem mu to nemazala
Tak si to precti cele znovu.Mel to jeden den a dneska zas.
Nedala jsi male novou potravinu??Tohle je koprivka-alergie reakce an neco.
kattkka píše:madi píše:Tak si to precti cele znovu.Mel to jeden den a dneska zas.
Nebyli jste venku? Nespálila se o kopřivu? Tohle měl malej nedávno na nožičce a zmizelo mu to samo, ani jsem mu to nemazala
Četla jsem to, neboj ![]()
madi píše:kattkka píše:Četla jsem to, nebojmadi píše:Tak si to precti cele znovu.Mel to jeden den a dneska zas.
po koprive ti to zmizi defakto hned.A navic tio to neputuje po celem tele.
Nez koprivka vyrazka alergie ano.
Ale vypada to tak.Mala to mela driv.Taky jsme nedosli iz ceho.Nikdy uz se to pak neobjevilo.
donaga píše:madi píše:Ne, poprvé se jí to objevilo v noci. Měla jsem podezření, že nám do bytu zatáhla kočka blechy a že jednu měla přes noc v overálku, ale udělalo se jí to i později přes den, kdy byla venku (to jsem to v duchu zase sváděla na komáry). Takže jsem byt vystříkala prostředkem proti blechám i komárům, povlečení vyprala a ráno a teď to má zas. Ale hlavně se to vždy rozrůstá postupně. Ale stejně jako u popálení kopřivou to tak do dvou hodin samo zmizí. Jenže po čase se to někde na tělíčku objeví zas.
To nevypadá na komára. Já mám teď dva štípance nevím odkud a už dva dny oteklé - kotník jak bambuli a bouli na čele
Ale to je fakt otok, ne pupínky.
A škrábe si to?
donaga píše:madi píše:Poštípání až do otoku ti tedy nezávidím. Ne neškrábe si to, ona o tom snad ani neví.
To nevypadá na komára. Já mám teď dva štípance nevím odkud a už dva dny oteklé - kotník jak bambuli a bouli na čeleAle to je fakt otok, ne pupínky.
A škrábe si to?
Tak to je dobře, to bych asi neřešila, namazat fenistilem, nic víc asi nezmůžeš ![]()
Probudili jste se s malými červenými pupínky, připomínajícími kousnutí od komára či „kopřivku“? Sání štěnic vyvolává dosti značné kožní reakce a vznik tzv. cimikózy, která bývá velmi často lékaři zaměňována za reakci na kyselé apod. a tím zůstává pravý původ déle neodhalen.
Nechci tě strašit, to proboha ne, ale napadlo mě to..
Nepřestěhovali jste se třeba ted někdy do bytu, domku, který někdo obýval? Nebo nepřijeli jste z dovolené? Bývá to prý poslední dobou častý suvenýr..
Nejspis to bude opravdu koprivka, dcera to mela 2×, jednou v lete v Chorvatsku, podruhe doma, trvalo to asi 4 dny a jak to prislo, tak to odeslo. Taky se to stehovalo po celem tele a vypadalo to jak pozahani koprivou nebo stipnuti komarem. Proti svedeni to mazat Fenistilem.
Určitě Fenistil, možná se informovat u Dr a nenechat ji si to škrábat..Možná i reakce na sluníčko…
Já řeším to samé. Včera po odpoledním spaní se malej probudil a měl to na obou tvářích. Mázla jsem Fenistilem, zmizelo to. Dneska mi usnul v autě a koukám, má to na tvářích, rukou i nohou.
Jestli se mu to objeví i zítra, jdeme k doktorovi, protože nevím, co s tím.
Ne, neprisli jsme na to, jen se domnivam, ze to mohlo byt pracim praskem, ve kterym prali lozni pradlo. Nebo vedrem
Pak to mela jeste jednou, to to mela jen na spodnich castech nohou, rano vstala, udelali se ji „stipance“ a v poledne uz nikde nic, dalsi den se to objevilo znovu. Pokazdy to trvalo tak 4-5 dni a pak nic. V tom Chorvatsku se rano probudila, ja myslela, ze ji neco pokousalo, pulhodinu byl „stipanec“ na jednom miste, pak zmizel a objevil se jinde. Tech „stipancu“ teda mela po celem tele dost a vypadalo to opravdu tak, jak kdybych ji vzala koprivou.
donaga píše:Raduš.ka44 píše:A svědí ho to?
Já řeším to samé. Včera po odpoledním spaní se malej probudil a měl to na obou tvářích. Mázla jsem Fenistilem, zmizelo to. Dneska mi usnul v autě a koukám, má to na tvářích, rukou i nohou.Jestli se mu to objeví i zítra, jdeme k doktorovi, protože nevím, co s tím.
A nejsou to potnicky?
Nesvědí, nedrbe si to, prý ho to ani nijak nebolí. POtničky to nejsou, ty má na zádech v jednom kuse. Tohle je něco jiného, nějaká alergická reakce zřejmě, ale na co? ![]()