Stěhující se vyrážka u dítěte

teresa20
21.8.11 13:51

Nebyli jste venku? Nespálila se o kopřivu? Tohle měl malej nedávno na nožičce a zmizelo mu to samo, ani jsem mu to nemazala :think:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
21.8.11 13:54
madi píše:
Nebyli jste venku? Nespálila se o kopřivu? Tohle měl malej nedávno na nožičce a zmizelo mu to samo, ani jsem mu to nemazala :think:

Tak si to precti cele znovu.Mel to jeden den a dneska zas.
Nedala jsi male novou potravinu??Tohle je koprivka-alergie reakce an neco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
21.8.11 13:56
kattkka píše:
madi píše:
Nebyli jste venku? Nespálila se o kopřivu? Tohle měl malej nedávno na nožičce a zmizelo mu to samo, ani jsem mu to nemazala :think:
Nedala jsi male novou potravinu??Tohle je koprivka-alergie reakce an neco.

Četla jsem to, neboj :-D

• Citovat
  • Upravit
24320
21.8.11 13:58
madi píše:
kattkka píše:
madi píše:
Nedala jsi male novou potravinu??Tohle je koprivka-alergie reakce an neco.
Četla jsem to, neboj :-D

po koprive ti to zmizi defakto hned.A navic tio to neputuje po celem tele.
Nez koprivka vyrazka alergie ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
21.8.11 14:01

Ale vypada to tak.Mala to mela driv.Taky jsme nedosli iz ceho.Nikdy uz se to pak neobjevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
21.8.11 14:02
donaga píše:
madi píše:
Ne, poprvé se jí to objevilo v noci. Měla jsem podezření, že nám do bytu zatáhla kočka blechy a že jednu měla přes noc v overálku, ale udělalo se jí to i později přes den, kdy byla venku (to jsem to v duchu zase sváděla na komáry). Takže jsem byt vystříkala prostředkem proti blechám i komárům, povlečení vyprala a ráno a teď to má zas. Ale hlavně se to vždy rozrůstá postupně. Ale stejně jako u popálení kopřivou to tak do dvou hodin samo zmizí. Jenže po čase se to někde na tělíčku objeví zas.

To nevypadá na komára. Já mám teď dva štípance nevím odkud a už dva dny oteklé - kotník jak bambuli a bouli na čele :roll: Ale to je fakt otok, ne pupínky.
A škrábe si to?

• Citovat
  • Upravit
teresa20
21.8.11 14:10
donaga píše:
madi píše:
To nevypadá na komára. Já mám teď dva štípance nevím odkud a už dva dny oteklé - kotník jak bambuli a bouli na čele :roll: Ale to je fakt otok, ne pupínky.
A škrábe si to?
Poštípání až do otoku ti tedy nezávidím. Ne neškrábe si to, ona o tom snad ani neví.

Tak to je dobře, to bych asi neřešila, namazat fenistilem, nic víc asi nezmůžeš :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9166
21.8.11 14:21

Probudili jste se s malými červenými pupínky, připomínajícími kousnutí od komára či „kopřivku“? Sání štěnic vyvolává dosti značné kožní reakce a vznik tzv. cimikózy, která bývá velmi často lékaři zaměňována za reakci na kyselé apod. a tím zůstává pravý původ déle neodhalen.

Nechci tě strašit, to proboha ne, ale napadlo mě to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
21.8.11 14:23

Nepřestěhovali jste se třeba ted někdy do bytu, domku, který někdo obýval? Nebo nepřijeli jste z dovolené? Bývá to prý poslední dobou častý suvenýr..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4618
21.8.11 14:55

Nejspis to bude opravdu koprivka, dcera to mela 2×, jednou v lete v Chorvatsku, podruhe doma, trvalo to asi 4 dny a jak to prislo, tak to odeslo. Taky se to stehovalo po celem tele a vypadalo to jak pozahani koprivou nebo stipnuti komarem. Proti svedeni to mazat Fenistilem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
21.8.11 14:58

Určitě Fenistil, možná se informovat u Dr a nenechat ji si to škrábat..Možná i reakce na sluníčko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
21.8.11 16:06

Já řeším to samé. Včera po odpoledním spaní se malej probudil a měl to na obou tvářích. Mázla jsem Fenistilem, zmizelo to. Dneska mi usnul v autě a koukám, má to na tvářích, rukou i nohou. :nevim: Jestli se mu to objeví i zítra, jdeme k doktorovi, protože nevím, co s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4618
21.8.11 16:26

Ne, neprisli jsme na to, jen se domnivam, ze to mohlo byt pracim praskem, ve kterym prali lozni pradlo. Nebo vedrem :nevim: Pak to mela jeste jednou, to to mela jen na spodnich castech nohou, rano vstala, udelali se ji „stipance“ a v poledne uz nikde nic, dalsi den se to objevilo znovu. Pokazdy to trvalo tak 4-5 dni a pak nic. V tom Chorvatsku se rano probudila, ja myslela, ze ji neco pokousalo, pulhodinu byl „stipanec“ na jednom miste, pak zmizel a objevil se jinde. Tech „stipancu“ teda mela po celem tele dost a vypadalo to opravdu tak, jak kdybych ji vzala koprivou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4618
21.8.11 16:27
donaga píše:
Raduš.ka44 píše:
Já řeším to samé. Včera po odpoledním spaní se malej probudil a měl to na obou tvářích. Mázla jsem Fenistilem, zmizelo to. Dneska mi usnul v autě a koukám, má to na tvářích, rukou i nohou. :nevim: Jestli se mu to objeví i zítra, jdeme k doktorovi, protože nevím, co s tím.
A svědí ho to?

A nejsou to potnicky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
21.8.11 16:35

Nesvědí, nedrbe si to, prý ho to ani nijak nebolí. POtničky to nejsou, ty má na zádech v jednom kuse. Tohle je něco jiného, nějaká alergická reakce zřejmě, ale na co? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek