Jaké dávkování u ječmene a chlorely?

328
7.8.11 17:42

Jaké dávkování u ječmene a chlorely?

Ahoj, mám dvouletého synka a pořídila jsem mu chlorelu a ječmen, tak se chci zeptat jak mu začít dávkovat tyto zelené potraviny, když je silný atopik a alergik. Vím, že hodně opatrně, protože to bude mít ze začátku opačný efekt, ale konkrétně nevím kolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16631
7.8.11 18:34

Suri - předně ten kdo ti je prodal by ti měl přesně vysvětlit jak je začít brát…jaké můžeš pozorovat účinky a jak se k nim postavit.
Pokud ne a pořídila jsi si je sama - např. v lékárně mrkni na nějaké webovky… já používám ječmen a chlorellu sama u sebe, manžela a občas dám i tabletku chl.malé / ale to množství nechám na jejím uvážení /
Jen kontroluji jesti hodně pije, aby se vláknina nasákla a ona neměla zácpu.

Ať pomůže !!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
7.8.11 18:52

Od jaké je máš firmy? Není to náhodou až od tří let? Myslím si totéž, co Navli, že bys měla mít info od prodejce + by měl být malý samozřejmě prodejcem sledován (ve smyslu možnosti konzultací). Takhle nadivoko bez předchozí zkušenosti bych mu to nedávala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
7.8.11 19:01

Od firmy GW. Již mi byl před rokem nabízen s prezentací a dlouhém povídání doma, ale nevěřila jsem tomu a tak jsem tomu nevěnovala pozornost a dávkování už vůbec. Dnes už nevím co vyzkoušet, aby to malýmu pomohlo, tak jsem se nakonec rozhodla pro tohle. Prodala mi je kamarádka, která s tím prozatím skončila a měla balení doma navíc. Synovi to dávala od roka. Jinak od tří let to doporučují proto, že chlorela je ve formě tablet a zákon jim tohle nařizuje. To, že si to můžeš doma v hmoždíři rozdrobit, tak to zákon už neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
7.8.11 19:08

Tak u GW je to napsáno i na ječmeni a ten je v prášku… Jasně že se chrání.
Kamarádka to dělá a malé to dávala už cca od roka, ale ta byla zdravá. A také je lékařka a měla s GW už zkušenosti.
Začala bych asi 1 tbl řasy a tak půl lžičkou ječmene, možná i postupně (nejdřív jedno, časem druhé). Ale fakt si sežeň v místě nějakého poradce, u atopie a alergií bych se těch očistných reakcí u tak malého dítěte bála. Prostě abys měla jistotu, že to máš pod kontrolou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12300
7.8.11 22:20

Tak já brala ječmen a malé jsem ho dávala taky, na radu kamaráda magistra, který mi to prodal. Malá to dostávala od roka a dávkování bylo jedna lžička denně do 100ml vody, nebo se to mohlo dávat do jídla, aby to snědla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
8.8.11 17:03

také jsem zjištovala jak řasu a ječmen používat mám doma 1,5 ročního a ten má alergii na ořecha vaječ. bílek a atopák. psala jsem jedné paní která se tímto zabuvá a ta mi napsala. půl lžičky ječmene deně nejlépe ráno po týdnu přidat chlorelu. začít se má opatrně aby si na to tělo zvyklo. po 4 týdnech se může řasa dávat i na postižená místa smuchá se s vodou a nanese se na tělo zezačátku se zkusí třeba jen ruka aby se vědělo jak to bude tělo snášet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
11.8.11 19:41

Tak já dostala už radu 3 dny půl lžičky ráno, pak přidat půl lžičky večer a pak zase po 3 dnech půl lžičky v poledne, pak navýšit po třech dnech na celou lžičku ráno, pak večer a pak v poledne. Takové je doporučené dávkování pro ekzematiky a s chlorelou máme ještě počkat, že ta je detoxikační, tak abychom neměli zpětnou reakci…Už jí má čtvrtý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
12.8.11 07:11

tak koukám že každý to dávkování ti doporučí jinak ale hlavně aby to zabralo já do toho půjdu příští týden tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zelený obchod
15.8.11 06:30

Davkovani pro dite

Dobrý den,

běžné dávkování je uvedeno níže (pro dospělého), od kterého se odvíjí dávkování pro dítě a platí to pro zelené potraviny Fresh a Green Ways:

JEČMEN Ráno Poledne Večer
1.-3.den 0,5 0,0 0,0
4.-7.den 0,5 0,0 0,5
8.-10.den 0,5 0,5 0,5
11.-12.den 1,0 0,5 0,5
13.-14.den 1,0 1,0 0,5
15.den a dále 1,0 1,0 1,0
uváděn počet kávových lžiček
ze začátku doporučuji lžičky zarovnané
později (od 15. dne možno i s kopečkem)

CHlorella Ráno Poledne Večer
1.-3.den 1 1 1
4.-7.den 2 1 2
8.-10.den 3 2 3
11.-12.den 4 3 4
13.-14.den 5 4 5
15.den a dále 6 5 6
uváděn počet tablet

toto je dávka pro 40kg člověka - pro děti je dávkování podle hmotnosti, ne dle věku. Pro 20 kg dítě je dávkování poloviční, pro 10 kg dítě je dávka čtvrtinová atd. více informací na www.zelenyobchod.cz

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek