Bodnutí vosou

19200
29.8.11 08:10

bodnutí vosou

Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Včera jsem bosou nohou šlápla na vosu, ihned jsem místo octovala, stejně mi noha hrozně natekla. Střídala jsem tedy octové a ledové zábaly, vůbec nic, doufala jsem, že se to přes noc zlepší, ale skoro na nohu nemůžu došlápnout, botu neobuju a straaaašně to svědí :zed: Vyslala jsem muže do lékárny, ať mi prostě něco přinese, a mám doma Zodak, na alergii - pyl.. někde jsem četla že by po vosím bodnutí mohl zmírňovat otok v důsledku tlumení alergie, ale moc se mi to nezdá, brát Zodak na vosí bodnutí? Nejvíc mě štve, že nemůžu s malým ven, protože prostě nemůžu chodit, ale jestli nepůjdeme, tak se asi zblázní a já s ním :mrgreen: :mrgreen:
Díky za rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17013
29.8.11 08:17

No prcek to bude muset vydržet, pokud nemůžeš chodit, přeci se nenaučíš létat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . Jinak si určitě vezmi prášek na alergii, už jsis ho měla vzít včera, to víš, že pomůže i na otok. Otok máš způsobený alergií na vosí jed. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
29.8.11 08:18

Peto, já mám teď čerstvou zkušenost z minulého týdne, manžela bodla do stehna, hned tam měl rudý flek cca 15 cm průměr a svědilo ho to a oteklé. Začal brát xyzal na alergii, myslím, že ten zodac by ti taky měl stačit, většinou je to stejné složení a ledoval a octovala pak jsme mu koupila fenistil gel (30g/140,–Kč), to mu pomáhalo na svědění a druhý den po tom, mazání a jestli začali fungovat i ty tabletky nevím, ale každopádně mu to pomohlo. tak jestli mohu doporučit, tak ten fenistil, led a prášek na alergii. V lékárně mi ale říkali, že když by to za dva dny nebylo lepší aspoň trochu, že má jít hned k lékaři, že prý jsou letos tak agresivní ty vosy, že to je hrozný. Tak snad ti to pomůže. Ono na noze to je na prd, viď? Chodit aspoň trochu musíš a vlastně na to furt šlapeš a nemá t klid…nbo držím pěstičky, aať se to brzy zlepší :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
29.8.11 08:23

ocet je dobrý,někde jsem četla že i plátek cibule pomáhá :nevim:
jinak určitě vem i nějaké antihistaminikum-zodac,zyrtex,xyzal,fenistil,dithiaden,cokoliv
některé tě mohou trošku tlumit,ale mělo by to zabrat
a víš jistě že to byla vosa a ne včela?nemáš tam žihadlo?pokud to nevíš jistě tak at se ti koukne manža na nohu zda tam to žihadlo není vidět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
29.8.11 08:43

To bude alergie. Vosy jsou letos nějaký pošahaný, bolí to víc, jestli je to tím, jak jsou přemnožený a divočejší, že i jed mají silnější … bůh ví … zaplaťpánbůh, zrovna včera jsem jich tu vymlátila přes dvacet a ďobla mně jen jedna. Jen pro upřesnění, vosa kouše a může několikrát, včela dává žihadlo a okamžitě poté umírá, protože prostě v ráně nechá kus zadečku. Cítím to ještě dneska, ale naštěstí to neoteklo. Ale Jardův kamarád, toho zobla do nohy a během půl dne ji měl nateklou celou. Bral na to nějaké léky, co doporučili na pohotovosti, ale vesměs taky, co bylo řečeno (kecala bych, co přesně) - Zyrtec, Fenistyl …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
29.8.11 08:46

nebo třeba i calcium chloratum,nebo šumivé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
29.8.11 08:54

Můj manžel měl to samý..šlápnul na vosu..noha do večera jak bambule..druhej den už hrůza, tak mazal na pohotovost a tam mu zjistili infakci a pro jistoutu mu taky napsali..ted nevim bud zodac nebo zyrtec..potřeli mu to višňákem a měl to 3 dny zavázaný..pak to bylo ok :-) Takže radši bych taky zašla k lékaři..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
29.8.11 08:57

Peťo ahooj :mavam:
hele klidně si ten zodak vem, já když mě píchne a nic tu nemám, tak si beru V. léky na alergii na pyl a příznaky lehce zmírní. Jinak asi nepomůže nic jinýho než být v klidu, ledovat, octovat atd. Naposledy jsem po bodnutí vosou makala jak šroubek a druhý den jsem se nepostavila na nohu a stehno jsem měla jak chlapisko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
29.8.11 08:58

Vzala jsem si zodac a snad chlap prinese neco z lekarny. Ja jsem prave dostala zihadlo asi pred mesicem do ruky ale to zdaleka nemelo takovy prubeh, oteklo to, ale za hodku dve to bylo zas dobry :nevim:

Příspěvek upraven 29.08.11 v 09:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
29.8.11 08:58
Emilie píše:
To bude alergie. Vosy jsou letos nějaký pošahaný, bolí to víc, jestli je to tím, jak jsou přemnožený a divočejší, že i jed mají silnější … bůh ví … zaplaťpánbůh, zrovna včera jsem jich tu vymlátila přes dvacet a ďobla mně jen jedna. Jen pro upřesnění, vosa kouše a může několikrát, včela dává žihadlo a okamžitě poté umírá, protože prostě v ráně nechá kus zadečku. Cítím to ještě dneska, ale naštěstí to neoteklo. Ale Jardův kamarád, toho zobla do nohy a během půl dne ji měl nateklou celou. Bral na to nějaké léky, co doporučili na pohotovosti, ale vesměs taky, co bylo řečeno (kecala bych, co přesně) - Zyrtec, Fenistyl …

Vosa má taky žihadlo, jen jiná stavba, takže může bodat opakovaně, nekouše.

Je jich letos jak na*raných, potvor.
Jinak potvrzuju léky na alergii a když tak k doktorovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
29.8.11 09:03
Pipet píše:
Emilie píše:
To bude alergie. Vosy jsou letos nějaký pošahaný, bolí to víc, jestli je to tím, jak jsou přemnožený a divočejší, že i jed mají silnější … bůh ví … zaplaťpánbůh, zrovna včera jsem jich tu vymlátila přes dvacet a ďobla mně jen jedna. Jen pro upřesnění, vosa kouše a může několikrát, včela dává žihadlo a okamžitě poté umírá, protože prostě v ráně nechá kus zadečku. Cítím to ještě dneska, ale naštěstí to neoteklo. Ale Jardův kamarád, toho zobla do nohy a během půl dne ji měl nateklou celou. Bral na to nějaké léky, co doporučili na pohotovosti, ale vesměs taky, co bylo řečeno (kecala bych, co přesně) - Zyrtec, Fenistyl …

Vosa má taky žihadlo, jen jiná stavba, takže může bodat opakovaně, nekouše.

Je jich letos jak na*raných, potvor.
Jinak potvrzuju léky na alergii a když tak k doktorovi…

Fakt má žihadlo? Takže může žahat i kousat? To je mrcha! :cert: :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
29.8.11 09:05

Jo holky, když se v pátek v noci ochlazovalo, tak nám jich strašně moc nalítalo do dětskýho pokojíku, který teď naštěstí patří ségře. Normálně jich tam bylo snad 20 a útočili. Chlap jich asi 12 zabil pak to vzdal a přišel na řadu biolit. Nikdy jsem neviděla takhle agresivní útok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
29.8.11 09:06
Emilie píše:

A kouše zadečkem? Já totiž tu poslední vosu, co mě štípla minulý týden vytahovala a měla ve mě zapíchnutý ,,zub" :) ze zadečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
29.8.11 09:31

Normálně mají žihadlo v zadku. Včely na něm mají takové háčky, takže když se zapíchne do kůže, uvízne tam, včela si ho urve a umře. Vosa ho má normálně hladké, jako jehlu, takže může jet jako šicí stroj :poblion:

A už jsem párkrát letos viděla i vosu, jak si nese mrtvou včelku… Fakt letos je jich hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
29.8.11 10:54

holky, mám 4 měsíčního prcka a asi před 14 dny ho píchla vosa..byli jsme na koupálku..plavčice mu to ošetřila ale ještě dnes tam má takovou řervenou tečku..dr. řikala že se mu to nějak dostalo do krve nebo co…ale je to dobrý..mám mu to pořád masírovat..ale bylo mi ho tak líto jak ho ďobla, sviňuch jedna! Je jich letos fakt moc :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek