Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky máte někdo zkušenosti s praním tímto ekologickým přípravkem? Jestli jo, tak se podělte!
díky
Vivino , já v ořeších peru cca půl roku. Tmavé prádlo bez větších skvrn se vypere v pohodě, větší fleky je potřeba přetřít žlučovým mýdlem. Bílé i po přidání ekobělidla nebylo nic moc, takže světlé jsem v nich přestala prát. Jinak používám odvar, měl by být učinnější a pro vůni eo levanduli.
Jestli Tě zajímají i další ekoprostředky pro domácnost, přijď mezi nás
- https://www.emimino.cz/modules.php?…
Ořechy používám cca 3 měsíce a vyhovují mi. Na bílé prádlo přidávám ještě sůl na skvrny od Ulricha. U ojedinělých skvrn je většinou předem navlhčím a pomnu tou solí, když toho je víc namočím do kýble se studenou vodou a solí. Jako výhodu vidím mimo zejména to, že jsou naprosto přírodním materiálem (i když ta doprava ekologické hledisko trochu kazí) a že nemusím dávat žádnou aviváž a přesto je prádlo krásně měkké.
Snažím se žít pokud možno ohleduplně k přírodě a ořechy mi do toho zapadají.
Slávka
Ahoj,
omlouvám se, že sem lezu s dotazem, ale kde se dají koupit ty mýdlové ořechy? Zrovna dnes se mě na to ptala tchýně, jestli jsem je někde neviděla, ale přiznám se, že jsem neměla vůbec potuchy, o čem mluví.
Díky.
Jana s dvojčaty
JaSe , dají se koupit ve zdravých výživách nebo přes net. Existuje víc firem, které je dovážejí, u nás se dají koupit snad je vyloupané (pozor na Slovensku i nevyloupané a ty jsou „naprd“), malé a velké, dobrá cena je cca 300 Kč za kilo.