Mýdlový sliz - vůně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9023
29.7.17 18:20

mýdlový sliz - vůně

Holky, které perete mýdlovým slizem, je nějak možno „ovonět“ prádlo?
Když jsem začala vyrábět, říkali mi, že mám kápnout pár kapek éterického oleje, ale ono to není dostatečné.
Jde to nějak udělat? Nebo neřešit a nechat „nevoňavé“ prádlo?
Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25
29.7.17 19:29

Dava se par kapek oleje do octa, ktery slouzi jako avivaz. Pradlo voni, ale mam zkusenost ze po uschnuti z pradla vyprcha. Pry je dobra vune pačuli, ale nezkousela jsem. Ta pry vydrzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
29.7.17 20:04

Taky mi to vyprchá, mám ráda levanduli, ta prý i dezinfikuje. Tak to asi nepořeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
29.7.17 23:51

@bublinek taky jsem to řešila, diskutovala jsem o tom i s partnerem a jeho kamarádem (oba biochemici) a došli jsme k závěru, že prádlo prostě voňavé nebude. Důvod oba uvedli ten, že prostě cokoliv, čím tu prací dávku ovoníš, je v příliš malé koncentraci a poté, co se navíc ještě část té vůně vypaří do vzduchu při sušení prádla, zbude v prádle vůně tak málo, že není skoro cítit. Vůně v avivážích a prášcích fungují na principu velké koncentrace - však si zkus strčit nos do pytle běžného prášku nebo aviváže. Bude to vonět tak silně, až to štípe v nose. Ale i tak mě kamarád potěšil. Říká mi „hele, máš to čisté, nesmrdí to, tak to neřeš“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
30.7.17 06:20

Vlastne co se mi osvedcilo! Ted kdyz mame male miminko to nedelam, ale pro nas jsem jeden cas delala to, ze jsem nakapala par kapek levandule k vode do zehlicky pri naparovani! A pradlo vonelo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
30.7.17 08:33
@Lucie_1986 píše:
Vlastne co se mi osvedcilo! Ted kdyz mame male miminko to nedelam, ale pro nas jsem jeden cas delala to, ze jsem nakapala par kapek levandule k vode do zehlicky pri naparovani! A pradlo vonelo :-)
žehlička přežila?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
30.7.17 08:34
@Hoa Mai píše:
@bublinek taky jsem to řešila, diskutovala jsem o tom i s partnerem a jeho kamarádem (oba biochemici) a došli jsme k závěru, že prádlo prostě voňavé nebude. Důvod oba uvedli ten, že prostě cokoliv, čím tu prací dávku ovoníš, je v příliš malé koncentraci a poté, co se navíc ještě část té vůně vypaří do vzduchu při sušení prádla, zbude v prádle vůně tak málo, že není skoro cítit. Vůně v avivážích a prášcích fungují na principu velké koncentrace - však si zkus strčit nos do pytle běžného prášku nebo aviváže. Bude to vonět tak silně, až to štípe v nose. Ale i tak mě kamarád potěšil. Říká mi „hele, máš to čisté, nesmrdí to, tak to neřeš“.

má recht :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
30.7.17 10:55

@bublinek jasne. Dokonce jsem tohle jednou nekde vycetla, ze se to muze udelat. Par kapek esenc. oleje, staci dve tri, vune je dost silna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat