mýdlové ořechy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
313
5.6.07 09:15

mýdlové ořechy

Holky máte někdo zkušenosti s praním tímto ekologickým přípravkem? Jestli jo, tak se podělte! :lol: díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1162
5.6.07 11:48

Vivino , já v ořeších peru cca půl roku. Tmavé prádlo bez větších skvrn se vypere v pohodě, větší fleky je potřeba přetřít žlučovým mýdlem. Bílé i po přidání ekobělidla nebylo nic moc, takže světlé jsem v nich přestala prát. Jinak používám odvar, měl by být učinnější a pro vůni eo levanduli.

Jestli Tě zajímají i další ekoprostředky pro domácnost, přijď mezi nás :wink:https://www.emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.8.07 12:45

Ořechy používám cca 3 měsíce a vyhovují mi. Na bílé prádlo přidávám ještě sůl na skvrny od Ulricha. U ojedinělých skvrn je většinou předem navlhčím a pomnu tou solí, když toho je víc namočím do kýble se studenou vodou a solí. Jako výhodu vidím mimo zejména to, že jsou naprosto přírodním materiálem (i když ta doprava ekologické hledisko trochu kazí) a že nemusím dávat žádnou aviváž a přesto je prádlo krásně měkké.
Snažím se žít pokud možno ohleduplně k přírodě a ořechy mi do toho zapadají.
 Slávka

• Citovat
  • Upravit
JaSe
10.8.07 20:32

Ahoj,
omlouvám se, že sem lezu s dotazem, ale kde se dají koupit ty mýdlové ořechy? Zrovna dnes se mě na to ptala tchýně, jestli jsem je někde neviděla, ale přiznám se, že jsem neměla vůbec potuchy, o čem mluví.
Díky.
Jana s dvojčaty

• Citovat
  • Upravit
1162
13.8.07 19:51

JaSe , dají se koupit ve zdravých výživách nebo přes net. Existuje víc firem, které je dovážejí, u nás se dají koupit snad je vyloupané (pozor na Slovensku i nevyloupané a ty jsou „naprd“), malé a velké, dobrá cena je cca 300 Kč za kilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný