Nevím, co mě kouslo

10584
7.8.11 22:08

nevím co mě kouslo

holky nevíte co mě mohlo kousnout,je to jak pupínek a okolo červený flek,mám to na noze 4dny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10584
7.8.11 22:09

ještě jedna fotka,jen nejsou moc kvalitní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
833
7.8.11 22:16

Ahojky, pokud to nebyla vosa- to by sis asi všimla :-D , tak to mohlo být třeba hovado! Mě taky občas nějaký kousanec takhle oteče a myslim, že kolikrát i od komára, asi záleží kolik tam vstříkne jedu :think: a pak mi to taky takhle natýká třeba na zadní straně stehen (jak je to tam asi měkčí :lol: )…
Mno asi jsem moc neporadila, ale snaha byla :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
7.8.11 22:20

pit ja to mam na lytku,co jsem tehu ,jsem jako hypochondr,uz jsem si naordinovala boreliozu :mrgreen: :mrgreen:
bala jsem se aby to nic nebylo,dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
7.8.11 22:37

Pokud to máš oteklé, borelióza to nebude :mavam: Nedávno jsem řešila cosi podobného, nakonec jsem skončila na ATB, protože jsem měla zánět přes celé stehno. Bodla mě včela a zřejmě před tím přistála na něčem hodně jedovatém :cert: Měla jsem bodanec, kolem bílo, pak obr rudej flek (10*15cm) a pak ještě dalších iks cm dokola nateklý.

Přeju, ať to se to brzo vstřebá. Překroj a přilož si na to cibuli a taky to leduj, to je na otok nejlepší. Pokud by to hodně natíkalo (u mě trvalo několik dní, než to nateklo do obludných rozměrů a vybarvilo se), tak si s tím raadši skoč k dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
833
7.8.11 22:38

No pokud by se to tvářilo nějak podezřele, tak to můžeš vždycky ukázat doktorce, vezmou ti krev a bude jasno :wink: .. Ale nevím jestli 4 dny nejsou na boreliozu krátká doba, možná zapátrej na internetu jaká je inkubační doba!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
7.8.11 22:52

ja mam natekly jen to mistecko kol vpichu a pak ten flicek ne:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
7.8.11 23:01

Z krve se dá něco určit nejdřív po třech týdnech a co se týče erythema migrans (to je ten flek), tak ten se tvoří tak týden po infikování a může být kdekoliv na těle, nejen na místě vpichu. A jak jsem psala, nebylo by to nateklé. Pokud to máš nateklé, tak na boreliozu vůbec nemysli :wink:

Jak jsem psala dosti rozsáhle jsem to nedávno řešila, tohle mi tenkrát psala kamarádka:
Erythema migrans - tj. „typická červená skvrna“ - je červený či tmavorůžový flek velikosti minimálně pětikoruny, (mamka jí měla cca 11-12 cm v průměru), bez jakéhokoliv otoku, bez jakéhokoliv pupínku uprostřed, který se může vyskytnout v místě kousnutí klíštětem, ale i kdekoliv jinde na těle. Mimochodem, erythema migrans se objeví u cca 40 % pacientů, takže zase tak typická taky není. Když už se objeví, tak se objevuje nejčastěji za 7-10 dní po nasátí klíštěte, ale rozsah je 3-30 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
7.8.11 23:12

Tohle jsem našla:

http://images.google.com/search?…

A nějaká diskuze:

http://www.borelioza.cz/…vni_diskuse/

A mizím spát. ržím palce, ať to nic není :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
8.8.11 07:16

Po hovadu bývají pěkný jelita, taky jsem nedávno jedno měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
8.8.11 07:40

amabilis:dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
8.8.11 08:04

nedávno jsem četla jaké mrchy bývají mochničky, jaké měla paní komplikace, nejdříve jen otok a pak horečky, tak bacha nepodceňovat štípance

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
8.8.11 10:25

fotka z rana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
8.8.11 10:32

Pipi, radši s tím k dr zajdi. Jistota je jistota (co se týče borelií, tak dle mého je lepší je léčit zbytečně, než vůbec) a uvidíš, co ti řekne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
8.8.11 10:48

taky jsem slyšela, že paní ač nikdy neměla klíště boreliozu měla, údajně asi z komára. Jo a je dobré si testy na boreliozu vydobýt sama, protože jsou prý dost fin. nákladné a dr. je sami od sebe málokdy dělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek