Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mě se takhle osypaly oči na začátku těhotenství ![]()
Jinak jsem alergik, atopik…takže to byl ekzém…vyrašil díky těhotestvím oslabené imunitě, aspoň toto mi teda bylo řečeno ![]()
RyBANA píše:
Mě se takhle osypaly oči na začátku těhotenstvíJinak jsem alergik, atopik…takže to byl ekzém…vyrašil díky těhotestvím oslabené imunitě, aspoň toto mi teda bylo řečeno
Ahojky, a pomohlo Ti na to něco? Já jsem taky alergik, ale asi díky těhotenství se mi alergie letos vyhnula obloukem ![]()
Zkouším i postupně vynechávat určitý potraviny (med, určitý druhy ovoce), jestli to není tim. Vím, že takhle přes diskuzi asi nic nevyřeším, ale ke kožní se mi nechce, protože mi dá mast a tím to hasne, klasika … ![]()
Nepomoho mi nic, jen čas
Nebo tak zpříjemnilo mi to promazávání indiferentní mastí..nic jinýho jsem stejně nemohla ![]()
vypadá to na ekzém, pokud jsi nakloněna alternativní medicíně, zkus čínu, problém kolem očí mohou být ledviny nebo taky játra (ne přímo veliká potíž, ale nějaká nerovnováha, která se projeví právě tím ekzémem), byliny nebo akupunktura to spraví
Saroya píše:
vypadá to na ekzém, pokud jsi nakloněna alternativní medicíně, zkus čínu, problém kolem očí mohou být ledviny nebo taky játra (ne přímo veliká potíž, ale nějaká nerovnováha, která se projeví právě tím ekzémem), byliny nebo akupunktura to spraví
jsem nakloněna alternativní medicíně, ale bylinky mi právě taky moc nezabraly
Vyhledala jsem léčitele, který mi předepsal čaj ze směsi bylin… Asi to zkusím ještě někde u jiného léčitele.
Sumaya píše:
A co konopná mast?
Ještě jsem nezkoušela … Jaká značka? Zabrala Ti třeba na ekzém? Já už se mazala tolika přípravky, že jsem na to rezignovala a nechávám tu pleť raději odpočinout … ![]()
Anonymní píše:Saroya píše:jsem nakloněna alternativní medicíně, ale bylinky mi právě taky moc nezabraly
vypadá to na ekzém, pokud jsi nakloněna alternativní medicíně, zkus čínu, problém kolem očí mohou být ledviny nebo taky játra (ne přímo veliká potíž, ale nějaká nerovnováha, která se projeví právě tím ekzémem), byliny nebo akupunktura to spravíVyhledala jsem léčitele, který mi předepsal čaj ze směsi bylin… Asi to zkusím ještě někde u jiného léčitele.
s léčitelem zkušenost nemám a určitě bych dala na doporučení příp. vlastní zkušenost, ale s čínskou medicínou ano a zkušenost velmi dobrá, zaměří se na konkrétní oslabený orgán, který posiluje, akupunktura funguje rychleji než bylinky, většinou se dávají ve formě slisovaných kuliček nebo nadrcené byliny, které se polykají a zapíjí vodou a nebo i dlouho vařené výluhy…
Anonymní píše:Sumaya píše:Ještě jsem nezkoušela … Jaká značka? Zabrala Ti třeba na ekzém? Já už se mazala tolika přípravky, že jsem na to rezignovala a nechávám tu pleť raději odpočinout …
A co konopná mast?
tipuju, že je to problém vnitřní a vnější potírání to úplně nepořeší ![]()
Anonymní píše:Sumaya píše:Ještě jsem nezkoušela … Jaká značka? Zabrala Ti třeba na ekzém? Já už se mazala tolika přípravky, že jsem na to rezignovala a nechávám tu pleť raději odpočinout …
A co konopná mast?
Mě se to sem tam udělá na ruce, ale jen málo. Chci si ho objednat. Koukala jsem na tento: http://www.topvet.cz/…opna-mast-70
Právě jsem pročítala různý diskuze na konopný krémy a většinou lidi psali, že to pomáhá. Pamatuji, že jednou v tv si z toho paní dělala vývary a obklady na nohy, pěstovala to na zahradě a kvůli tomu měla problémy s policií. Já si myslím, že to může mít dobrý hojivý účinky. Sestře doporučila doktorka na opary balzám na rty z konopí a řekla mi, že se jí přestaly dělat tak často.
Já vím, že u očí je to blbý místo. Možná by ti Dr. na to dala nějaký lehčí kortikoidy, aby se to rychleji zlepšilo a zklidnilo.
tak jsem zkusila dávat na oblast okolo očí slanou vodu, kterou jsem si v petce dovezla od moře a docela se mi to spravilo. tak uvidim, co dál.
Děkuji moc za rady.
Anonymní píše:
tak jsem zkusila dávat na oblast okolo očí slanou vodu, kterou jsem si v petce dovezla od moře a docela se mi to spravilo. tak uvidim, co dál.Děkuji moc za rady.
Já jsem si dříve chtěla objednat z netu mořskou sůl a rozpustit ji ve vodě, nebo mýdlo z bahna mrtvého moře. Na to byly docela dobrý recenze. ![]()
Ahoj, prosím vás o radu, pokud máte zkušenosti se stejným problémem.
Okolo očí (horní i dolní víčka) mi úplně ztvrdnula kůže, která je suchá a sem tam se loupe. Přestože je mi 25, okolo očí mám scvrklou kůži, jako by mi bylo 70. Do večera se to vždycky zlepší, ale ráno po probuzení to jsem zas tam, kde včera. Kůže je navíc zarudlá, takže vypadám, jak kdybych věčně brečela nebo mě někdo mlátil.
Krevní testy mám dl MUDr. v pořádku a po vyhledání léčitele mi bylo sděleno, že mi nic není, že je to možná stresem. Ale v žádném stresu nejsem