Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám dvouletého synka a pořídila jsem mu chlorelu a ječmen, tak se chci zeptat jak mu začít dávkovat tyto zelené potraviny, když je silný atopik a alergik. Vím, že hodně opatrně, protože to bude mít ze začátku opačný efekt, ale konkrétně nevím kolik.
Suri - předně ten kdo ti je prodal by ti měl přesně vysvětlit jak je začít brát…jaké můžeš pozorovat účinky a jak se k nim postavit.
Pokud ne a pořídila jsi si je sama - např. v lékárně mrkni na nějaké webovky… já používám ječmen a chlorellu sama u sebe, manžela a občas dám i tabletku chl.malé / ale to množství nechám na jejím uvážení /
Jen kontroluji jesti hodně pije, aby se vláknina nasákla a ona neměla zácpu.
Ať pomůže !!
Od jaké je máš firmy? Není to náhodou až od tří let? Myslím si totéž, co Navli, že bys měla mít info od prodejce + by měl být malý samozřejmě prodejcem sledován (ve smyslu možnosti konzultací). Takhle nadivoko bez předchozí zkušenosti bych mu to nedávala. ![]()
Od firmy GW. Již mi byl před rokem nabízen s prezentací a dlouhém povídání doma, ale nevěřila jsem tomu a tak jsem tomu nevěnovala pozornost a dávkování už vůbec. Dnes už nevím co vyzkoušet, aby to malýmu pomohlo, tak jsem se nakonec rozhodla pro tohle. Prodala mi je kamarádka, která s tím prozatím skončila a měla balení doma navíc. Synovi to dávala od roka. Jinak od tří let to doporučují proto, že chlorela je ve formě tablet a zákon jim tohle nařizuje. To, že si to můžeš doma v hmoždíři rozdrobit, tak to zákon už neví.
Tak u GW je to napsáno i na ječmeni a ten je v prášku… Jasně že se chrání.
Kamarádka to dělá a malé to dávala už cca od roka, ale ta byla zdravá. A také je lékařka a měla s GW už zkušenosti.
Začala bych asi 1 tbl řasy a tak půl lžičkou ječmene, možná i postupně (nejdřív jedno, časem druhé). Ale fakt si sežeň v místě nějakého poradce, u atopie a alergií bych se těch očistných reakcí u tak malého dítěte bála. Prostě abys měla jistotu, že to máš pod kontrolou.
Tak já brala ječmen a malé jsem ho dávala taky, na radu kamaráda magistra, který mi to prodal. Malá to dostávala od roka a dávkování bylo jedna lžička denně do 100ml vody, nebo se to mohlo dávat do jídla, aby to snědla.
také jsem zjištovala jak řasu a ječmen používat mám doma 1,5 ročního a ten má alergii na ořecha vaječ. bílek a atopák. psala jsem jedné paní která se tímto zabuvá a ta mi napsala. půl lžičky ječmene deně nejlépe ráno po týdnu přidat chlorelu. začít se má opatrně aby si na to tělo zvyklo. po 4 týdnech se může řasa dávat i na postižená místa smuchá se s vodou a nanese se na tělo zezačátku se zkusí třeba jen ruka aby se vědělo jak to bude tělo snášet
Tak já dostala už radu 3 dny půl lžičky ráno, pak přidat půl lžičky večer a pak zase po 3 dnech půl lžičky v poledne, pak navýšit po třech dnech na celou lžičku ráno, pak večer a pak v poledne. Takové je doporučené dávkování pro ekzematiky a s chlorelou máme ještě počkat, že ta je detoxikační, tak abychom neměli zpětnou reakci…Už jí má čtvrtý den.
tak koukám že každý to dávkování ti doporučí jinak ale hlavně aby to zabralo já do toho půjdu příští týden tak uvidíme.
Dobrý den,
běžné dávkování je uvedeno níže (pro dospělého), od kterého se odvíjí dávkování pro dítě a platí to pro zelené potraviny Fresh a Green Ways:
JEČMEN Ráno Poledne Večer
1.-3.den 0,5 0,0 0,0
4.-7.den 0,5 0,0 0,5
8.-10.den 0,5 0,5 0,5
11.-12.den 1,0 0,5 0,5
13.-14.den 1,0 1,0 0,5
15.den a dále 1,0 1,0 1,0
uváděn počet kávových lžiček
ze začátku doporučuji lžičky zarovnané
později (od 15. dne možno i s kopečkem)
CHlorella Ráno Poledne Večer
1.-3.den 1 1 1
4.-7.den 2 1 2
8.-10.den 3 2 3
11.-12.den 4 3 4
13.-14.den 5 4 5
15.den a dále 6 5 6
uváděn počet tablet
toto je dávka pro 40kg člověka - pro děti je dávkování podle hmotnosti, ne dle věku. Pro 20 kg dítě je dávkování poloviční, pro 10 kg dítě je dávka čtvrtinová atd. více informací na www.zelenyobchod.cz