Myčka Bosch - krátký program bez sušení?

400
5.9.12 22:45

Myčka Bosch - krátký program bez sušení?

Ahoj holky, potřebovala bych radu od někoho, kdo má doma myčku Bosch. Je možné, že krátký mycí program je bez závěrečného sušení a nádobí tedy zůstane mokré? Přijde mi to divné a dost nepraktické. Předem díky za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8784
5.9.12 23:28

Záleží co myslíš krátkým programem? Jak ti to jede dlouho? Nejkratší program je jen oplach, kde se studenou vodou opláchne nádobí, ale nemeje se. A pak by tam měli být programy dle teploty.

Po umytí je nádobí horké? Pokud ne a studené, tak pouštíš špatný program. Pokud je horké, ale není suché, tak je někde něco špatně.

Mrkni do návodu.

Jinak myčky Bosch jsou kvalitní. Teda tu co mám já. Ale my máme straší model.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
5.9.12 23:51

Moje „Božka“ taky na krátký program nesuší. Jestli myslíš 30 minut. Mně to neva, mamka to dělá taky tak (máme obě stejnou myčku), prostě hned jak se nádobí domyje, tak ji otevřu a jak je nádobí ještě horké, tak samo během chvíle oschne :nevim: Raději ji pustím poloprázdnou každý den na krátký program než tam nádobí nechávat dva tři dny a pak mýt na dvouhodinový program…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
6.9.12 00:00

Já mám teda starší model, ale mě myje na 35,50,65 a pak oplach, ten je bez sušení. Jinak suší všechny programy. Ale já myju skoro vždycky na 65. Ty dva nižší stupne nevyuzivám. Jo a myju denne, vyjímečně jednou za dva dny. Jsme sice dva a rok a půl staré dítě, ale jednou za dva dny vařím pro sebe a dítě. Jednou za tři dny peču buchty, a vždy v opačné dny, kdy vařím, dělám malé tvaroh s jogurtem. Takže se nastřádá vždy plno nádobí.

Ale jak píšu, já myju denně a na 65. Na nižší stupně se mi to dobře neumyje, když je myčka plná. To by musela být poloviční. A hrnce a pekáče mi to na 35 neumyje. To je tak na skleničky a talířky, když nejsou mastné. Taky to tam je tak nakreslené.

Ale na 100% my tona těch 35 vysuší. Myji si tak skleničky, co mám ve vytrýně třikrát do roka. Akorát zůstanou kapky na plastových věcech. Ty se neusuší nikdy. Ale to je materiálem. Keramiku a hrnce my to usuší vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
6.9.12 00:16

Mno, mam cerstve novou Boschku a jestli mas na mysli program, ne oplach, tak je to u nas cca 30 min a tam stejnak dycky myjdu otevru a necham volne dosusit. Ze by z toho lila voda, to ne, ale uplne suche to tedy taky neni… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
6.9.12 00:19

Pokud pouštíš oplach, tak ten nádobí nemeje, jen oplachuje. A to studenou vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
6.9.12 01:01

Já mám siemens a taky mi krátký prpgram neusuší :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
6.9.12 06:47

Ahoj ne krátký program je bez sušení je to i v návodu. Já když chci krátký program, tak je to sice delší, ale dám 50 stupňů a poloviční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
6.9.12 09:08

Majitelka bytu nám sem dala starší AEG a dávám denně 30min program, pokud nejsou opravdu zadělaný věci, tak to umyje ale suší to jen tak malinko. Řeším to otevřením dveří po domytí, pára uteče a pokud není někde vyloženě loužička (prohlý dno hrnku atd) tak to uschne, případně otřu při uklízení. Je to lepší než to dávat na 1h50min, což je druhý program; třetí je eko 50° na 2,5h :roll: :zed:
Mívali jsme dřív předpotopní Bošku a ta myla super - za hodinu všechno vyblískaný a usušený, nevím proč to v těch novějších nejde taky tak :nevim: asi měla větší výkon i spotřebu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
6.9.12 09:14

Tak to my máme asi tu předpotopní myčku Bosch. Je pravda, že já ji mám po rodičích, když předělávali kuchyň a dávali se vestavěnou. Tak mi ta samostatně stojící zbyla. Mám ji od nich 6 let a oni ji tak 3 roky měli, takže je asi 9 let stará a šlape suprově. Lepší už byla jen ta předchozí Indesitka. Měla lepší rozvržení košů v myčce.

Dokud nevyplivne, tak ji z domu nedám. Naši mají novou a docela drahou myčku Mile a myje mizerně. Jak se tma dá trošku špinavější nádobí, tak to nějakých záhadným způsobem zespodu smeje a nacpe do skleniček nahoru. No děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí