Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj byla jsem dneska na vyšetření a našla mi malý myom na děloze.
Jelikož trpím panickou poruchou tak začínám panikařit, aby to nebylo něco vážného.
sice mě dr uklidňovala ale…
Myom je nezhoubný nádor v děloze. Pokud nedělá potíže je malý a jen jeden tak se obvykle jen hlídá. Pokud by jich bylo víc, melas třeba hodně bolestivou MS, nebo krvácela mimo cyklus pak by se to řešilo.
@Kačka3394 jak výše, myom je nezhoubný a většinou se jenom pozoruje. Může se začít zvětšovat. Pokud byste to chtěla řešit pomocí doplňků stravy, tak to řeší autor na FB skupině https://www.facebook.com/…978237906871 ve složce „Soubory“ je soubor „Nejlepší základní kombinace doplňků proti růstu myomů“.
Vůbec se neboj. Někdo má mnohočetné. Dělají se kolem dělohy a jsou brány jako nezhoubné. Není to důvod k panice. Teď je to hodně časté, než před nějakými dvaceti třiceti roky. Tehdy braly ženy myom jako vážnou věc k operaci. Dneska se hodně užívají hormonální preparáty, tak se to tvoří. Jestli se bojíš, nech si ho laparoskopicky vyndat. Operace bývají bez komplikací, za tři dny jsi doma a než půjdeš do práce, máš nějaký ten týden leháro. Hlavu vzhůru. U nás v rodině to měla snad každá…
Mě nedávno operovali cystu, byla 14 cm velká, ještě naprasklá, beru léky na ředění krve, takže to mohlo být špatné, no a nebylo, do toho při operaci našli velký nezhoubný nádor na vaječníku, v děloze dva myomy. No a žiju. Nepanikařila jsem před operací, ani po ní. Na paniku nemám čas. Z jednoho malinkého myomu, bych si nedělala nic.