Alergie na ořechy

10
2.8.11 12:14

Alergie na ořechy

ahoj všichni byla bych ráda kdyby mi někdo poradil mám syna 1,5 roku má alergii na ořechy i na vejce a je těžký atopik. vyzkoušela jsem spoustu krémů a olejů ale nic nepomáhá. hledám nějaké krémy které by neobsahovaly žádné máslo z ořechů a ani nic z rostliných olejů.díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11689
2.8.11 13:39

Ahoj, syn má alergii na ABKM a k tomu samozřejmě atopický exém, v nemocnici nám předepsali
toto a kromě krému je ještě přísada do koupele a šampon, exzem nám zmizel po jednom týdnu, mažu ráno, odpoledne a večer vykoupu v té přísadě do koupele, pokožku má ted hladounkou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
2.8.11 14:41

koukala jsem na ten krém a jeho složení je tam také uveden slunečnicový olej a olej z podzemnice a to mu nevadilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5368
5.8.11 14:48

Ahoj,
muj syn ma taky silnou alergii na orechy- stacilo mi snist male mnozstvi a hned po kojeni se uplne osypal, nez jsem na to konecne prisla :-( Linola z predchoziho prispevku pomaha moc, kuzicku ma po ni opravdu cistou a hebkou.
Jinak my pouzivame jeste Excipial U Lipolotio. Nekomu nezabira, nam ale 100%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
5.8.11 20:07

ten excipional jsem také zkoušela ale bohužel nezabral v pátek jedeme do motola na kožní tak uvidíme a také jsem koukala na ten mladý ječmen a chlorela nemáte s tím zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
20.12.12 07:33

Ahoj, mému 2,5letému synovi zjistily alergii na vlašské ořechy. Můžu se zeptat, zda vašich dětem s touto alergii pečete např. cukroví z jiných ořechů nebo raději jim nedáváte žádné ořechy? A jak je to s výrobky kde je uvedeno Může obsahovat stopy ořechů? Dáváte jim tyto výrobky? Já mu tyhle výrobky nechci dávat, ale pár chytrých hlav v okolí mě přesvědčuje, že tyto výrobky by mohl jíst… Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7112
1.10.18 10:46

Ořechy, med-kojení

ahoj, oživuji diskuzi s trochu podobným problémem. Můj syn-7 měsíců,kojený - má zničehonic po zádíčkách ekzém, taková suchá místa, která po namočení zčervenají. Má ho už týden, zítra jdeme konečně k doktorce. Nicméně, má některá z vás zkušenost, že to může být z toho, že jsem si dávala čerstvé ořechy-hodně nebo med-velmi hodně? Z příkrmů to asi nebude, protože jedeme pořád již jednou osvědčené......Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.23 13:13

Kde vsude jsou orechy

Ahoj.Mam alergii na ořechy. Dlouho jsem nevěděla z čeho mám koprivku.Po poslední reakci na oplatky a cukroví, kdy jsem se osypala a otekla včetně rtů a pod. Jsem na alergologii dostala kortikoidy, závěr alergie na ořechy. Ale kde všude jsou ty ořechy skryté, oplatky kde bych je nečekala a zase reakce jak blázen. :think:

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
11.1.23 14:09
@Anonymní píše:
Ahoj.Mam alergii na ořechy. Dlouho jsem nevěděla z čeho mám koprivku.Po poslední reakci na oplatky a cukroví, kdy jsem se osypala a otekla včetně rtů a pod. Jsem na alergologii dostala kortikoidy, závěr alergie na ořechy. Ale kde všude jsou ty ořechy skryté, oplatky kde bych je nečekala a zase reakce jak blázen. :think:

Tak logický nemáš jíst to kde ořechy nečekáš a nejíst to kde je čekáš :roll: Ale číst si složení výrobků

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.1.23 14:22
No tak jasně, že nejim ořechy a ořechové cukrovinky.Na složení na etiketě nevidím, moc malé písmo. Mela sem oplatek, který není oriskovy.Pak mi syn zjistil, že nese stopy ořechů.
@smajlik345 píše:
Tak logický nemáš jíst to kde ořechy nečekáš a nejíst to kde je čekáš :roll: Ale číst si složení výrobků

Tím pádem nejist žádný oplatkycokolady atd. :nevim:,

• Citovat
  • Upravit
1261
11.1.23 15:19

Tak stopy ořechů jsou ve všem, když v dané fabrice dělají cokoli ořechového. Takže prostě nejez žádné kupované sušenky a podobné výrobky, když ti vadí i stopy ořechů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.23 15:23
@AnoNe píše:
Tak stopy ořechů jsou ve všem, když v dané fabrice dělají cokoli ořechového. Takže prostě nejez žádné kupované sušenky a podobné výrobky, když ti vadí i stopy ořechů.

Ach jo.Tak se nedá nic dělat. :zed: Děkuji za informaci.

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
11.1.23 15:38
@Anonymní píše:
No tak jasně, že nejim ořechy a ořechové cukrovinky.Na složení na etiketě nevidím, moc malé písmo. Mela sem oplatek, který není oriskovy.Pak mi syn zjistil, že nese stopy ořechů.
Tím pádem nejist žádný oplatkycokolady atd. :nevim:,

Jenže u alergii to jinak než jen číst složení (sama alergii mám). A když to nepřečteš, tak to nekupuj. Vem si brýle. Nebo si vyfoť výrobek, doma si zjistí na netu složení a při příští návštěvě kup.
A ano ořechy nejsou jen v ořechách a v ořechových cukrovinkách, ale ve většině sladkosti…
Mám alergii na mléko a jaké bylo mé překvapení, že mléko je i tam kde bych ho nečekala.
A taky se na spoustě výrobků píše a je to rozdíl - Nese stopy ořechů, tím pádem se dá předpokládat, že sice malé množství ořechů, ale budou tam.
A nebo Může obsahovat stopy ořechů - pravděpodobně tam nejsou, ale aby výrobce neměl problémy, tak to tam napsal. Protože se v dané firmě, vyrábí i ořechové sladkosti…A zaměstnanci mohli linku, špatně umýt a nějaký drobeček ořechu, tam může být, proto to tam píše aby ho někdo nechtěl žalovat za zdr. problémy

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.1.23 15:43
@smajlik345 píše:
Jenže u alergii to jinak než jen číst složení (sama alergii mám). A když to nepřečteš, tak to nekupuj. Vem si brýle. Nebo si vyfoť výrobek, doma si zjistí na netu složení a při příští návštěvě kup.
A ano ořechy nejsou jen v ořechách a v ořechových cukrovinkách, ale ve většině sladkosti…
Mám alergii na mléko a jaké bylo mé překvapení, že mléko je i tam kde bych ho nečekala.
A taky se na spoustě výrobků píše a je to rozdíl - Nese stopy ořechů, tím pádem se dá předpokládat, že sice malé množství ořechů, ale budou tam.
A nebo Může obsahovat stopy ořechů - pravděpodobně tam nejsou, ale aby výrobce neměl problémy, tak to tam napsal. Protože se v dané firmě, vyrábí i ořechové sladkosti…A zaměstnanci mohli linku, špatně umýt a nějaký drobeček ořechu, tam může být, proto to tam píše aby ho někdo nechtěl žalovat za zdr. problémy

Dekuji.Tak aspoň medvidci, bonbóny budou bezpečně. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
smajlik345
11.1.23 15:46
@Anonymní píše:
Dekuji.Tak aspoň medvidci, bonbóny budou bezpečně. :mrgreen:

A některé chipsy :mrgreen: Tam by ořechy být neměly. Alespoň to je tak nějak vše, co mi zůstalo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek