Myčka nemyje, ale špiní
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Myčka nemyje, ale špiní
Nadpis je všeříkající. Co s tím? Myčka je relativně nová (cca 2 roky), ze začátku dobrý, ale v posledních měsících děs. Máme velmi tvrdou vodu, vždy byl s myčkou (i pračkou) problém. Nemohu používat tablety, protože zůstávaly v kastlíku nerozpuštěné. Je úplně jedno, jaký program zvolím, jestli eko, nebo energeticky náročnější, je úplně jedno, jaká je teplota vody, zkoušela jsem kombinovat programy s mycími prostředky (kupovaný gel, doma vyrobená prášková směs do myčky), výsledek je pořád stejný. Nejde jen o zašlé sklo, ale plastové věci jsou vyloženě mastné a na půlce příborů zůstávají zaschlé kousky. Nádobí dávám do myčky odmočené, žádný příbor do ní nedávám tak špinavý, jak ho pak kolikrát vytahuji. Před mytím čistím odtokové sítko (protože stačí, aby bylo trošku mastné nebo malilinko zanešené, a nádobí není umyté vůbec), doplňuji sůl, leštidlo, je to k ničemu. Nápady došly, nevím už, co vyzkoušet, čím by to mohlo být. Netušíte někdo, proč myčka neumývá?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jakou máš značku? Mě to jeden čas také dělala a nechala jsem ji projet bez nádobí a přidala ocet. Už je v pohodě. Mám BECO a nejsem s ní moc spokojená. Božena byla o 100% lepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus se podívat, jestli nejde myčka rozebrat trochu víc. Je tam určitě víc vyndavatelných komponentů, ne jen sítko. Třeba ramena-propláchnout. Mamce dělala myčka totéž, umývala jen sítko. Koukla jsem se na ní blíž, dala se vlastně vyndat polovina dna, kam jde voda, a málem jsem se
pokud ale ani nebere tablety…No asi bych volala servis ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
1. vyčistěte filtr a všechno co jde odmontovat.
2. prožeňte to párkrát na co nejvyšší teplotu na prázdno s něčám hodně kyselým. Gely domácí směsi vám nejspíš někde ucpali co mohly. pokud se to podaří pročistit, tak nepoužívejte gely a ani ty domácí směsi a myčku pravidelně čistěte a nechte projet na prázdno s něčím co usazeni rozpustí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak uz bylo řečeno, vse co jde vymontovat tak vycistit ( ja mela treba ucpane ty trisky ) taky obcas vezmu jar a houbicku a vymyju myčku ručně. Porad myju na 70 stupňů a obcas koupim ten čistič na myčky a necham projet. Jo a tablety hazu rovnou dolu, z te prihradky mi taky zůstávaly. Taky mam odzkoušeno, ze sklenicky muzu dávat jen do spodního šuplíku ( z horního jsou vždycky spinave ) a kdyz mam mastnejsi nadobi, tak pred mytim davam jesre oplach s kapkou jaru
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muzu se pridat? Mam asi podobny problem. Kdyz to necham projet s tim octem, jak ho tam mam aplikovat? Proste ho tam nekam volen nalit do prostoru? Nebo dat v kalisku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sakota prostě ho tam nalijte - pro hodně problematickou myčku bych klidně použila celou flašku obyčejného kvasného.
to samé je potřeba čas od času udělat s pračkou, zejména když člověk používá různé gely a nebo domácí výrobky a/nebo má tvrdší vodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ou píše:
@sakota prostě ho tam nalijte - pro hodně problematickou myčku bych klidně použila celou flašku obyčejného kvasného.to samé je potřeba čas od času udělat s pračkou, zejména když člověk používá různé gely a nebo domácí výrobky a/nebo má tvrdší vodu.
Naprosty souhlas ![]()
Ocet obyc a vylit celou flasku. Dat na nevyssi teplotu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V praci ze me maji srandu, kdyz rikam, ze pracku a mycku 1× mesicne cistime.
Co se tyka mycky, pouzivam pravidelne ty rozpustne sacky z Lidlu a cas od casu do odtoku naliju cistic odpadu, aby se rozpustily usazeniny.
Pracku cistime krystalickou sodou.
Vyborny je, jak holky pisou, i samotny ocet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nahřívá ti vodu? Nezkoušeli jste reklamaci?
A myčku pravidelně čistit. Ale to asi víš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katkalaila píše:
Naprosty souhlas
Ocet obyc a vylit celou flasku. Dat na nevyssi teplotu
Kdesi jsem četla, že ocet při vysokých teplotách ztrácí účinek. Nevím, co je na tom pravdy, ale zaujalo mě to.
Kažopádně na ocet a kyselinu nedám dopustit. Používám je doma běžně na úklid.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za reakce. To jsem zapomněla zmínit, že jsem už i zkoušela, co všechno jde rozebrat. Dole je ještě nějaký placatý plechový kryt, ten jsem taky oddělala, umyla, vymyla vše pod tím, a vliv na výsledek mytí to bohužel nemělo. Trysky jsem nezkoušela, tam mám obavu, abych to byla schopná dát dohromady tak, jak to má být. Asi poprosím chlapa.
Ocet liju pravidelně, ale tedy do nádobky pro leštidlo, takže ho moc není. Zkusím ho tam příště nalít víc. Do pračky ho liju běžně.
Nemyslím si, že bychom si myčku zanesli gelem. Používám ho v podstatě od začátku, a u předchozí myčky v pohodě, ta myla docela dobře a mnohem dýl. Přijde mi divné, že po cca dvou letech by se tato myčka tak strašně zanesla a ta předchozí po mnohem delší době ne. Domácí směs (sůl, jedlá a prací soda a kyselina citronová) jsem zkoušela až ze zoufalství, že ani drahé gely nemají na mycí účinek vliv.
Jo, u této jsem tablety nezkoušela. Máme tu tvrdou vodu, i prášek na praní mi zůstával v kastlíku u pračky a na tmavém oblečení bývaly mapy. A to do pračky sypu sodu na změkčení vody a liju ocet. Takže jsem tablety u nové myčky ani nezkoušela, protože mi to přišlo zbytečné, nevěřím, že by se tableta rozpustila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melpel To je stejně nějaký divný. Máme taky tvrdou vodu, ale žádný spotřebič mi to, co tobě nedělá. Práček mi na prádle nechávala stará pračka, u nové se nestává.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aries6 píše:
@Melpel To je stejně nějaký divný. Máme taky tvrdou vodu, ale žádný spotřebič mi to, co tobě nedělá. Práček mi na prádle nechávala stará pračka, u nové se nestává.
Jo, je to divný, ptala jsem se i sousedů v ulici, taky mají problémy, ale prášky i tablety používají. S tím, že holt to někdy v kastlíku zůstane, neřeší to. Ale taky mi potvrdili, že třeba ponožky bílé prostě nevydrží - já je nechávám odmočit, občas je vymáchám v savu, nebo je předperu v rukách, než je hodím do pračky, aby nebyly zaprané. Pračku už jsem nějak vychytala, ale ta myčka mě teda dere neskutečně, protože už fakt nevím, co víc dělat. Talíře a hrnky to celkem umyje, někdy i hrnce, ale příborů jen půlku a plastové věci vůbec. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit