Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Menstruace zvyšuje PH v pochvě, tudíž jsou kvasinky spokojenější. Kup si probiotické čípky, používej je do konce menstruace a mazej vulvu zvenčí. po skončení silné menstruace můžeš začít používat nějaké antimykotické globule.
Do té koupele spíš než Tea tree, které tam taky můžeš dát dej buď doceal hodně soli a nebo trošku hypermanganu.
@Ou píše:
Menstruace zvyšuje PH v pochvě, tudíž jsou kvasinky spokojenější. Kup si probiotické čípky, používej je do konce menstruace a mazej vulvu zvenčí. po skončení silné menstruace můžeš začít používat nějaké antimykotické globule.Do té koupele spíš než Tea tree, které tam taky můžeš dát dej buď doceal hodně soli a nebo trošku hypermanganu.
Já mažu zvenčí právě Jenamazolem, ale vůbec nepomáhá ![]()
Omezit sacharidy na minimum, zevně používat antimykotickou mast. Pokud to jde, použít menstruační kalíšek, ne tampony nebo vložky. Nepřiléhavé a bavlněné oblečení. Po MS Canesten globule a hned poté Flor femina probiotické globule od Dr. MAX. Do vyléčení sexuální abstinence. Pokud to nepomůže, návštěva gynekologa. Držím palce.
Zdravím, už zhruba týden mám mykózu. Myslela jsem, že se to během menstruace zpraví, ale menstruuju už třetí den a mně přijde, že se to vůbec nelepší. Spíš naopak. Na gynekologii skrz MS teď nemůžu a stejně to je i s nějakými léky. Napadlo mě, že bych si napustila trošku vody do vany a kapla tam pár kapek tea tree oleje. Myslíte, že to alespoň uleví od nepříjemného pálení a bolesti?