Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Anonymní píše:Sumaya píše:To jo, mám doma bahno z mrtvého moře, takže si jej dávám (ale ne do oblasti očí, protože to dost pálí), ale na suchou kůži okolo brady si jej dávám. Na ty oči mi pomáhá ta mořská voda. Jako výsledek šel vidět už první den k večeru, kdy zmizlo to zarudnutí. Snad to vydrží aspoň nějakou chvíliAnonymní píše:Já jsem si dříve chtěla objednat z netu mořskou sůl a rozpustit ji ve vodě, nebo mýdlo z bahna mrtvého moře. Na to byly docela dobrý recenze.
tak jsem zkusila dávat na oblast okolo očí slanou vodu, kterou jsem si v petce dovezla od moře a docela se mi to spravilo. tak uvidim, co dál.Děkuji moc za rady.
a jaký používáš třeba krém na pleť? To si moc taky nevim rady, protože jsem vyzkoušela dost krémů, ale nesedl mi žádný. Uvažuju o Avene nebo Neutrogena.
Já na pleť a ruce používám Excipial U Lipolotio (ten mastnější), je fakt dobrej a požívá se i pro děti. Jinak jsem vyzkoušela na pleť od Vichy - Normaderm. Měla jsem 2 vzorky a v pohodě, měla jsem po tom hladkou pleŤ. Pak jsem zkusila Od LA Roche Possay - Hydraphase, ale z toho se mi po 5 dnech udělaly asi 3 menší uhry a menší suché flíčky. Má to být hypoalergenní, ale mě to nesedlo.
Jinak na odlíčení používám od Biodermy - Sensibio. To odlíčí i voděodolnou řasenku. Já jinak nesnesu odličovací vody typu Nivea, Garnier atd.
Saroya píše:Anonymní píše:s léčitelem zkušenost nemám a určitě bych dala na doporučení příp. vlastní zkušenost, ale s čínskou medicínou ano a zkušenost velmi dobrá, zaměří se na konkrétní oslabený orgán, který posiluje, akupunktura funguje rychleji než bylinky, většinou se dávají ve formě slisovaných kuliček nebo nadrcené byliny, které se polykají a zapíjí vodou a nebo i dlouho vařené výluhy…Saroya píše:jsem nakloněna alternativní medicíně, ale bylinky mi právě taky moc nezabraly
vypadá to na ekzém, pokud jsi nakloněna alternativní medicíně, zkus čínu, problém kolem očí mohou být ledviny nebo taky játra (ne přímo veliká potíž, ale nějaká nerovnováha, která se projeví právě tím ekzémem), byliny nebo akupunktura to spravíVyhledala jsem léčitele, který mi předepsal čaj ze směsi bylin… Asi to zkusím ještě někde u jiného léčitele.
Ahojky a nemáš prosím nějaký odkaz, kde bych si vyhledala nějakého odborníka přes čínskou medicínu? ![]()
v jakém městě bydlíš?
já mám kontakty na odborníky v Praze, jinak bohužel ne, asi bych jinak googlovala, pokud by ani nikdo ze známých nedoporučil
Saroya píše:
v jakém městě bydlíš?
já mám kontakty na odborníky v Praze, jinak bohužel ne, asi bych jinak googlovala, pokud by ani nikdo ze známých nedoporučil
Já jsem z Ostravska. Ok, díky aspoň za radu, zkusim googlovat. ![]()
http://shiatsucentrum.blogspot.com/…ediciny.html
no nevim, vygooglila jsem toto (ty asi též), zkusila bych to, ale opravdu se ještě poptej přátel, třeba někdo bude mít dobrou zkušenost.
napíšu ti ještě, jak to obvykle probíhá na vyšetření - odborník na čínskou medicínu vyšetřuje totiž jinak než v západní medicíně:
Počítej s tím, že to bude i něco stát. Ale je to dobrá cesta a přála bych ti, aby se ti to spravilo. ![]()
@RyBANA píše:
Mě se takhle osypaly oči na začátku těhotenstvíJinak jsem alergik, atopik…takže to byl ekzém…vyrašil díky těhotestvím oslabené imunitě, aspoň toto mi teda bylo řečeno
@RyBANA
Prosim co na tu vyrazkz v tehu zabralo? Stejny pripad jen se bojim atb a kortikoidu vo jsem dostala jneb jsem v 8tt ![]()
@RyBANA píše:
Mě se takhle osypaly oči na začátku těhotenstvíJinak jsem alergik, atopik…takže to byl ekzém…vyrašil díky těhotestvím oslabené imunitě, aspoň toto mi teda bylo řečeno
A cim se to da lecit? Mam stejny problem a nezabira ani zyrtec:(
Poslední týdny na to taky trpím, ale já vím, co mi to způsobuje, akorát se toho nechci vzdát… Konopná mast nepomáhá, osvědčil se mi Sudocream na dětské prciny ,– mazat na noc.
Mazu lipobasi, ale intak se to zhorsuje
na koznim predepsala jen kortikoidy, ktere gynda rovnou zavrhl neb jsem v 8 tt, pry at zkusim zyrtec ale telo na nej moc nereaguje. Po jake dobe vam ty vyrazkynprestaly? Mam osety oblicej, oci natekly, vlasy plne bolaku a jinde nic
k tomu je mi furt soufl a jsem unavena zahlenena , suchy dutiny, do nosu strikam toztok morske soli, leze mi to uz na mozek
zda se ze kys. Listovou to asi nebylo, uz jsem eliminovala co slo co vam to treba zpusobuje za jidlo piti ci jine veci? Je nejaka sance ze to samo prejde? ![]()
No, konkrétně mně to způsobuje lepidlo na umělé řasy i přes to, že to je lepidlo pro extrémě citlivé oči!
Ahoj, tak se mi před pár dny taky objevila vyrážka. Začalo to pod očima a vedle oči, červené malé, trochu svědivé puchýřky, teď jsou to ložiska suché červené kůže. Kosmetiku používám roky stejnou, vůbec mě nenapadá, čím by to mohlo být. Na kožní se mi úplně nechce, kvůli pár malým flekum bych kortikoidy stejně nebrala, jsem 16 Tt. Ale zdálky vypadám, jak když mám kruhy pod ocima
Zkusím asi Excipial. Nebo myslíte, že můžu sudocrem? Vím, že je na vyrážky, ale zase vysušuje a to asi úplně nepotřebuju ![]()
To jo, mám doma bahno z mrtvého moře, takže si jej dávám (ale ne do oblasti očí, protože to dost pálí), ale na suchou kůži okolo brady si jej dávám. Na ty oči mi pomáhá ta mořská voda. Jako výsledek šel vidět už první den k večeru, kdy zmizlo to zarudnutí. Snad to vydrží aspoň nějakou chvíli
a jaký používáš třeba krém na pleť? To si moc taky nevim rady, protože jsem vyzkoušela dost krémů, ale nesedl mi žádný. Uvažuju o Avene nebo Neutrogena.