Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
jsem naprosto K⭕, odrovnaná, přisuzuji to Zyrtecu, máte podobnou zkušenost, berete na alergii něco co únavu nezpůsobuje?
Jakmile si večer zyrtec nedám, tak celé dopoledne prokýchám a prosmrkám. Celoročně ![]()
Manžel po něm bývá taky unavenej, měl ho párkrát na alergii. Většinou to řeší tak, že si bere prášek jen na noc, neboť pracuje s elektrikou, po montážích, jezdí autem, musí být přes den ve střehu. Na mě takhle zase působí kynedril, taky jsem po něm ospalá.
Já si ho právě taky dává před spaním, ale myslím, že působení je 24h ![]()
Ahoj,
mě Zyrtec taky uspává
Brala jsem na noc a ještě dopoledne jsem byla jak praštěná ![]()
Zyrtec je oblbovák neskutečný! já po něm spala nonstop, a to jinak nespím skoro vůbec, bohužel ![]()
letos jsem měla na alergii nově Xyzal a super.
Nebo i claritin mě tak neuspával.
Zodac jsem měla taktéž a stejný jak zyrtec.
Ten Claritin mě taky uspával ![]()
Já teda nechodím na alergologii, takže zkouším co pomůže z volně dostupných léků no.
Mě to teda řekla i doktorka, že ho mám brát než jdu spát, protože se po něm chce spát. ![]()
Jinak bych zkusila asi Claritin, ten bere přítel, ale podle mě to bude stejný po každým… Možná se zeptej v lékárně, co ti oni doporučej.
Jsem se šla podívat na název těch prášků, co má manžel. Zyrtec tenkrát zavrhl a má tam nějaký prášky na alergii Aerius.
Taky tak, Zyrtec máme přes celou rodinu vyzkoušen a uspával snad všechny.¨
V těhu a u kojení jsem brala „šetrnější“ Claritine, nyní už beru Aerius a má ho i manželova první dcera a nemáme ani jedna problémy, že by uspával.
xyzal dostupný je, sice si za to zaplatíš, ale je skvělý. Myslím, že i účinnější - a nebo jsem letos poprvé měla menší příznaky
Ale prodávají ho jen po 14 denních platíčkách.
Me uspava zyrtec i xyzal. doktorka mi poradila brat ho vecer uz okolo osme hodiny, abych rano mohla fungovat (vstavam do prace v 5:45). Takze rano funguju, ale vecer jsem jak prastena.
Ale oba dva leky jsou dobri pomocnici, pokud vecer z nejakeho duvodu nemuzu usnout ![]()
zyrtec mě taky uspával a alergie moc neustupovala…
letizen byl o dost lepší ![]()
a mě pak nejvíc pomohlo, když sem se na léky vyprdla úplně a za dvě sezóny se mi senná rýma zmírnila asi sama o sobě…jestli si tělo zvyklo nebo co, nevím…
ale taky záleží jak silné alergické reakce máš, samozřejmě…otýkání a pod. bych samozřejmě neriskovala…
Tak manžel je alergik a bere občas Zyrtec, bral Xyzal, byl hodně unavený a ospalý. A jak si byl u Murdy pro prášky, tak jí to říkal a napsala mu Ewofex. Povídal,že je po něm unavený míň. Prý když si prášek nevezme, tak je unavený z alergie a když si ho vezme, tak je unavený z prášků..
Ale pokud bys měla opravdu silnou reakci, tak alergologové dávají na překonání nejhoršího injekci, působí 3 týdny a smí se dát tuším jednou do roka.. Manžel jí dostal před dvěma lety v pelyňkové sezóně, kdy byl totálně KO a pak to bylo dobrý a zbytek nějak doklepal. Teď chodí už dva roky na očkování.